Foto: Christian Grässer

Vandringskalendarium

För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov.

Pilgrim Vallentuna har för avsikt att hålla alla planerade vandringar under  hösten 2020. Att vara ute i naturen gör gott för både kropp och själ, ett utmärkt sätt att mötas i dessa tider av oro och osäkerhet.

* Vi uppmanar alla som har någon form av förkylningssymptom att stanna hemma.
* Som brukligt i dessa tider, rekommenderas att ingen hälsar med handslag eller kramar.
* Vi håller ett visst avstånd till vandra både under vandringen och vid rasterna.
* Skulle Folkhälsomyndigheten komma ut med nya direktiv ställer vi in vandringarna!

För alla vandringar gäller matsäck och vatten för dagsbehov. Det finns som regel ingenstans att köpa mat under vägen. Vattenflaskor kan fyllas på vid kyrkorna. Rejäla skor rekommenderas, samt keps eller hatt vid soligt väder och regntåliga kläder vid behov. Ingen anmälan behövs, om det inte särskilt anges.

Vill du vandra någon av lederna på egen hand finns kartor och pilgrimspass att hämta i brevlådor märkta med Pilgrim Vallentunas logga vid alla kyrkor, vid Lindholmens och Frösundas tågstationer, samt inne på Biblioteket i Vallentuna.
Toaletter finns vid kyrkorna och vid Hökeriet, för öppettider se hokeriet.se

Välkommen med på våra guidade pilgrimsvandringar:

Söndag 18 oktober
”Drömmen om den inre sjön”, ca 3-4 km
13.00 Samling vid Vallentuna kyrka för att vandra i Björkby-Kyrkvikens naturreservat. Vi reflekterar över orden ”Våga hoppas fast du lever i missmodets tid.” Vandringen tar ca 2 timmar.
Vandringsledare: Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Söndag 25 oktober.
”Himmelriket är här”. Ca 3-4 km
13.00 Samling vid Vallentuna kyrka för att vandra i Björkby-Kyrkvikens natur-
reservat. Vi reflekterar över orden: ”Varför ser ni mot höjden, Himlen är inte där, Anden fyller vårt inre och himmelriket är här”. Vandringen tar ca 2 timmar.
Vandringsledare: Majken Öst-Söderlund, tfn: 08-511 862 65.

Här hittar du pilgrimskartor på svenska och på andra språk. Here you will find pilgrimage maps in Swedish and in other languages.

För mera information:

Majken Öst-Söderlund, pilgrimsutvecklare, tfn: 08-511 862 65

Jonas Bodin, pilgrimsdiakon, tfn: 08-511 862 24

Vi finns även på Facebook!