Härlanda församling

MUSIK, MÅNGFALD & MILJÖ - En kyrka som är byggd av stenar. Stenar som är vi som bor, vistas, besöker eller verkar här. Kyrkan är vi. Här firar vi gudstjänst tillsammans.

Aktuellt i Härlanda församling

Ett antependium i regnbågens färger i Härlanda kyrka.

Regnbågsnyckeln i Härlanda

Söndagen 20 september mottog Härlanda församling märkningen Regnbågsnyckeln. Samtidigt invigdes också församlingens nya antependium.

En man i prästskjorta och en kyrkobyggnad.

Hej Martin Lindblad!

Martin Lindblad är ny församlingsherde i Härlanda församling sedan augusti. Han kommer närmast från en tjänst som kyrkoherde i Västra Frölunda pastorat och har sedan prästvigningen 1994 varit präst i olika församlingar i Göteborgs stift

Välkommen till söndagsmässa kl 11. Vi firar gudstjänst tillsammans i kyrkan.

Gudstjänst i Härlanda

Välkommen till söndagsmässa kl 11. Vi firar gudstjänst tillsammans i kyrkan.

Framsida på Härlanda församlings höstbroschyr. Färgglada höstlöv.

Höstprogram i Härlanda

Det blir en höst i år också! Nu finns ett höstprogram för Härlanda församling där du kan läsa mer om grupper och verksamhet i höst. Klicka och ta del av hela programmet!

Välkommen till Sinnesro i höstkväll. Den gemensamma tråden är "Samling vid dopfunten" med andakt och samtal i kyrkan. Först ut är 4/10. Då handlar det om "Grönt är skönt - för själen".

Sinnesro i höstkväll

Stenar i lugnt blått vatten.

Stilla dag - Vid källan

Välkommen med på en endagsretreat i Härlanda kyrka den 17 oktober.

På Råstensgatan 4 hittar du Frivilligcentralen Knuten - en öppen mötesplats för alla i hjärtat av Kålltorp. Efter en stängd vår har Knuten nu åter öppnat.

Frivilligcentralen Knuten

Två gula höstlöv

Onsdagsgemenskap i Härlanda

I höst är du välkommen till gemenskap utomhus vid Härlanda kyrka. Start 9/9.

När någon som stått oss nära dör, påverkar det oss på många olika plan. Härlanda församling inbjuder regelbundet till Leva-vidare-grupp. Snart startar vi en grupp för dig som är vuxen och som har förlorat en förälder.

Leva-vidare-grupp

Tycker du om att baka, fika, leka, pyssla och vara kreativ på många olika sätt? Vill du ha ett ställe att hänga på efter skolan? Om du dessutom går i åk 4-5 är After School i Härlanda något du kan anmäla dig till i höst.

After school

Konfirmationen handlar om dig själv, Gud och om livet, och om hur allt hänger ihop.

Konfirmand i Härlanda 2020/2021

Ett par händer med mobil vilar på en ryggsäck.

@Härlandahangout

Välkommen till @Härlandahangout. Här kan du som ung chatta med en vuxen om vad som helst.

Ta en sväng ut på egen hand och vandra mellan kyrkorna i Örgryte pastorat. På varje plats kan du ta del av spännande fakta om kyrkan, pilgrimstanke för reflektion och uppgifter för barnen. Använd mobilen och qr-kod - kom gärna och hämta en papperskarta.

Vandra i Örgryte pastorat

Utmaningar på en bingobricka.

Höstutmaning!

I september månad är det extra diakonifokus. Ta tid i höst till att motverka ensamhet och isolering i samhället. Använd bingobrickan som en hjälp att göra något konkret.

Vi läser en bibeltext och reflekterar över den utifrån våra liv. Vi träffas ca en onsdag i månaden i Härlanda kyrka.

Lectio Divina

En stunds andhämtning och miniretreat i Härlanda kyrka - mitt i vardagen. Med hjälp av kyrkorummet, gitarrspel och en en välbeprövad metod övar vi oss i att komma till ro.

Kristen djupmeditation

Fotoutställning Petersplatsen i Härlanda kyrka.

Fotoutställning: Petersplatsen

Just nu kan du se en fotoutställning i Härlanda kyrka, med bilder av Håkan Berg.

Act Svenska kyrkan deltar i insamlingen Världens Barn och lyfter 2020 satsningen på utbildning för rohingyer som lever som internflyktingar i Myanmar.

Var med i kampen för Världens Barn

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka Bild: Karolina Braun

Öppet måndag-fredag 9-15.
Gudstjänst söndag kl 11.
Adress Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post
harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se

Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31
Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Behöver du stöd med inhandling av mat eller apoteksvaror

Vi i församlingen vill gärna hjälpa till om det är möjligt. Tillhör du riskgrupp och behöver hjälp med denna typ av ärenden, tveka inte att höra av dig till någon av diakonerna: Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31 Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.

Samtal och stöd - Härlanda

Församlingarna i Örgryte pastorat har öppnat gudstjänsterna för deltagare igen.  Fortfarande gäller rådande restriktioner - och för dig som inte kan komma till kyrkan finns fortsatt möjlighet att följa med digitalt.

Örgryte pastorat om coronaviruset

Församlingarna i Örgryte pastorat har öppnat gudstjänsterna för deltagare igen. Fortfarande gäller rådande restriktioner - och för dig som inte kan komma till kyrkan finns fortsatt möjlighet att följa med digitalt.

Härlanda kyrka har öppet 9-15 vardagar. Då är du välkommen att tända ljus, be, sitta i kyrkan en stund eller beundra arkitekturen. När det pågår begravning eller verksamhet kan kyrkan vara stängd.

Besöka Härlanda kyrka

Här finns information om hur Örgryte pastorat hanterar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.

GDPR