En uppslagen bibel där sidorna i mitten är vikta som ett hjärta. Rummet är upplyst av ett stearinljus.
Foto: VT Carlheim

Fördjupning - Härlanda

Längtar du efter att samtala på djupet? Är du nyfiken på kristen tro? Söker du efter stillhet? Välkommen till Härlanda församling.

En grind till en äng i en skogsdunge.

Andlig vägledning

Längtar du efter att fördjupa din relation med Gud? I Härlanda församling finns möjlighet till andlig vägledning genom samtal. Metoden är hämtad från 1500-talets Ignatius av Loyola och ett sätt att be och leva med Jesus i vardagen.

En hand sträcker sig ut mot soluppgången.

Lectio Divina

Bibelläsning, bön och samtal och vardagsmässa. Onsdagar 19/4-31/5 kl 17.00 i Härlanda kyrka.

Två knäppta händer i motljus.

Samtalsgrupp Tro och liv

Längtar du efter att fördjupa den tro du redan har - eller längtar du efter att ta reda på mer om den kristna tron? Våren 2023 erbjuder Härlanda församling sju tillfällen, då vi tillsammans har möjlighet att upptäcka, fördjupa och fundera kring vad kristen tro är.

En rad av böcker fotade underifrån så att bara sidorna syns.

Livsviktig läsning

Vill du läsa en bok och samtala med andra om den utifrån existentiella teman? Välkommen med! Vi bestämmer böcker och datum för samtal utifrån deltagarna. Intresserad? Kontakta diakon Maria 0705-648030 maria.lofdahl@svenskakyrkan.se

Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.

Djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Torsdagar kl 19.15 i Härlanda kyrka, med möjlighet till introduktion för nybörjare kl 19.00.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Kyrkan finns med dig genom livet, i glädje och i sorg.

Vuxenkonfirmation

Vill du bli döpt och/eller konfirmerad – som vuxen? Är du kanske redan både döpt och konfirmerad, men skulle vilja fördjupa dina kunskaper? Längtar du efter att få reflektera runt kristen tro och tradition, som vuxen, utifrån dina egna erfarenheter och förutsättningar? Välkommen till samtal om tro och liv, enskilt eller i grupp! Info: Eva Gripenby