Foto: Karolina Braun

Härlanda kyrka

En arkitektonisk pärla som ger rum för gemenskap där alla får plats. Välkommen till Härlanda kyrka!

Härlanda kyrka

Härlanda kyrka Foto: Karolina Braun

Öppet: mån-fre 9-15, sön 10-14.
Aktuell information om gudstjänst
Virtuell rundtur på Google maps
Härlandavägen 23, 416 72 Göteborg
Församlingens e-post
harlanda.forsamling@svenskakyrkan.se
Digitalt: Härlanda församling på facebook

Titta in i kyrkan:

Härlanda kyrka - kontakt

Vill du boka Härlanda kyrka, för exempelvis dop, visning eller skolklass? Här hittar du kontaktuppgifter!

Koret med altaret i mitten omgärdat av två stora fönster och ett t-format kors längst uppe vid taket.

En kort historik

Här kan du läsa en kort historik om Härlanda kyrka, om dess tillkomst och dess inventarier.

Kollage med Härlanda kyrka och Peter Celsing i svartvitt.

Peter Celsing och Härlanda kyrka

Läs berättelsen om Härlanda kyrka och arkitekten bakom: Peter Celsing, som inspirerades av medeltida klosterkyrkor och med Härlanda kyrka banade väg för en helt ny epok.

Vandra i Örgryte pastorat

Ta en sväng ut och vandra mellan kyrkorna i Örgryte pastorat. På varje plats kan du ta del av spännande fakta om kyrkan och upptäckaruppgift för barnen. Du kan också göra vandringen till en pilgrimsvandring med rum för inre reflektion.

Närbild på en känga på någon som står i en ring med andra.

Klimatvandring

Vandra för klimatet mellan Örgryte pastorats kyrkor. Vandringen är en möjlighet till inre reflektion över hur du, tillsammans med andra, kan bidra till en mer hållbar värld.

En triptyk i trä som föreställer tre scener ur evangeliet.
Altartriptyk i trä av bildhuggaren Ivar Liljecrantz, från 1960. Foto: Härlanda församling