Utlandskyrkan - SKUT

660 000 svenskar är bosatta utomlands. Svenska kyrkan finns etablerad på 42 platser i 24 länder världen över. På ytterligare 80 platser firar vi regelbundet gudstjänst. Under ett år görs cirka 1 000 000 besök i Svenska kyrkans utlandsförsamlingar.

I utlandet möter Svenska kyrkan många olika grupper av människor: au-pairer, backpackers, studenter, affärsmän och många som är bosatta utomlands.  En miljon svenskar arbetar utomlands och en halv miljon svenska medborgare är bosatta utomlands. Svenskarna genomför drygt 18 miljoner resor per år enligt en studie. Svenska kyrkan känner ett ansvar för dem, och finns på många håll i världen för att möta behov i såväl kris som i livets högtider, till exempel dop och bröllop.

Stöd utlandskyrkans arbete
Vill du vara med och stödja Svenska kyrkan i utlandets arbete?
Du kan sätta in ett valfritt belopp på

PlusGiro 90 16 03-1
Bankgiro 901-6031
Du kan även swisha till tfn: 0916031

Bli månadsgivare!
Nu har du även möjlighet att bli månadsgivare för Svenska kyrkan i utlandet. Svenska kyrkans informationsservice kan skicka en folder till dig. Välkommen att ringa på tel: 018 -16 96 00 eller e-posta: _GIP_-_Teknik_och_utveckling

Din gåva hjälper församlingarna i utlandet att arbeta socialt och diakonalt bland svenskar långt hemifrån.

För mera information, kontakta:
Brita Fromm, informatör och ombud för utlandskyrkan. Tfn: 08-511 862 13.

Här kan du läsa mer om Svenska kyrkan i utlandet