En blond liten flicka i snickarbyxor och stickad tröja sitter i en kyrkbänk. Andra besökare syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Johan Palm /Ikon

Advent och jul

Härliga gudstjänster, hoppets budskap och stämningsfull musik. Advent och jul är tid att förundras. I Örgryte pastorats kyrkor finns möjlighet till jul i gemenskap. Här finns plats också för dig.

Till kalendern
Ett rött blockljus brinner.

Fira jul i kyrkan

För dig som är ensam i jul eller bara önskar önskar fira jul tillsammans med andra finns möjlighet att komma till kyrkan på julafton. Församlingarna i Örgryte pastorat bjuder in alla åldrar till julfirande.

Siluett av sex kyrkor mot en skimrande bakgrund.

Julkalender

Varje dag kl 8.00 från 1 Advent till Annandag jul kan du följa med och öppna luckan i Örgryte pastorats digitala julkalender. Bakom varje lucka väntar en överraskning från någon av våra verksamheter. Kanske får du veta något nytt du inte visste om Svenska kyrkan?

Fyra värmeljus i rad omgivna av pepparkakor och julpynt lyser upp mörkret.

Gör julen lite godare

Många familjer har inte råd att fira jul, varken med mat eller julklappar. Tillsammans med ICA Kvantum Munkebäck och Härlanda och Björkekärrs församlingar kan du ge en gåva och vara med att sprida julglädje. Köpstopp 15 december.

Ett bord med en papperspåse, pyssel och julpynt.

Fixa adventspåsen med Söndagsklubben

Gör din egen adventspåse tillsammans med Söndagsklubben i Björkekärr. Påsen kan användas för egen bön under advent - eller att ge bort till någon.

Ordet "Fredagsmys" mot bakgrund av stjärnglans i milda varma röda toner.

Fredagsmys

Kom och upplev julens berättelse i lek och sång! Fredagsmys är en samling för barn i förskoleåldern och medföljande vuxna. Medverkar gör rytmikpedagog Malin Boqvist, Körkul, präst Jenny Grimbeck och musiker Helena Diurlin. Fredag 9 december kl 16.30 i Härlanda kyrka.

En liten flicka som är lucia står framför en julgran.

Luciatåg i Skårs kyrka

Lördag 3 december firar vi med Luciatåg kl 11 och kl 13 i Skårs kyrka.

En hand i ett luciatåg håller ett ljus med tallrik för att inte bränna sig på stearinet.

Luciakonsert

Stämningsfull luciakonsert för alla åldrar med Härlandas barnkörer. Lördag 10 december kl 17.00 i Härlanda kyrka.

Tre adventsljus lyser, händer spelar gitarr.

Bach i Advent

Peter Johansson, gitarrist, spelar cellosviter av J.S. Bach. Söndag 11 december kl 18.00 i Härlanda kyrka.

Julens Sånger

En kväll med våra käraste julpsalmer och annan stämningsfull julmusik! Fredag 16 december kl 19.00 i Björkekärrs kyrka.

Texten "När det lider mot jul" mot bakgrund av snöiga grantoppar och stjärnklar natt.

När det lider mot jul

Julkonsert med Härlanda Kammarkör. Lördag 17 december kl 18.00 i Härlanda kyrka. Biljetter via Ticketmaster.

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!