Vandra på egen hand

Pilgrim Vallentuna består av tre leder, de mäter alltifrån 19 km till 6 km.

Inga-leden, den längsta, är helt möjlig att ta sig fram på både med rullstol och med barnvagn, så även Ulfs-leden på 11 km.

Här hittar du pilgrimskartor att ladda ner.

Den kortaste leden Livstens-leden som både börjar och slutar i Frösundagården består av mer svårforcerad terräng på slingriga stigar och traktorvägar, naturen är rik och omväxlande. Livstens ristning är upptäckt så sent som 1928. Klashagen har en underbar utsikt och bjuder på rik natur alltifrån backsippor om våren till sensommarblomster långt in på hösten.

Frösundagården är numera också Pilgrimsgård, den kan efter överenskommelse också användas som enklare inkvartering.
Gården ligger alldeles intill Frösunda kyrka, Pilgrimskapellet och Frösunda järnvägsstation.

Lederna är gjorda för att kunna nås med Roslagsbanans Kårsta-linje.  Under sommaren 2017 är Roslagsbanan ersatt med buss 27A.För tidtabell se www.sl.se. Endera kan man gå från Frösunda till Lindholmens station, eller också kan man göra det omvända. Toaletter och papperskorgar finns vid kyrkorna och vid Granby.

I Granby finns också möjlighet till servering. Kolla i förväg på www.hokeriet.se om öppettider.

Om ni är minst tio personer finns möjlighet till inkvartering på www.sunnanskog.nu som ligger på gångavstånd från Frösunda station. Mindre grupper tas också emot på www.orkestalundby.se som ligger alldeles i närheten av Orkesta kyrka.

För mera information, kontakta:
Eva Cronsioe, Pilgrimskaplan samt samordnare för ideella krafter.
Tfn: 08-511 862 38.

Verksamhetsansvarig (adm) för Pilgrim Vallentuna: Mia Andersson.

Pilgrimsutvecklare samt Samordnare för Vallentuna Ekumeniska Pilgrimsnätverk: Majken Öst-söderlund. Tfn: 08-511 862 65.

Vi finns även på Facebook!