Blommor med tegelbakgrund.
Foto: Härlanda församling

Örgryte pastorat

Örgryte pastorat förenar fyra församlingar och en sjukhuskyrka. Oavsett vem du är, är du varmt välkommen!

Låt hoppet växa - önskepsalmen på lunchmusiken

Vid onsdagarnas lunchmusik i Sankt Pauli kyrka kan man önska sig en psalm. Kanske är den ett minne från barndomen eller kopplad till en viktig händelse i livet. Lyssna på Mikael som berättar om sina tankar kring detta.

Vill du önska en psalm kan du kontakta Mikael direkt: mikael.holmlund@svenskakyrkan.se

Glasfönster i Örgryte nya kyrka som visar Noas Ark, en duva med kvist och regnbågen, omgivna en stjärna.

Gudstjänster i Örgryte pastorat

Från och med 1 juni välkomnar vi återigen dig som vill delta i gudstjänst igen.

Kyrkporten är öppen.

Öppna kyrkor i sommar

Välkommen in i våra fina kyrkor i sommar. Här ser du alla öppettider. Du kan nu också göra en virtuell rundvandring i alla våra kyrkor.

Dopet - en gåva och en fest

I det kristna dopet får vi löftet om att Gud är med genom hela livet, vad som än händer. Det är en gåva som Gud ger utan krav på motprestation.

Glada konfirmander i vita kåpor.

Konfirmation: Att hitta sin väg

Konfirmation är tid att fundera, dela, lära och uppleva. Nu kan du anmäla dig till höstens grupper i Örgryte pastorat.

Sjung i kör!

Längtar du efter att ta ton? I höst hoppas vi det blir möjligt att träffas och sjunga tillsammans. Församlingarna i Örgryte pastorat har körer från de minsta till vuxna, från nybörjare till stämsångare.

Vi söker en förskollärare eller erfaren barnskötare till Sankt Pauli förskola. / Barn leker med färgglada mjuka byggkuddar.

Förskollärare sökes!

Örgryte pastorat söker utbildad förskollärare, alternativt erfaren barnskötare för ett 5 månaders vikariat på Sankt Pauli förskola från och med 9 augusti 2021.

Framsidan av Händer: En grupp människor vandrar in i skogen.

Händer tema Rörelse

I sommarens nummer av tidningen Händer kan du inspireras av Håkan springer för världens utsatta, fördjupa dig i pilgrimsvandring och veta mer om körens roll i kyrkan. Organist Mikael Holmlund minns en magisk sommar 1994 - och så kan du swisha din distans! Händer är ute 12-13 juni 2021 eller klicka på bilden för att läsa digitalt!

En grupp glada människor springer tillsammans på en väg.

Håkan springer för världens utsatta

Från kinesiska muren till Antarktis. Håkan Jonsson hade fyllt 50 när han gjorde sin första maraton. Idag springer han världen runt för att uppmärksamma och samla in pengar till världens mest utsatta.

En kvinna i lila biskopsskjorta står vid vatten i Göteborg.

Biskop Susannes sommarhälsning

Biskop Susanne skickar en sommarhälsning, med hopp om att vi går mot ljusare tider.

Bli medlem

I Svenska kyrkan finns plats för stora som för små, när livet känns tungt eller på topp. Här finns plats också för dig!

Björkekärrs kyrka med ställningar runt fasaden.

Renovering pågår!

Nu är vi igång med renovering av Björkekärrs kyrka. Renoveringen pågår 1 mars-1 september.

Bröllopet - ett ömsesidigt löfte

I den kyrkliga vigseln lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Här kan du läsa mer om bröllop och vigsel i Örgryte pastorat.

Kyrkoherden har ordet

Kyrkoherde Martin Lindh skriver en hälsning inför sommaren.

Örgryte pastorat och coronapandemin

Från och med 1 juni öppnar vi för deltagare i gudstjänst igen.

örgryte Pastorsexpedition

Hit kan du vända dig med frågor kring bokning av förrättning och lokal. Vi kan också hjälpa dig komma i kontakt med personal i församlingarnas verksamheter.

Öppettider: Vardagar 09-12
Telefon: 031-731 80 40
E-postorgryte.pastorat@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Herrgårdsgatan 2 (nedanför Örgryte nya kyrka)