Två stolar, på den ena står ordet "reserverad", genom stolarna syns en kör som håller konsert.
Foto: Helena Sandström

Musik och konsert

Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang och bidrar till ett levande kulturliv i Göteborg. I Örgryte pastorats kyrkor kan du njuta av till exempel klassiska verk, lunchmusik, visa och gospel.

Mer om aktuella konserter i Örgryte pastorat:

Illustration av en blomma i färgerna grönt, beigt och mörkrött.

Vårkonsert med Härlandas barnkörer 25/5

Lilla och Stora Clara Chorus och Diskantkören bjuder på ett blandat program under ledning av Sofia Dellstig och Mikael Hedlund. Lördag 25 maj kl 15.00 i Härlanda kyrka. I samarbete med Sensus.

Blomstra - sommarkonsert 25/5

Sommaravslutning för Diskantkörerna och Miniorkörerna i Örgryte församling. Körledare Madeleine Gustafsson och musiker. Örgryte församlingshem25/5 17.00

Rhapsody in blue 26/5

Pianisten Johan Möller Lekemo framför tillsammans med Mikael Holmlund vid orgeln Rhapsody in blue av G. Gershwin. På programmet även första satsen ur Beethovens femte pianokonsert. Sankt Pauli kyrka 26/5 kl 18.00

Örgryte nya kyrka.

Examenskonsert: Phinidae 31/5

Verket är komponerat av Arvid Kraft och framförs av Benedetta Porcedda, orgel, Ingrid Berg, Casey Moir, Þórgunnur Anna Örnólfsdóttir, sång, och Gusten Aldenklint, live-elektronik. Gusten Aldenklints Ljudhavet, en stor högtalarorkester, kommer att användas för konserten. Fri entré. Örgryte nya kyrka 31/5 kl 21.00

En hand plockar en lime som växer på en gren i varmt sommarljus

Days of Beauty 2/6

Härlanda Nova och musiker sjunger och spelar i sommarton. Efter sommarkonserten kan du stanna kvar på picknick. Söndag 2 juni kl 18.00 i Härlanda kyrka.

Musik i Sankt Pauli

”… tala till varandra med psalmer och hymner och andlig sång. Sjung och spela för Herren av hela ert hjärta…” I Sankt Pauli församling finns ett rikt musikliv med musikgudstjänster och lunchmusik.

Härlanda kyrkas port med ett gyllene emblem ovanför ingången.

Musik i Härlanda

Kända verk, mäktiga körtoner, sångglada barn och stilla musik till eftertanke. I Härlanda kyrka finns ett brett utbud av konserter med både egna körer och gästande musiker.

Musik i Örgryte

I Örgryte församling vill vi både förvalta och förnya en lång tradition av levande kyrkomusik. Välkommen att uppleva musiken i Örgryte!

Digitalt nyhetsbrev om musiken

Nyhetsbrev om musiken

Vill du prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev? Anmäl dig här!

Hitta fler konserter i Göteborg:

Solljus reflekteras i en kyrkorgels pipor.

Musik i Göteborg

Nu är det enklare för dig att hitta din nästa musikupplevelse. Kyrkorna i Göteborg har en gemensam kalender med konserter och musikevenemang nära dig.

Orgeln i Konserthuset

Tycker du om orgelmusik? Förutom kyrkornas orglar finns en fantastisk orgel i Göteborgs konserthus. Här hittar du mer information om den och konserthusets program framöver.

Vill du sjunga själv?

Personer i svart och rosa sjunger, i mitten finns en plats ledig.

Körer

Musiken sjuder i kyrkorna i Örgryte pastorat. Här finns ett brett utbud av körer och musikgrupper, från de allra minsta till pensionärer, för dig som vill vara med och sjunga själv.