Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Vallentuna församling Besöksadress: Mathiasgården, Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Postadress: Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Telefon:+46(8)51186200 E-post till Vallentuna församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Miniretreater

Unna dig en paus mellan vardag och helg - välkommen till ”Mini-retreat”

Vanligtvis är en retreat en dag eller några dagar då man drar sig tillbaka från allt yttre och vistas tillsammans med andra i tystnad. En gång i månaden, vanligtvis den tredje fredagen i månaden, erbjuder Vallentuna församling en så kallad  ”Mini-retreat” som bara är två timmar lång. Många känner att det är ett bra sätt att komma ner i varv efter arbetsveckan, och/eller en bra start på helgen.

De som kommer börjar med att sitta tillsammans och retreatledaren berättar hur tiden är upplagd. Sedan inleder man med en avslappningsövning. Därefter kan man röra sig fritt i kyrkorummet – lägga sig på en bänk, meditera, bläddra i en bok mm.

Det finns några ”stationer” uppställda med t ex ikoner, ett bokbord,  en ”sandlåda” som representerar ”öknen” där man kan lägga ifrån sig en sten som man symboliskt laddat med det man vill lämna ifrån sig osv. Allt detta sker under tystnad.

Ungefär mitt i retreaten berättar ledaren en berättelse som man kan lyssna till om man vill. Tiden avslutas med att alla samlas vid ljusbäraren och tänder ljus. Man behöver inte berätta vem man är och varför man är där, och om man inte har möjlighet att vara med hela tiden så är det helt ok.

Varmt välkommen att unna dig två timmars stillhet för själen. Det kostar inget, du behöver inte anmäla dig och du behöver inte ha några förkunskaper.

Välkommen följande fredagar kl 15.30-17.30 i Vallentuna kyrka:
20/9, 18/10, 15/11, 20/12.