Ett gäng ungdomar står samlade utomhus.

Ung

Det finns mycket att fundera på när man är ung. I kyrkan finns en plats att bli sedd, att hitta vänner och aktivitet och få prata om livet och tankar om tro.

Konfirmation: Att hitta sin väg

Konfirmation är tid att fundera, dela, lära och uppleva. Välkommen till konfirmation i Örgryte pastorat 2022/2023.

Ungdomsgrupp, häng och möjlighet att bli ung ledare:

Ungdom i Björkekärr

Navet i vår ungdomsverksamhet är vår ungdomsgrupp som träffas på torsdagar i Björkekärrs kyrka. Välkommen med!

Ungdom i Härlanda

Upplevelser under konfirmationen, skönt häng i Vardagsrum1, spelgemenskap i Härlanda Gaming Church och möjlighet att bli ung ledare... Välkommen till Härlanda församling!

Ungdom i Pauli

Konfirmation och ungdomsgruppen Tonår - det hittar du i Sankt Pauli församling.

Ungdom i Örgryte

Örgryte församling har flera konfirmandgrupper och möjlighet för dig som vill engagera dig som ung ledare.

När du vill chatta med en vuxen:

Ett par händer med mobil vilar på en ryggsäck.

@Härlandahangout

Här kan du som ung prata med en vuxen om vad som helst. Du får svar när vi har möjlighet, och på tisdagar mellan 17.30–21.00 får du svar nästan på direkten.

Illustrerad bild där en ung tjej tittar på sin mobil, två andra personer tittar på från avstånd.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Utbytesprogam

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Vill du sjunga i kör? Kika in här och läs mer om våra körer:

Fyra män sjunger.

Körer

Musiken sjuder i kyrkorna i Örgryte pastorat. Här finns ett brett utbud av körer och musikgrupper, från de allra minsta till pensionärer, för dig som vill vara med och sjunga själv.

Berättelser

Glada barn och ungdomar som spänner musklerna och visar kämpaglöd.

Sofia vill ge barnen framtidstro

Volontären Sofia vill ge de romska barnen i Rumänien framtidstro. Men när coronapandemin kom sattes mycket av arbetet på paus. – Det är verkligen så att den som redan är utsatt nu blivit ännu mer utsatt, säger Sofia.

En person tittar på sin mobil.

En trygg vuxen på nätet

Den digitala världen är ingen motpol till den fysiska utan är här för att stanna. Det menar Sofia Stensby församlingspedagog i Härlanda, som vill vara en trygg vuxen på nätet för ungdomar.

Tegelbyggnader, skorstenar och taggtråd.

Från mörker till ljus

Konfirmationsåret ”Från mörker till ljus” handlar om att hitta en riktning i livet och att bli en kraft för det goda. Det har konfirmanderna i Björkekärr fått fördjupa sig i. Och i augusti kunde de äntligen åka iväg till Krakow och Auschwitz-Birkenau – en resa med många starka intryck.

Illustration av en person som sitter framför en skärm.

Närvarande nätvandrare

Nätvandrarchatten är en möjlighet för unga att chatta tryggt med en vuxen. – I mötet vill vi vara närvarande här och nu. Det är viktigt att vi som svarar vågar stanna kvar i det mörka så länge som det behövs, berättar projektledare Linda Andersson.

Två person står framför en vägg som föreställer en skog.

Unga resurser på väg

Att ta första stegen ut i arbetslivet med kyrkan som trygg miljö: Det är något av syftet med praktikåret Ung Resurs. – Det är en möjlighet att få utbyta åsikter och idéer, jag skulle definitivt rekommendera praktikåret, menar Emilia från Tyskland.

En person i prästkläder välsignar och håller sin hand över dopkandidaten.

"Det finns en plats där alla är välkomna"

Att bli döpt som vuxen kan vara ett stort steg för många. Men Trolla säger att det gick ganska lätt att hitta rätt, sedan tanken på dop vuxit fram. – För mig är kyrkan en trygg plats där alla är välkomna. Det vill jag vara med och bidra till, säger Trolla.