Vandringskalendarium

För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov.

Pilgrim Vallentuna har för avsikt att hålla alla planerade vandringar under våren 2020. Att vara ute i naturen gör gott för både kropp och själ, ett utmärkt sätt att mötas i dessa tider av oro och osäkerhet. På våra leder ser du djur – både tama och vilda – samt ett överdåd av ängsblommor, allt ifrån blåsippor och backsippor till blåklint och brudbröd. Vi går genom trakter som odlats ända sedan medeltiden och ser spår av människors liv och böner som ristades in i stenar för tusen år sedan.

* Vi uppmanar alla som har någon form av förkylningssymptom att stanna hemma.
* Som brukligt i dessa tider, rekommenderas att ingen hälsar med handslag eller kramar.
* Vi håller ett visst avstånd till vandra både under vandringen och vid rasterna.
* Skulle Folkhälsomyndigheten komma ut med nya direktiv ställer vi in vandringarna!

För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov. Det finns som regel ingenstans att köpa mat under vägen. Vattenflaskor kan fyllas på vid kyrkorna. Rejäla skor rekommenderas, samt keps eller hatt vid soligt väder och regntåliga kläder vid behov. Ingen anmälan behövs, om det inte särskilt anges.

Vill du vandra någon av lederna på egen hand finns kartor och pilgrimspass att hämta i brevlådor märkta med Pilgrim Vallentunas logga vid alla kyrkor, vid Lindholmens och Frösundas tågstationer, samt inne på Biblioteket i Vallentuna.
Toaletter finns vid kyrkorna och vid Granby gård, där ligger även Hökeriet, för öppettider se hokeriet.se

Välkommen med på våra guidade pilgrimsvandringar:

Måndag 18 maj
Hoppet bär oss. 4 km
09.30 Samling vid Vallentuna kyrka för en vandring i centrala Vallentuna. Vi går längs sjön i sakta mak, tar pauser och får ord på vägen, påminner oss om hoppet och dess systrar tron och kärleken. Medtag matsäck och bra skor. Vandringen går mestadels på väl upptrampade stigar längs sjön. Hjulvänlig.
Frågor besvaras av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24
eller Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Kristi himmelsfärds dag torsdag 21 maj
”Vem kan se in i framtiden?”. 10 km
09.00 Gökotta i Klashagen, som ligger ca 2 kms promenad från Frösunda kyrka och Frösunda station. Efter gökottan och fika med egen matsäck går vandringen tillbaka förbi Frösunda kyrka till Lindholmen över Tjäderberget.
Frågor besvaras av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24.

Pingstafton lördag 30 maj
”Lyss till näktergalens sång”. 5 km
20.00 Samling vid Vallentuna kyrka.
Vi vandrar på stigar längs Vallentunasjön i Björkby-Kyrkvikens naturreservat.

Tisdag 2 juni
”Bara den som vandrar nära marken, kan se dina under Gud”
Samling vid Vallentuna kyrka.
Vi går längs Vallentunasjön i sakta mak, tar pauser och får ord på vägen. Medtag matsäck och bra skor. Vandringen är ca fyra kilometer, går mestadels på väl upptrampade stigar längs sjön. Hjulvänlig. Vandringen avslutas vid Vallentuna kyrka, ca kl 12.

Nationaldagen lördag 6 juni
”Det måste vara bättre att leva för sitt fosterland än dö för det.” 3 km
10.00 Samling vid Vallentuna kyrka.
Vi vandrar på stigar längs Vallentunasjön i Björkby-Kyrkvikens naturreservat. Vandringen avslutas vid Vallentuna kyrka.
Frågor besvaras av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24

Måndag 8 juni
”Tre i ett och en i tre”
Som ett litet chokladägg - tre önskningar i ett ...
09.30 Samling vid Vallentuna kyrka.
Vi går längs sjön i sakta mak, tar pauser och får ord på vägen. Medtag matsäck och bra skor. Vandringen är ca fyra kilometer, går mestadels på väl upptrampade stigar längs sjön. Hjulvänlig. Vandringen avslutas vid Vallentuna kyrka, ca kl 12.
Frågor besvaras av Jonas Bodin, tfn: 08-511 862 24.

Onsdag 10 juni
”I denna ljuva sommartid”. 8,5 km
10.00 Samling vid Hökeriet i Orkesta, Vallentuna. Färdtjänstadress: Hökeriet, Vallentuna. Vandring på delar av Ingaleden i Vallentuna för personer som är rullstolsburna. Vandringen går mest på grusvägar. Ta gärna med assistent eller följeslagare. Vi avslutar i Markims kyrka ca kl 15.00 med middagsbön och äter vår medhavda matsäck.

Observera att mål och start inte är på samma plats.

Vid regn inställt.

Vandringen är ett samarrangemang mellan Sollentuna och Vallentuna församling.
Medverkande: Katarina Wolf Eriksson
Anmälan senast 8 juni till Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Lördag 13 juni och söndag 14 juni
”Träna inför att vandra till Santiago de Compostela”. 21 + 22 km
Dag 1:
09.00 Samling vid Vallentuna kyrka.
Vandringen går till Frösundagården via Tallhammar och Markims kyrka.

Dag 2:
09.00 Samling vid Frösundagården.
Vandring från Frösundagården till Vallentuna över Vada och Skesta hage.
Frågor besvaras av Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Här hittar du pilgrimskartor på svenska och på andra språk. Here you will find pilgrimage maps in Swedish and in other languages..

För mera information:

Majken Öst-Söderlund, pilgrimsutvecklare, tfn: 08-511 862 65

Jonas Bodin, pilgrimsdiakon, tfn: 08-511 862 24

Vi finns även på Facebook!