Other languages with Google Translate

Vallentuna församling Besöksadress: Mathiasgården, Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Postadress: Kyrkvägen 4, 18630 Vallentuna Telefon:+46(8)51186200 E-post till Vallentuna församling

Vandringskalendarium

Här hittar du vandringar under 2019. För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov.

Lördag 7 september.
"Klimatsmart pilgrim" - Välkommen till Frösunda
10.00 "Klimatsmart upptäckarvandring" tillsammans med biologen Stefan Edman. Vi gör korta uppehåll för naturupplevelser och klimatfakta - läget, omställningen, hoppet - och vår egen roll. Rejäla skor, vattenflaska och matsäck rekommenderas.

14.00 Pilgrimsmässa i Frösunda kyrka, Eva Cronsioe

Söndag 15 september
"Stjärnvandring", 10 km
11.00 Samling till vid Bussterminalen Danderyds sjukhus, hållplatsläge A. Vandringen går naturskönt längs stränderna in mot Stockholms city, där pilgrimer från hela Storstockholm möts i S:t Jacobs kyrka till Pilgrimsmässa kl 16.00. Hemresa med kommunala färdmedel. Möjlighet finns att ansluta till vandringen c:a halvvägs vid Bergianska Trädgården kl 12.30. Medtag egen matsäck!
Frågor om vandringen besvaras av Rolf Häägg, tfn: 070-545 88 75.

Söndag 22 september
Långvandring till Sätraängskyrkan, 22 km
08.00 Samling vid Vallentuna kyrka eller 10.00 vid Täby kyrka c:a 15 km från målet. Vandringen, som genomförs tillsammans med Pilgrim Danderyd, går längs Vallentunasjön och på Roslagsleden in i Danderyd. Vandringen avslutas med Mässa i Sätraängskyrkan kl 16.00. Medtag egen matsäck!
Frågor om vandringen besvaras av Christian Grässer, tfn 070-305 58 26 (från Vallentuna kyrka) och Rolf Häägg, tfn: 070-545 88 75 (från Täby kyrka).

Lördag 28 september
"Naturens katedral", 3 km
10.00 Samling vid Själastugan, nedanför Vallentuna prästgård invid gångvägen mot Vallentunasjön. Vi vandrar genom Björkby-Kyrkvikenområdet och lyssnar efter Guds tilltal i Skapelsen. En lättgången vandring i vårt närområde. Möjlighet att fika i Själastugan efter vandringen.
Frågor om vandringen besvaras av Lilian Lidbaum, tfn 076-764 64 66.

Söndag 6 oktober
"Utfärd i den Heliga Birgittas fotspår", 9 km
10.00 Gemensam avfärd med buss 524 från Vallentuna station mot Fresta kyrka. Efter Taizémässa kl 11.00 och kyrkkaffe ger vi oss ut på pilgrimsleden Birgittavandringen kl 13.00. Åter i Fresta vid 17-tiden, med möjlighet att äta medhavd matsäck i Församlingsgården. För den som önskar: 18.00 Festkväll i Fresta kyrka med anledning av församlingens Birgittavecka.
Frågor om utfärden besvaras av Lilian Lidbaum, tfn 076-764 64 66.

Lördag 12 oktober
"Vandra med Psaltaren", 8 km
10.00 Samling vid Frösunda kyrka för vandring på skogsstigar och byvägar ner till Lindholmens station. Längs vägen mediterar vi över skatterna i Bibelns egen psalm- och bönbok Psaltaren – texter som spänner över alla mänskliga erfarenheter från förtvivlan till jubel.
Frågor om vandringen besvaras av Thomas Kuntze, tfn: 070-396 14 55.

Lördag 19 oktober
"Vandra i tacksamhet", 3 km
10.00 Samling vid Själastugan, nedanför Vallentuna prästgård invid gångvägen mot Vallentunasjön. Vi vandrar genom Björkby-Kyrkvikenområdet och gläds åt Skaparens gåvor i Skapelsen. En lättgången vandring i vårt närområde. Möjlighet att fika i Själastugan efter vandringen.
Frågor om vandringen besvaras av Lilian Lidbaum, tfn 076-764 64 66.

Här hittar du pilgrimskartor på svenska och på andra språk. Here you will find pilgrimage maps in Swedish and in other languages..

För mera information
Eva Cronsioe, Pilgrimskaplan samt samordnare för ideella krafter.
​Tfn: 08-511 862 38.

Verksamhetsansvarig (adm) för Pilgrim Vallentuna, Mia Andersson.

Pilgrimsutvecklare samt samordnare för Vallentuna Ekumeniska Pilgrimsnätverk: Majken Öst-Söderlund.

Vi finns även på Facebook!