Vandringskalendarium

För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov.

Pilgrim Vallentuna har för avsikt att hålla alla planerade vandringar under sommaren 2020. Att vara ute i naturen gör gott för både kropp och själ, ett utmärkt sätt att mötas i dessa tider av oro och osäkerhet. På våra leder ser du djur – både tama och vilda – samt ett överdåd av ängsblommor, allt ifrån blåsippor och backsippor till blåklint och brudbröd. Vi går genom trakter som odlats ända sedan medeltiden och ser spår av människors liv och böner som ristades in i stenar för tusen år sedan.

* Vi uppmanar alla som har någon form av förkylningssymptom att stanna hemma.
* Som brukligt i dessa tider, rekommenderas att ingen hälsar med handslag eller kramar.
* Vi håller ett visst avstånd till vandra både under vandringen och vid rasterna.
* Skulle Folkhälsomyndigheten komma ut med nya direktiv ställer vi in vandringarna!

För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov. Det finns som regel ingenstans att köpa mat under vägen. Vattenflaskor kan fyllas på vid kyrkorna. Rejäla skor rekommenderas, samt keps eller hatt vid soligt väder och regntåliga kläder vid behov. Ingen anmälan behövs, om det inte särskilt anges.

Vill du vandra någon av lederna på egen hand finns kartor och pilgrimspass att hämta i brevlådor märkta med Pilgrim Vallentunas logga vid alla kyrkor, vid Lindholmens och Frösundas tågstationer, samt inne på Biblioteket i Vallentuna.
Toaletter finns vid kyrkorna och vid Hökeriet, för öppettider se hokeriet.se

Välkommen med på våra guidade pilgrimsvandringar:

Söndagar under sommaren, 28 juni - 16 augusti, är varje gudstjänst utformad som en pilgrimsvandring.

11.00 Samling vid Vallentuna kyrka.
Vandringen går i Björkby-Kyrkvikens naturreservat. Det blir en vandringsgudstjänst som anpassas i längd både tidsmässigt och avståndsmässigt beroende på väderförhållandena. Vandringen är anpassad för rullatorer, rullstolar och barnvagnar.

Lördag 15 augusti
”Bara den som vandrar nära marken kan se dina under Gud” 6 km

10.00 Samling vid Veda Ridskola.
Närmaste kollektivtrafik är Lindholmens station, 2 km promenad därifrån. Vandring längs Veda naturstig. Avslutning senast klockan 15.00 vid Veda Ridskola.

Medtag: Matsäck och kläder efter väder.
Arrangörer: Centrumkyrkan, Åbybergskyrkan och Svenska kyrkan Vallentuna, Svenska kyrkan Össeby.

Frågor besvaras från 10 augusti av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24.

Lördag 22 augusti
”Allt är givet människan som lån”

10.00 Samling vid Vallentuna kyrka.
Vandringen går på skogsstigar och småvägar norr om Vallentuna, bland annat går vi runt Ubbysjön. Vandringen avslutas vid Vallentuna kyrka.

Per-Arne Jonsson leder oss och vi får möta dikter på temat ”Allt är givet människan som lån”.

Frågor besvaras av Per-Arne Jonsson, tfn: 0735-13 74 73.

Lördag 29 augusti
”Plundraren som blev en förebedjare” 11 km

11.00 Samling vid Lindholmens station. Vi går Ulfsleden tillsammans med en grupp från Engelbrekts församling. Vi går förbi Hökeriet med Granbyhällen, Björns sten, Ulf i Borrestas runstenar samt stannar till vid Orkesta kyrka.

Medtag matsäck och SL-kort för hemfärden som sker ifrån Frösunda kyrka och Pilgrim Vallentunas pilgrimsgård.

Frågor besvaras av Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Lördag 5 september
Pilgrimsdagen i Frösunda kl 10-15.
se separat program och annonsering.
Hålltider under dagen:
10.00-12.30 Pilgrimsvandring, 6 km.
12.30-13.30 Lunchpaus med egen matsäck.
13.30-14.15 Föredrag av Björn Wiman.
14.15-15.00 Pilgrimsgudstjänst.

Frågor besvaras av Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Söndag 13 september
”I Guds tystnad får jag vara”. Ca 6 km

10.00 Samling vid Vallentuna kyrka.
Vandring via Gustavs udde och Arkils tingstad till Åbybergskyrkan.

12.30 Matsäckslunch i Åbybergskyrkan.

13.30 Retreateftermiddag i Åbybergskyrkan med kreativt arbete och tid för tystnad och reflektion.

17.00 Sinnesrogudstjänst.

Det går bra att delta i bara vandringen eller hela dagsprogrammet.
Medtag kläder efter väder samt matsäck.

Frågor besvaras av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24.

Söndag 20 september
”Möt pilgrimer från hela Stockholm.”

11.00 Samling vid busstorget Danderyds sjukhus. Därifrån vandrar vi till St Jakobs kyrka vid Kungsträdgården, där pilgrimer från hela Stockholm strålar samman.
Medtag kläder efter väder samt matsäck.

Vi vandrar tillsammans med pilgrimer från Danderyd och Täby och håller Coronasäkert avstånd.

Frågor besvaras av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24.

Här hittar du pilgrimskartor på svenska och på andra språk. Here you will find pilgrimage maps in Swedish and in other languages.

För mera information:

Majken Öst-Söderlund, pilgrimsutvecklare, tfn: 08-511 862 65

Jonas Bodin, pilgrimsdiakon, tfn: 08-511 862 24

Vi finns även på Facebook!