Foto: Emilia Lindstrand-IKON

Gemenskap i vardagen - Härlanda

Möjlighet till samtal och möten - och gemenskap som värmer inuti. Välkommen till Härlanda församling.

Aktuellt

En gammal ruin, en not och en bild på en man med gitarr.

Musik och allsång i Härlanda kyrkoruin

Sjung med och njut av vacker musik tillsammans med gitarrist Peter Johansson. Ta gärna med fika, något att sitta på och ett glatt humör. Inomhus vid regn. Vi träffas följande torsdagar kl 12.30 i Härlanda kyrkoruin: 29/6, 6/7, 13/7, 20/7 samt 27/7.

Ett rött ljus och skymten av personer som sitter i en soffa.

Mansfrukost 17/6

Oavsett ålder eller tro är du välkommen till en frukost där vi ställer oss frågan: Behövs det en grupp för män att samlas i och samtala om livet? Lördag 17 juni kl 8.30 i Härlanda församlingshem.

Våffelcafé vid Härlanda kyrka

Alla åldrar är välkomna med till andakt, våfflor och god gemenskap. Uteleksaker finns på plats. Onsdagar i juni, juli och augusti kl 11-13 vid Härlanda kyrka. (Vid regn är vi inomhus i kyrkan, en trappa ner)

Blommor på en äng i olika färger.

Upptäck Göteborg!

I sommar har du möjlighet att delta i utflykter med busskort och egen matsäck, tillsammans med Frivilligcentralen Knuten. Måndagar kl 10.30 med avgång från Knuten, Råstensgatan 4 i Kålltorp.

Texten "bakluckeloppis" och bilder från en loppis.

Bakluckeloppis

Fynda och sälj! Lördag 17 juni kl 10.00-14.00 på kyrkplan vid Härlanda kyrka i Göteborg. Boka din säljplats idag!

En gitarr i en fåtölj.

Sångkuren

Allsång, musik med gitarrist Peter Johansson. Härlanda församlingshem, Vidkärrssalongen, onsdagar kl 12.45. Kom gärna tidigt och var med på sopplunchen!

En tallrik soppa.

Sopplunch i Härlanda

Soppa med tillbehör och gemenskap kring borden. Onsdagar kl 11.45 i Härlanda församlingshem. Stanna gärna kvar och sjung med i Sångkuren efteråt. Våravslutning 24 maj.

En rad av böcker fotade underifrån så att bara sidorna syns.

Livsviktig läsning

Vill du läsa en bok och samtala med andra om den utifrån existentiella teman? Välkommen med! Vi bestämmer böcker och datum för samtal utifrån deltagarna. Intresserad? Kontakta diakon Maria 0705-648030 maria.lofdahl@svenskakyrkan.se

Härlandakretsen

Sykretsen där vi handarbetar för välgörande ändamål, har en andakt och fikar tillsammans. En viktig pusselbit i församlingens engagemang för internationell solidaritet. Inga särskilda kunskaper krävs. Välkommen med! Måndagar ojämna veckor klockan 13-15. Vårterminen startar 16 januari 2023. Info: Maria Löfdahl.

En flicka står med en säck bland sopor.

Internationellt engagemang

Mänskligheten lever under samma himmel. Alla har rätt till ett värdigt liv. I Härlanda församling är mission, internationella relationer och hållbarhet viktiga frågor. Välkommen med ditt engagemang!

Du behövs - ideell i Härlanda

Ett viktigt engagemang i stort och smått. Vad vill du hjälpa till med i Härlanda församling?

Logotyp Frivilligcentralen Knuten: Härlanda kyrka i bakgrunden och i förgrunden en solros.

Frivilligcentralen Knuten

På Råstensgatan 4 hittar du Frivilligcentralen Knuten - en öppen mötesplats för alla i hjärtat av Kålltorp.

Längtar du efter att sjunga i kör?

Någon håller i en pärm med notblad.

Körer för unga och vuxna

Välkommen att sjunga i kör i Härlanda kyrka. Härlanda Voces är kör dig i gymnasiet och uppåt. För vuxna finns Härlanda Kammarkör och Härlanda Oratoriekör.