Interiörsbild från Härlanda kyrka med altare.
Foto: Tommy Hvitfeldt

Härlanda församling

Härlanda kyrka är en plats där vi tillsammans söker, ber och sjunger. Regnbågen är tecknet på Guds närvaro i en värld av mångfald.

Aktuellt i Härlanda församling

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka Foto: Karolina Braun

Öppet: mån-fre 9-16, sön 10-16.
Aktuell information om gudstjänst
Virtuell rundtur på Google maps
Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post
harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se
Digitalt: Härlanda församling på facebook

Välkommen att fira gudstjänst digitalt i Härlanda, vi sänder varje söndag. Det finns två tillfällen att komma och ta emot nattvard efter sändningen. Från och med 21 april öppnar vi också för kvällsgudstjänst med anmälan.

Gudstjänst i Härlanda

Kvällshimmel vid stranden.

Kvällsgudstjänst i Härlanda kyrka

Från och med den 21 april är du välkommen att anmäla dig till kvällsgudstjänst på onsdagar kl 18.30 i Härlanda kyrka. Gudstjänsten leds av VT Carlheim och Erika Bomb. Öppet för 8 deltagare. Anmälan till vt.carlheim@svenskakyrkan.se eller 0730-87 80 27.

Gula tulpaner sträcker sig mot solen.

Händer i Härlanda

Nu finns en broschyr om vad som Händer i Härlanda under april och maj. Du kan också läsa en hälsning i påsktiden från församlingsherde Martin Lindblad.

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Kristen djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Nu finns meditationspass här på webben för dig som vill komma till ro hemmavid.

Minecraftvälrd med byggstenar i form av Härlanda kyrka.

Minecraft

Härlanda församling goes Minecraft! Du som är 7-12 är välkommen att vara med och bygga upp ett digitalt Härlanda i minecraftvärden vi har skapat. Din vårdnadshavare anmäler dig och du behöver godkänna regler för världen.

Forsande bäck och ungdomar som vandrar på ett fjäll.

KonfaSommar- äventyr

KonfaSommar är en möjlighet för dig som vill konfirmeras på sommaren med en härlig lägervistelse i jämtländska fjällen. Du som är född 2006 eller tidigare är välkommen med!

En kaffekopp, en krukväxt, en skrivbok och ett tangentbord.

Digitalt Elvakaffe

Välkommen med på Digitalt Elvakaffe i Härlanda församling, onsdagar kl 11-12. Start 10/3.

En torkad växt med solen i bakgrunden.

...Och störst av dem är kärleken

Välkommen att ta del av en digital inspelning med Karl Peter Eriksson, baryton, och Ulf Lindström, piano, från Härlanda kyrka. Vi premiärvisar konserten onsdag 24 mars kl 18.00.

Röda tulpaner.

Musik och poesi: Tema kärlek

Det handlar om kärlek - så förunderligt stark och samtidigt så skör... Från och med onsdag 17/3 kl 18 kan du här ta del av Musik och poesi från Härlanda kyrka.

Genom kyrkovalet har Svenska kyrkans medlemmar en möjlighet att påverka. Här hittar du  information om hur du kan ställa upp i valet och hur det går till att rösta. Just nu rekryteras också valförrättare för höstens kyrkoval. Välkommen med din intresseanmälan!

Kyrkovalet 19 september 2021

Genom kyrkovalet har Svenska kyrkans medlemmar en möjlighet att påverka. Här hittar du information om hur du kan ställa upp i valet och hur det går till att rösta. Just nu rekryteras också valförrättare för höstens kyrkoval. Välkommen med din intresseanmälan!

Varje vecka får du ett bibelord till din e-post till reflektion och bön.

Lectio Divina - digitalt

Varje vecka får du ett bibelord till din e-post till reflektion och bön.

Ett par händer med mobil vilar på en ryggsäck.

@Härlandahangout

Välkommen till @Härlandahangout. Här kan du som ung chatta med en vuxen om vad som helst. Under tiden för de hårdare restriktionerna finns vi tillgängliga lite mer.

Med anledning av restriktionerna samlar vi inte människor till gudstjänst. Våra kyrkor håller extra öppet för enskild andakt.

Örgryte pastorat och coronapandemin

Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31
Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Behöver du stöd med inhandling av mat eller apoteksvaror?

Vi i församlingen vill gärna hjälpa till om det är möjligt. Tillhör du riskgrupp och behöver hjälp med denna typ av ärenden, tveka inte att höra av dig till någon av diakonerna: Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31 Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.

Samtal och stöd - Härlanda

Aktuella nyheter i Härlanda församling