Barnhänder målar med färgkritor.
Foto: Karolina Braun

Härlanda församling

Härlanda kyrka är en plats där vi tillsammans söker, ber och sjunger. Regnbågen är tecknet på Guds närvaro i en värld av mångfald.

Aktuellt i Härlanda församling

En hand håller en penna och antecknar på ett papper.

Fondträff

Bor du i Örgryte pastorat? Lever du på existensminimum eller nästintill? Då kan du få hjälp att söka fonder. Måndag 4 mars kl 10-12 och 13-15 i Sankt Pauligården vid Redbergsplatsen.

En hand sträcker sig ut mot solen i ett snöigt landskap.

Hear my prayer 10/3

Musik av Purcell, Rheinberger, Jennefelt m.fl. Härlanda Vokalensemble Flauguissimo Duo: Johan Löfving, teorb och Yu-Wei Hu, flöjt. Dirigent är Sara Hjort. Söndag 10 mars kl 18.00 i Härlanda kyrka. I samarbete med Sensus. Fri entré.

En gitarr i en skog med en timmerstuga i bakgrunden.

Gitarr och lyrik 17/3

Tema "Hem". Knutens lyrikgrupp, Peter Johansson, gitarr och präst Eva Gripenby. Musik av Peter Johansson. Söndag 17 mars kl 18 i Härlanda kyrka. I samarbete med Sensus. Fri entré.

En kvinna med tårar i ögon tittar bakom en slöja.

Pergolesis Stabat Mater 24/3

Pergolesis Stabat Mater framförs av solister och stråkkvartett. Söndag 24 mars kl 18.00 i Härlanda kyrka.

Illustration av ett gäng glada munnar samt noter.

Projektmammakör

Är du mamma och längtar efter att sjunga i kör? Då är projektmammakör något för dig! Vi träffas fem onsdagar i Härlanda församlingshem, med start 20 mars och avslutar med vårkonsert den 27 april.

Ett svartvito foto av en ensam pinnstol.

Ensam tillsammans

Upplever du att ensamhet är svårt? Oavsett om du är ensam av eget val eller ofrivilligt finns en plats för dig att vara ensam – tillsammans. Fem tisdagar kl 13.00-15.00 i Härlanda församlingshem, start 5/3.

En kvinna i svart prästskjorta mot färgglad bakgrund.

Afternoon teaologi

Fika, inspirerande föredrag och goda samtal. Några söndagar i vår kl 15.00-17.30 i Härlanda kyrka. Den 10 mars gästar Katarina Johansson, kyrkoherde i Starrkärr-Kilanda församling. Anmälan.

Berättelser från Härlanda

En man spelar gitarr och i bakgrunden syns deltagare som sjunger.

En värmande sångkur

Att sjunga tillsammans är en kur för hälsan, menar Peter Johansson, gitarrist i Härlanda församling som leder allsången Sångkuren. Här finns också möjlighet till samtal och gemenskap.

Sju personer sitter på stolar och sjunger.

Kravlös sånggemenskap i Våga sjunga

Våga sjunga-kören i Härlanda är en kör för alla, oavsett förkunskaper. "Jag är med här för att det ger mig en sån härlig känsla. Jag går härifrån både glad och avslappnad" berättar körsångaren Lena.

Bild på en person med blont hår som spelar piano.

"Man måste få leka lite som vuxen"

På Frivilligcentralen Knuten i Kålltorp finns öppna gruppen Spela & Sjung. Här spelar nybörjare och erfarna kända låtar med tre-fyra ackord. "Människan måste ha vattenhål, komma bort från prestation och få leka lite som vuxen" säger deltagaren Lotta.

Det händer i Härlanda

I Härlanda finns verksamhet för alla åldrar. Kom och upptäck allt som sker!

Aktuellt i Örgryte pastorat

Personer sitter runt ett bord med ljus, bibel, popcorn, fika, leksak, garnnystan med mera.

Det händer i kyrkan

I Örgryte pastorats församlingar finns plats för dig som älskar att sjunga, söker tystnad och ro, vill träffa nya människor, fördjupa dig eller göra skillnad för andra. Kom och upptäck allt som sker!

Lediga tjänster

Kanske blir vi din nästa arbetsgivare? Välkommen att söka tjänst hos oss i Örgryte pastorat!

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva