Interiörsbild från Härlanda kyrka med altare.
Foto: Tommy Hvitfeldt

Härlanda församling

Härlanda kyrka är en plats där vi tillsammans söker, ber och sjunger. Regnbågen är tecknet på Guds närvaro i en värld av mångfald.

Aktuellt i Härlanda församling

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka Foto: Karolina Braun

Öppet: mån-fre 9-15, sön 10-14.
Aktuell information om gudstjänst
Virtuell rundtur på Google maps
Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post
harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se
Digitalt: Härlanda församling på facebook

Sjung i kör!

Längtar du efter att sjunga tillsammans med andra? I Härlanda finns ett utbud för alla åldrar, från baby till vuxen, för nybörjare och för sångvana.

Texten "Minecraft!" och färgglad bild från Härlandas minecraftvärld.

Minecraft

Härlanda församling goes Minecraft! Du som är 7-12 är välkommen att vara med och bygga upp ett digitalt Härlanda i vår minecraftvärld. På tisdagar finns också möjlighet att spela tillsammans i Härlanda Crafters. Anmäl dig nu till hösten 2021.

Fyra flickor på cykel under blå himmel. Texten "Världens barn festival med marknad och körgala".

Världens barn-festival!

Marknad, körgala och aktiviteter till förmån för Världens barn. Välkommen till Härlanda kyrka lördag 9 oktober kl 13-17.

Ett svartvito foto av en ensam pinnstol.

Anonyma Ensamma

Upplever du att ensamhet är svårt? Oavsett om du är ensam av eget val eller om du är ensam ofrivilligt finns en plats för dig att vara ensam – tillsammans. Anonyma Ensamma startar i Härlanda församling, Göteborg, hösten 2021.

Två armar vilar mot ett räcke och vi anar att en person blickar ut över vidderna nedanför.

Stilla dag

Att dela en dags tystnad kan vara en stor gåva att ge sig själv mitt i höstens vardag. Välkommen till en Stilla dag i Härlanda lördag 30 oktober.

En uppslagen bibel där sidorna i mitten är vikta som ett hjärta. Rummet är upplyst av ett stearinljus.

Lectio Divina

Välkommen att fira mässa med efterföljande bön och samtal i Härlanda kyrka. Start 1/9 2021.

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Hösten 2021 är du åter välkommen till djupmeditation i Härlanda kyrka på torsdagar, med start 16/9.

En skål med potatissoppa, med servett, sked och några potatisar bredvid.

Sopplunch

Från och med 29/9 börjar vi med sopplunch i Härlanda igen, onsdagar kl 11.45. Välkommen!

En gitarr i en fåtölj.

Sångkuren

Allsång, musik med gitarrist Peter Johansson. Härlanda församlingshem, Vidkärrssalongen Onsdagar kl 12.45. Kom gärna tidigare: Sopplunch från kl 11.45.

Kollage av fyra bilder som föreställer Härlanda kyrka i blomsterinramning, interiör med fönstervävnaden i Härlanda kyrka, stola i regnbågens färger samt Josefine själv.,

Josefine säger tack

Josefine Rubenson slutar som präst i Härlanda. Läs hennes reflektion över sin tid i Härlanda med ett riktat tack till alla människor hon mött under åren.

Vi öppnar upp för höstterminen

Vi öppnar upp för hösten lite i taget. Läs mer om vad som gäller i Örgryte pastorat hösten 2021.

Behöver du stöd med inhandling av mat eller apoteksvaror?

Vi i församlingen vill gärna hjälpa till om det är möjligt. Tillhör du riskgrupp och behöver hjälp med denna typ av ärenden, tveka inte att höra av dig till någon av diakonerna: Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31 Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Samtal och stöd - Härlanda

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.