Ett barn gapskrattar i sin mammas knä.

Det händer i kyrkan

I Örgryte pastorats församlingar finns plats för dig som älskar att sjunga, söker tystnad och ro, vill träffa nya människor, fördjupa din tro eller göra skillnad för andra. Kom och upptäck allt som sker!

Ta en titt i kalendern

Aktuellt

En blond liten flicka i snickarbyxor och stickad tröja sitter i en kyrkbänk. Andra besökare syns suddigt i bakgrunden.

Advent och jul

Härliga gudstjänster, hoppets budskap och stämningsfull musik. Advent och jul är tid att förundras. I Örgryte pastorats kyrkor finns möjlighet till jul i gemenskap. Här finns plats också för dig.

Barn och familj

Öppna förskolan är en plats för barn och vuxna att träffas i vardagen. Gudstjänst för små och stora och söndagsskola ger plats för alla nyfikna. Här finns en översikt över församlingarna i Örgryte pastorat.

Ett gäng ungdomar står samlade utomhus.

Ung

Det finns mycket att fundera på när man är ung. I kyrkan finns en plats att bli sedd, att hitta vänner och aktivitet och få prata om livet och tankar om tro.

Ett altare med kors och ljus.

Gudstjänst

Hämta kraft i gudstjänstgemenskapen med varandra och med Gud. Örgryte pastorats församlingar rymmer en bredd av olika gudstjänsttraditioner där du kan hitta din plats.

Musik och konsert

Svenska kyrkan är Sveriges största arrangör av musikevenemang och bidrar till ett levande kulturliv i Göteborg. I Örgryte pastorats kyrkor kan du njuta av till exempel klassiska verk, lunchmusik, visa och gospel.

Fyra män sjunger.

Körer

Musiken sjuder i kyrkorna i Örgryte pastorat. Här finns ett brett utbud av körer och musikgrupper, från de allra minsta till pensionärer, för dig som vill vara med och sjunga själv.

En man i rutig skjorta sitter vid ett bord och ler.

Gemenskap i vardagen

Soppa, samtal, handarbete eller bara umgås över en kopp kaffe. Välkommen till våra mötesplatser i Örgryte pastorat, både dagtid och kvällstid.

Stillhet och fördjupning

Söker du efter stillhet och fördjupning? Längtar du efter att samtala på djupet? Är du nyfiken på kristen tro? I Örgryte pastorats församlingar finns plats för dig som funderar, tvivlar, hoppas och tror!

Samtal och stöd

Präster och diakoner finns till för dig som söker någon att tala med eller som behöver hjälp och stöd. Du vänder dig i första hand till din hemförsamling. På denna sida hittar du även information om Kyrkans SOS, Jourhavande präst och andra hjälplinjer.