Härlanda kyrka i vinterskrud.
Foto: Erik Gyll

Härlanda församling

Aktuellt i Härlanda församling

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka i vinterdräkt.
Härlanda kyrka Foto: Karolina Braun

Öppet: mån-fre 9-16, sön 10-16.
Aktuell information om gudstjänst
Virtuell rundtur på Google maps
Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post
harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se
Digitalt: Härlanda församling på facebook

Med anledning av restriktionerna samlar vi inte längre människor till gudstjänst eller andra grupper. Våra kyrkor håller extra öppet för enskild andakt. Här finns hälsning från kyrkoherde Martin Lindh, uppdaterad information om nattvardsfirande och tips på digitala verksamheter.

Örgryte pastorat och coronapandemin

Ett par händer med mobil vilar på en ryggsäck.

@Härlandahangout

Välkommen till @Härlandahangout. Här kan du som ung chatta med en vuxen om vad som helst. Under tiden för de hårdare restriktionerna finns vi tillgängliga lite mer.

En ljuslykta står tänd invid mittgången i Härlanda kyrka.

Ljus i vintermörkret

En stund av gitarr och lyrik tillsammans med Peter Johansson, gitarr, och Eva Gripenby, diktläsning, i Härlanda kyrka, finns på Youtube.

Här kan du ta del av en inspelad Sinnesrokväll från Härlanda kyrka, hösten 2020.

Sinnesrokväll tema ljus

Söndagen 20 september mottog Härlanda församling märkningen Regnbågsnyckeln. Här finns ett inlägg om vår syn på de demonstranter som stod utanför kyrkan efter gudstjänsten.

Regnbågsnyckeln i Härlanda

Halsband med kors som hänger i snöig gran.

Digital mötesplats: Söndagens tro och liv

Välkommen till en digital mötesplats i Härlanda församling. Varje onsdag samlas vi, läser och ber söndagens bibeltexter och samtalar kring dem. Ett bibelstudium för alla! Start 2/12.

En person tittar på sin mobil.

En trygg vuxen på nätet

Den digitala världen är ingen motpol till den fysiska utan är här för att stanna. Det menar Sofia Stensby församlingspedagog i Härlanda, som vill vara en trygg vuxen på nätet för ungdomar.

En man spelar koncentrerat vid ett piano.

Tonspråk - både ord och ton berör

Att musik används för att skapa eller förstärka sinnesstämningar, det är allmänt känt. Men vad är egentligen tonspråk och hur påverkar det musikaliska språket oss? För att få svar på det så träffade jag Ulf, organist i Härlanda församling.

Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31
Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Behöver du stöd med inhandling av mat eller apoteksvaror?

Vi i församlingen vill gärna hjälpa till om det är möjligt. Tillhör du riskgrupp och behöver hjälp med denna typ av ärenden, tveka inte att höra av dig till någon av diakonerna: Helene Ericsson 031-731-80 28, 0737-73 86 31 Maria Löfdahl 031-7318030, 0705-648030

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.

Samtal och stöd - Härlanda