Två stolar, på den ena står ordet "reserverad", genom stolarna syns en kör som håller konsert.
Foto: Helena Sandström

Musik och konsert

Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang och bidrar till ett levande kulturliv i Göteborg. I Örgryte pastorats kyrkor kan du njuta av till exempel klassiska verk, lunchmusik, visa och gospel.

Mer om aktuella konserter i Örgryte pastorat:

Elisabethansk musik 8/10

Kören Mikaeli sångare och instrumentalister under ledning av Mikael Paulsson. Söndag 8/10 kl 18.00 i Örgryte nya kyrka.

En stiliserad bild av fåglar och ordet "kvitter".

Kvitter

Lyfta, flaxa, sväva och flyg! Med orgelns rika klangvärld och tillsammans med en dansare utforskar vi fåglarnas spännande värld. En föreställning för barn 9-11 oktober i Härlanda kyrka.

Sju musiker med instrument står uppradade.

Tacksägelsekantat 11/10

Nyskriven kantat av Mikael Hedlund i tacksamhetens tecken framförs i kvällsmässan onsdag 11 oktober kl 18.30 i Härlanda kyrka.

Lunchmusik 11/10

11/10 kl 12.00 Sankt Pauli kyrk: Jonatan Stirner med trio spelar jazz.

Händer som spelar gitarr samt en bild på en solstråle som bryter fram genom träd.

Bach och gitarr 15/10

Peter Johansson, gitarr, spelar J.S. Bachs 15 tvåstämmiga inventioner. Söndag 15 oktober kl 18.00 i Härlanda kyrka. Fri entré. I samarbete med Sensus.

Texten "Mallis i Underlandet", schackpjäser i olika färger och en klocka.

Mallis i Blunderlandet

Ett musikaliskt äventyr inspirerat av Disneys Alice i Underlandet, framfört av Örgryte församlings Miniorkör och Diskantkör. Fredag 13 oktober och söndag 15 oktober kl 17.00 i Örgryte församlingshem. Fri entré.

Texten: "Wolfgang Amadeus Mozart - Requiem" mot dov bakgrund med en gul blomma.

Mozarts Requiem 21/10

Upplev Mozarts Requiem framfört av Härlanda Oratoriekör, orkester och solister. Lördag 21 oktober kl 16.00 i Härlanda kyrka. Biljetter via Ticketmaster.

Lördag i Skår: West of Eden 21/10

West of Eden bjuder på musik - från finstämt, akustiskt historieberättande till catchy folkrock och irländskt låtspel. Skårs kyrka 21/10 kl 18.00.

Musikgudstjänst: I was glad 22/10

Musikgudstjänst med familjen Eriksson som framför musik av vackraste slag, vokalt och instrument. Söndag 22/10 kl 18 i Sankt Pauli kyrka.

Musik i Sankt Pauli

”… tala till varandra med psalmer och hymner och andlig sång. Sjung och spela för Herren av hela ert hjärta…” I Sankt Pauli församling finns ett rikt musikliv med musikgudstjänster och lunchmusik.

Härlanda kyrkas port med ett gyllene emblem ovanför ingången.

Musik i Härlanda

Kända verk, mäktiga körtoner, sångglada barn och stilla musik till eftertanke. I Härlanda kyrka finns ett brett utbud av konserter med både egna körer och gästande musiker.

Musik

I Örgryte församling vill vi både förvalta och förnya en lång tradition av levande kyrkomusik. Välkommen att uppleva musiken i Örgryte!

Hitta fler konserter i Göteborg:

Solljus reflekteras i en kyrkorgels pipor.

Musik i Göteborg

Nu är det enklare för dig att hitta din nästa musikupplevelse. Kyrkorna i Göteborg har en gemensam kalender med konserter och musikevenemang nära dig.

Orgeln i Konserthuset

Tycker du om orgelmusik? Förutom kyrkornas orglar finns en fantastisk orgel i Göteborgs konserthus. Här hittar du mer information om den och konserthusets program framöver.

Vill du sjunga själv?

Personer i svart och rosa sjunger, i mitten finns en plats ledig.

Körer

Musiken sjuder i kyrkorna i Örgryte pastorat. Här finns ett brett utbud av körer och musikgrupper, från de allra minsta till pensionärer, för dig som vill vara med och sjunga själv.