Härlanda församling

MUSIK, MÅNGFALD & MILJÖ - En kyrka som är byggd av stenar. Stenar som är vi som bor, vistas, besöker eller verkar här. Kyrkan är vi. Här firar vi gudstjänst tillsammans.

Aktuellt i Härlanda församling

Härlanda församling har öppnat för deltagare i gudstjänsten igen! Välkommen söndag kl 11. Vi fortsätter också att sända gudstjänst digitalt på Facebook, för dig som inte kan komma till kyrkan.

Gudstjänst i Härlanda

Konfirmationen handlar om dig själv, Gud och om livet.

Konfirmand i Härlanda 2020/2021

Konfirmationen handlar om dig själv, Gud och om livet.

Olika grupper för barn i Härlanda församling.
Anmälan till höstens grupper 2020 är öppen - det finns några platser kvar.

Barnrytmik

Olika grupper för barn i Härlanda församling. Anmälan till höstens grupper 2020 är öppen - det finns några platser kvar.

Det blir en sommar även i år - och ett sommarprogram för Härlanda församling.  Programmet finns ute nu! Klicka och ladda ner det här.

Det händer i sommar i Härlanda församling

Det blir en sommar även i år - och ett sommarprogram för Härlanda församling. Programmet finns ute nu! Klicka och ladda ner det här.

Obs! Inställt vid regn.

Sommarandakt vid Frälsarkransen

Välkommen till enkel andakt vid Frälsarkransen utanför Härlanda kyrka - varje onsdag kl 12 i sommar. Efteråt kan vi mingla på gott avstånd, medtag gärna egen picknick. Alla uppmanas att hålla avstånd, vara noga med handhygien och avstå samlingen om en har förkylningssymptom. Obs! Inställt vid regn.

Välkommen till ekumenisk gudstjänst i Härlanda kyrkoruin i sommar.

ONSDAGAR KL 18.30. Datum: 3/6, 10/6, 17/6, 5/8,
12/8 och 19/8.

Östra Kåren (Frälsningsarmén)

Ekumenisk gudstjänst

Välkommen till ekumenisk gudstjänst i Härlanda kyrkoruin i sommar. ONSDAGAR KL 18.30. Datum: 3/6, 10/6, 17/6, 5/8, 12/8 och 19/8. Ta gärna med något att sitta på. Vi fikar medhavd fika på lagom avstånd. Obs! Inställt vid regn. Gudstjänsterna är ett samarbete mellan Härlanda församling (Svenska kyrkan) Redbergskyrkan (Equmeniakyrkan) och Östra Kåren (Frälsningsarmén)

Just nu kan du ta del av en utställning i Härlanda kyrka. Det är arkitektstudenten Lotte Olofsson som till sitt examensarbete studerat ljuset i Härlanda kyrka och som fångat några ögonblick i bilder.

Utställningen Ljus, i Härlanda

Obs - Inställt vid regn.

Musik och allsång i ruinen

Musik och allsång i Härlanda kyrkoruin blir av även i sommar. Välkommen torsdagar i juli kl 13 dessa datum: 2/7, 9/7, 16/7, och 23/7. Sjung med och njut av vacker musik. Ta med fika, något att sitta på och ett glatt humör! Vi sprider ut oss på avstånd i ruinen. Obs - Inställt vid regn.

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka Bild: Karolina Braun

Öppet måndag-fredag 9-15.
Gudstjänst söndag kl 11.
Digitalt: Gudstjänst på Facebook (med uppehåll v. 26-32)
Adress Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se

NÄR: Vecka 33, onsdag, torsdag och fredag kl 13-15.

Sommarlek på kyrkplan

Malin och Sofia bjuder in till fri lek på kyrkplan och i trädgården vid Härlanda kyrka. Aktiviteter och material för barn i alla åldrar. Ta med hela familjen och ett lekfullt sinne! NÄR: Vecka 33, onsdag, torsdag och fredag kl 13-15.

När de fysiska träffarna har uteblivit flyttar många grupper online. Härlandas konfirmandgrupp har träffats digitalt sedan coronautbrottet. - Den digitala omställningen har fungerat väldigt bra. Det är lika hög närvaro som tidigare, säger församlingspedagog Sofia Stensby.

Undervisning och bus - också digitalt

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.

Samtal och stöd - Härlanda

Församlingarna i Örgryte pastorat har öppnat gudstjänsterna för deltagare igen.  Fortfarande gäller rådande restriktioner - och för dig som inte kan komma till kyrkan finns fortsatt möjlighet att följa med digitalt.

Örgryte pastorat om coronaviruset

Församlingarna i Örgryte pastorat har öppnat gudstjänsterna för deltagare igen. Fortfarande gäller rådande restriktioner - och för dig som inte kan komma till kyrkan finns fortsatt möjlighet att följa med digitalt.

Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31
Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Behöver du stöd med inhandling av mat eller apoteksvaror?

Vi i församlingen vill gärna hjälpa till om det är möjligt. Tillhör du riskgrupp och behöver hjälp med denna typ av ärenden, tveka inte att höra av dig till någon av diakonerna: Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31 Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Härlanda kyrka har öppet 9-15 vardagar. Då är du välkommen att tända ljus, be, sitta i kyrkan en stund eller beundra arkitekturen. Undantagna dagar är bland annat vissa måndagar och fredagar när det kan vara begravningsgudstjänst.

Besöka Härlanda kyrka

Här finns information om hur Örgryte pastorat hanterar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.

GDPR