Interiörsbild från Härlanda kyrka med altare.
Foto: Tommy Hvitfeldt

Härlanda församling

Härlanda kyrka är en plats där vi tillsammans söker, ber och sjunger. Regnbågen är tecknet på Guds närvaro i en värld av mångfald.

Aktuellt i Härlanda församling

Fyra glada skolbarn i Myanmar - ett projekt som Världens barn stödjer.

Världens barn 15/10

Välkommen till Världens barn i Härlanda kyrka lördag 15 oktober kl 15-18. Det blir marknad, musik i kyrkan, korvgrillning och fika - allt till förmån för Världens barn.

Gudstjänst i Härlanda

Välkommen att fira gudstjänst i Härlanda kyrka.

En man med svart prästskjorta sitter på en sittpuff bredvid ett lågt bord, pyssel och ett lekskåp för barn.

”En kyrka där alla får rum”

Erik Boström är ny församlingsherde i Härlanda sen i början av hösten. Men vem är han egentligen? Här berättar han om sig själv och sina visioner för församlingslivet.

En person tittar ut över ett fält med sträckta händer.

Att vinna och förlora

Livet kan förändras på ett ögonblick. Den som hade allt har plötsligt ingenting. Men oavsett var vi befinner oss så är vi aldrig ensamma. Församlingsherde Erik Boström delar tankar inför hösten.

En kyrkbyggnad i spelet Minecraft omgiven av en regnbåge och byggnationer på fälten.

Härlanda Crafters

Vill du spela Minecraft JAVA tillsammans med andra barn? Härlanda har en egen spelserver där du tillsammans med många andra barn kan spela och ha roligt.

Pojke sitter med hörlurar framför två skärmar.

HGC Härlanda Gaming Church

Går du på högstadiet eller gymnasiet? Gillar du att gejma? Härlanda församling har en digital fritidsgård där du kan spela med andra. Servern är öppen varje dag och ledarbemannad på tisdagskvällar.

Härlanda kyrkas port med ett gyllene emblem ovanför ingången.

Musik och konsert i Härlanda

Här hittar du aktuella konserter och musikhändelser i Härlanda kyrka.

Samtalsgrupper om sorg

Församlingarna i Örgryte pastorat bjuder in till samtalsgrupp om sorg. Välkommen till en kravlös gemenskap där det finns plats för dig, din sorg och dina tankar.

Konfirmation: Att hitta sin väg

Konfirmation är tid att fundera, dela, lära och uppleva. Välkommen till konfirmation i Örgryte pastorat 2022/2023.

En skål med potatissoppa, med servett, sked och några potatisar bredvid.

Sopplunch i Härlanda

Välkommen till sopplunch i Härlanda, onsdagar kl 11.45. Stanna gärna kvar på Sångkuren efteråt. Höststart 7/9.

Logotyp Frivilligcentralen Knuten: Härlanda kyrka i bakgrunden och i förgrunden en solros.

Frivilligcentralen Knuten

På Råstensgatan 4 hittar du Frivilligcentralen Knuten - en öppen mötesplats för alla i hjärtat av Kålltorp.

Fördjupning:

En hand sträcker sig ut mot soluppgången.

Lectio Divina

Välkommen att fira mässa med efterföljande bön och samtal i Härlanda kyrka.

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Välkommen till djupmeditation i Härlanda kyrka.

En hand håller ett litet löv upp mot höstsolen.

Endagsretreat 22/10

Välkommen att delta i en tyst och stilla dag i Härlanda församling. Rubriken för dagen är "Ge mig en tro som föder livsmod och hopp".

En grupp människor vandrar längs en stig genom skogen.

Pilgrimsvandring 30/10

Välkommen att pilgrimsvandra i höstens tid tillsammans med Härlanda och Örgryte församlingar. Vi vandrar i Bokedalens naturreservat i Jonsered.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
En hand sätter ett tänt ljus i en ljusbärare.

Så kan du hjälpa

Kriget i Ukraina har skapat stor oro. Många vill göra en insats, men det är inte alltid tydligt vilken hjälp som behövs. Här är därför några konkreta förslag på hur du kan hjälpa.

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka Foto: Karolina Braun

Öppet: mån-fre 9-15, sön 10-14.
Aktuell information om gudstjänst
Virtuell rundtur på Google maps
Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post
harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se
Digitalt: Härlanda församling på facebook

Samtalsgrupper om sorg

Samtal och stöd - Härlanda

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.

Bli medlem

I Svenska kyrkan finns plats för stora som för små, när livet känns tungt eller på topp. Här finns plats också för dig!

GDPR

Här finns information om hur Örgryte pastorat hanterar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen GDPR.