Interiörsbild från Härlanda kyrka med altare.
Foto: Tommy Hvitfeldt

Härlanda församling

Härlanda kyrka är en plats där vi tillsammans söker, ber och sjunger. Regnbågen är tecknet på Guds närvaro i en värld av mångfald.

Aktuellt i Härlanda församling

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka Foto: Karolina Braun

Öppet: mån-fre 9-16, sön 10-16.
Aktuell information om gudstjänst
Virtuell rundtur på Google maps
Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post
harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se
Digitalt: Härlanda församling på facebook

Välkommen att fira gudstjänst digitalt i Härlanda, vi sänder varje söndag. Vi har också kvällsgudstjänst på onsdagar med anmälan. .

Gudstjänst i Härlanda

Kvällshimmel vid stranden.

Kvällsgudstjänst i Härlanda kyrka

Välkommen att anmäla dig till kvällsgudstjänst på onsdagar kl 18.30 i Härlanda kyrka. Gudstjänsten leds av VT Carlheim och Erika Bomb. Öppet för 8 deltagare. Anmälan till vt.carlheim@svenskakyrkan.se eller 0730-87 80 27.

låt hoppet växa: bygg tillsammans

En film om Härlandas Minecraftkyrka och det virtuella lägret Påsklovscrafters

En hand håller en filmkamera.

Härlandas mediearkiv

Här kan du ta del av inspelade konserter och föredrag från Härlanda församling.

Lila blomma mot en barnhand.

Rytmikkonsert med vårkänslor

På Valborgsmässoafton kl 17.00 sänder vi en rytmikkonsert från Härlanda kyrka för små barn och föräldrar.

Gula tulpaner sträcker sig mot solen.

Händer i Härlanda

Nu finns en broschyr om vad som Händer i Härlanda under april och maj. Du kan också läsa en hälsning i påsktiden från församlingsherde Martin Lindblad.

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Kristen djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Nu finns meditationspass här på webben för dig som vill komma till ro hemmavid.

Minecraftvälrd med byggstenar i form av Härlanda kyrka.

Minecraft

Härlanda församling goes Minecraft! Du som är 7-12 är välkommen att vara med och bygga upp ett digitalt Härlanda i minecraftvärden vi har skapat. Din vårdnadshavare anmäler dig och du behöver godkänna regler för världen.

Härlanda kyrkoruin en grönskande sommardag.

Gökotta i Kyrkoruinen

På Kristi himmelsfärds dag är du välkommen att anmäla dig till "gökotta" - en gudstjänst utomhus i Härlanda kyrkoruin.

Några personer spelar boule i gröngräset.

Onsdagsgemenskap

Välkommen till Onsdagsgemenskap utomhus vid Härlanda kyrka, från och med 12 maj.

Genom kyrkovalet har Svenska kyrkans medlemmar en möjlighet att påverka. Här hittar du  information om hur du kan ställa upp i valet och hur det går till att rösta. Just nu rekryteras också valförrättare för höstens kyrkoval. Välkommen med din intresseanmälan!

Kyrkovalet 19 september 2021

Genom kyrkovalet har Svenska kyrkans medlemmar en möjlighet att påverka. Här hittar du information om hur du kan ställa upp i valet och hur det går till att rösta. Just nu rekryteras också valförrättare för höstens kyrkoval. Välkommen med din intresseanmälan!

Varje vecka får du ett bibelord till din e-post till reflektion och bön.

Lectio Divina - digitalt

Varje vecka får du ett bibelord till din e-post till reflektion och bön.

Ett par händer med mobil vilar på en ryggsäck.

@Härlandahangout

Välkommen till @Härlandahangout. Här kan du som ung chatta med en vuxen om vad som helst. Under tiden för de hårdare restriktionerna finns vi tillgängliga lite mer.

Med anledning av restriktionerna samlar vi inte människor till gudstjänst. Våra kyrkor håller extra öppet för enskild andakt.

Örgryte pastorat och coronapandemin

Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31
Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Behöver du stöd med inhandling av mat eller apoteksvaror?

Vi i församlingen vill gärna hjälpa till om det är möjligt. Tillhör du riskgrupp och behöver hjälp med denna typ av ärenden, tveka inte att höra av dig till någon av diakonerna: Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31 Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.

Samtal och stöd - Härlanda

Aktuella nyheter i Härlanda församling