Foto: Helena Sandström

Härlanda församling

Härlanda kyrka är en plats där vi tillsammans söker, ber och sjunger. Regnbågen är tecknet på Guds närvaro i en värld av mångfald.

Aktuellt i Härlanda församling

Texten "Världens barn dag" på orange bakgrund och lövillustrationer.

Världens barn dag

Välkommen till en härlig dag för Världens barn! Små & Stora mässa, café, höstmarknad och workshops. Söndag 8 oktober kl 11-15 i Härlanda kyrka.

En stiliserad bild av fåglar och ordet "kvitter".

Kvitter

Lyfta, flaxa, sväva och flyg! Med orgelns rika klangvärld och tillsammans med en dansare utforskar vi fåglarnas spännande värld. En föreställning för barn 9-11 oktober i Härlanda kyrka.

Ett svartvito foto av en ensam pinnstol.

Ensam tillsammans

Upplever du att ensamhet är svårt? Oavsett om du är ensam av eget val eller ofrivilligt finns en plats för dig att vara ensam – tillsammans. Fem onsdagar i höst v. 37-41 kl 19-21 i Härlanda församlingshem.

Fyra par fötter i stövlar.

Barnklädesmarknad 14/10

Har barnen vuxit ut sina kläder eller tröttnat på sina leksaker? Lördagen 14/10 kl 10-13 arrangerar ideella en barnmarknad med kläder, leksaker och barnprylar i Härlanda församlingshem.

Händer som spelar gitarr samt en bild på en solstråle som bryter fram genom träd.

Bach och gitarr 15/10

Peter Johansson, gitarr, spelar J.S. Bachs 15 tvåstämmiga inventioner. Söndag 15 oktober kl 18.00 i Härlanda kyrka. Fri entré. I samarbete med Sensus.

Texten: "Wolfgang Amadeus Mozart - Requiem" mot dov bakgrund med en gul blomma.

Mozarts Requiem 21/10

Upplev Mozarts Requiem framfört av Härlanda Oratoriekör, orkester och solister. Lördag 21 oktober kl 16.00 i Härlanda kyrka. Biljetter via Ticketmaster.

En hög med böcker på ett bord.

Smaka på Guds ord

VT Carlheim, präst i Härlanda, har redigerat nyutkomna antologin "Smaka på Guds ord". Boken finns till försäljning på Härlandas bokbord.

Några medlemmar ur en blandad ungdomskör som sjunger.

Körprojekt för unga vuxna

Är du mellan ca 18 och 30 år och tycker om att sjunga tillsammans med andra? I höst startar Härlanda församling ett körprojekt för unga vuxna, start 10 oktober.

En svartklädd person håller en bok och står på ett öppet fält i gryningen.

Endagsretreat

Temat för retreaten är "Smaka på Guds ord". Under dagen vi får smaka på Guds ord på ett djupt och mjukt sätt genom bibelmeditationer. Lördag 25 november i Härlanda kyrka. Anmälan.

Vem lyssnar på dig?

En ung person ensam i folkvimlet.
Foto: Svenska kyrkan

Alla behöver någon att prata med. I kyrkan finns det alltid någon som lyssnar. Boka samtal med en diakon eller präst i en kyrka nära dig. Du hittar kontaktuppgifter här på webben:

Samtal och stöd i Örgryte pastorat

 

Det händer i Härlanda

I Härlanda finns verksamhet för alla åldrar. Kom och upptäck allt som sker!

Aktuellt i Örgryte pastorat

Personer sitter runt ett bord med ljus, bibel, popcorn, fika, leksak, garnnystan med mera.

Det händer i kyrkan

I Örgryte pastorats församlingar finns plats för dig som älskar att sjunga, söker tystnad och ro, vill träffa nya människor, fördjupa dig eller göra skillnad för andra. Kom och upptäck allt som sker!

Svenska kyrkan i utlandet behöver ditt stöd

Vi finns där för människor som är långt hemifrån, långt ifrån familj och vänner.

Ge en gåva