Interiör från Härlanda kyrka med regnbågsantependium, invigt i september 2020.
Foto: Karolina Braun

Härlanda församling

MUSIK, MÅNGFALD & MILJÖ - En kyrka som är byggd av stenar. Stenar som är vi som bor, vistas, besöker eller verkar här. Kyrkan är vi. Här firar vi gudstjänst tillsammans.

Aktuellt i Härlanda församling

Med anledning av restriktionerna samlar vi inte längre människor till gudstjänst eller andra grupper. Våra kyrkor håller extra öppet för enskild andakt. Kyrkoherde Martin Lindh skickar en hälsning vecka 47.

Örgryte pastorat och coronapandemin

Var med och gör julen lite godare för fler. Tillsammans med ICA Munkebäck och Härlanda församling kan du vara med och bidra med en kasse julmat till familjer som inte har råd. Köpstopp 10 december.

En kasse julmat

Halsband med kors som hänger i snöig gran.

Digital mötesplats: Söndagens tro och liv

Välkommen till en digital mötesplats i Härlanda församling. Varje onsdag samlas vi, läser och ber söndagens bibeltexter och samtalar kring dem. Ett bibelstudium för alla! Start 2/12.

En personsiluett i solljus.

Digital mötesplats: Vandring mot ljuset

Välkommen att gå in i advents- och jultiden i Härlanda församling. I en digital samtalsgrupp samtalar vi kring Peter Halldorfs julfastebok "Vandring mot ljuset". Start 2/12.

Forsande bäck och ungdomar som vandrar på ett fjäll.

KonfaSommar- äventyr

KonfaSommar är en möjlighet för dig som vill konfirmeras på sommaren. Gruppen startar 1 advent, men det är begränsat antal deltagare, så anmäl dig redan nu!

Söndagen 20 september mottog Härlanda församling märkningen Regnbågsnyckeln. Här finns ett inlägg om vår syn på de demonstranter som stod utanför kyrkan efter gudstjänsten.

Regnbågsnyckeln i Härlanda

Ett par händer med mobil vilar på en ryggsäck.

@Härlandahangout

Välkommen till @Härlandahangout. Här kan du som ung chatta med en vuxen om vad som helst. Under tiden för de hårdare restriktionerna finns vi tillgängliga lite mer.

Grupper för de yngsta i Härlanda församling. Anmälan till vårens grupper släpps torsdag 26 november kl 12.00.

Barnrytmik

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka Foto: Karolina Braun

Öppet måndag-fredag 9-15.
Adress Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post
harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se

Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31
Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Behöver du stöd med inhandling av mat eller apoteksvaror

Vi i församlingen vill gärna hjälpa till om det är möjligt. Tillhör du riskgrupp och behöver hjälp med denna typ av ärenden, tveka inte att höra av dig till någon av diakonerna: Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31 Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.

Samtal och stöd - Härlanda

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Härlanda kyrka har öppet 9-15 vardagar. Då är du välkommen att tända ljus, be, sitta i kyrkan en stund eller beundra arkitekturen. När det pågår begravning eller verksamhet kan kyrkan vara stängd.

Besöka Härlanda kyrka

Här finns information om hur Örgryte pastorat hanterar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.

GDPR