Några människor vandrar på ett led i ett område av högt gräs en varm och vacker sommardag.
Foto: Christian Grässer

Vandringskalendarium

För alla vandringar gäller matsäck, vatten för dagsbehov samt kläder efter väder.

Varmt välkommen att vandra tillsammans

Lördag 11 september
”Estrid visar vägen”
14.00 – 18.30 Samling vid Jarlabankes bro vid parkeringen (observera att det behövs biljett för att delta i Runrikets aktiviteter, men inte för den som bara deltar i vandringen.)

Vi går längs Vallentunasjön på historisk mark med blicken in i framtiden.
Vandringen avslutas med mässa kl 18 i Vallentuna kyrka.

Vandringsledare: Diakon Eva-Lisa Oldeberg från Täby och Majken Öst-Söderlund från Vallentuna.
Frågor besvaras av Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Söndag 19 september
”Stjärnvandring till Kyrkoval”, 8 km
10.00 Samling vid Jacobs kyrka i Kungsträdgården. Vandringen startar med en gemensam mässa, därefter går de olika pilgrimsgrupperna hem till sina församlingar. Pilgrim Vallentuna går till Danderyds sjukhus och tar bussen därifrån till Vallentuna kyrka och valurnorna.
Frågor besvaras av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24.

Söndag 3 oktober
”Birgittavandring i Fresta”, 9 km
11.00 Samling vid Fresta kyrka. Vandringen inleds med högmässa, därefter går vandringen på Birgittaleden. Vandringen är gemensam för alla församlingar i Norrort.
Frågor besvaras av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24.

Lördag 9 oktober
”… och störst av dem är kärleken”, 6 km
10.00 Samling vid Frösunda kyrka. Vandring på Livstensleden under
ledning av Per-Arne Jonsson, som talar om kärleken och längtan efter kärlek.
Vandringen innehåller mässa, i Klashagen under vandringen om det är fint väder, annars i Frösunda kyrka som avslutning.
Frågor besvaras av Per-Arne Jonsson, tfn: 073-513 74 73.

Lördag 16 oktober
”Naturens katedral”, 3 km
10.00 Samling vid Vallentuna kyrka. Vandringen går längs Vallentunasjön i Björkby-Kyrkvikens naturreservat med texter ur Hans-Erik Lindströms
”Naturens katedral”.
Frågor besvaras av Lilian Lidbaum, tfn: 076-764 64 66

Lördag 23 oktober
”Solen, månen och stjärnorna”, 11 km
17.00 Samling vid Lindholmens station. Vi går Ulfsleden, börjar i solnedgången för att senare - förhoppningsvis - se stjärnhimlen avteckna sig. Vägen upp mot Frösunda är en miljö som är naturligt mörk utan störande ljus från gatlampor och
neonljus. Räkna med att vi kommer fram till Frösunda vid 21 eller senast 22. Vi gör en paus i Orkesta kyrka under vägen. Ta med varma kläder, matsäck och en ficklampa för vägavsnitt som är svåra att gå i mörker.
Frågor besvaras av Christian Grässer, tfn: 070-305 58 26.

Lördag 30 oktober
”Walk for Future”, 7 km
14.00 Samling vid Vallentuna kyrka för att gå längs sjön mot Täby kyrka. Vi avslutar i Täby kyrka med mässa. Vandringen är en del av den stora internationella motståndsrörelse som manifesteras bland annat genom vandring för att påverka makthavarna på klimatmötet COP26 i Glasgow.
Vandringsledare: Eva-Lisa Oldeberg och Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Pilgrimskartor på svenska och på andra språk. Here you will find pilgrimage maps in Swedish and in other languages.

För mera information:
Majken Öst-Söderlund, pilgrimsutvecklare.
Tfn: 08-511 862 65

Jonas Bodin, pilgrimsdiakon.
Tfn: 08-511 862 24

Vi finns även på Facebook!