Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.
Foto: Härlanda församling

Djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Torsdagar kl 19.15 i Härlanda kyrka, med möjlighet till introduktion för nybörjare kl 19.00.

Kristen djupmeditation bygger på en välbeprövad metod att ”sitta sig till stillhet” och i tystnaden öva sig att komma till ro. Välkommen att pröva på!

Torsdagar i Härlanda kyrka

19.00 Möjlighet till introduktion för nybörjare
19.15 Drop-in till akustisk gitarr
19.30-20.00 Vi sätter oss till stillhet


Det här är en öppen grupp där du kan komma när du kan och vill. Hör gärna av dig till oss angående frågor, eller om du vill ha en introduktion på annan tid.

Deltagare berättar om djupmeditation:

Kollage med ljuslykta vid kyrkans mittgång samt två personer i meditation i kyrkorummet.

Tystnadens heliga rum

Kristen djupmeditation är en möjlighet att komma till ro i en vardag som ofta brusar på. – För mig handlar det om att få vara i tystnad och stillhet i Guds hus, berättar Agneta, en av deltagarna i Härlanda kyrka.

Djupmeditation att göra hemma

Våren 2021 kunde vi inte ha någon djupmeditation i kyrkan på grund av pandemin. Då spelade vi istället in filmer med meditationspass att göra hema. Det finns två meditationspass, ett på 10 minuter och ett på 20 minuter. 

Det finns också en introduktion till hur man kan sitta, på pall eller på stol, som passar dig som är nybörjare. 

Du kan också gärna titta på filmen där Josefine Rubenson och Peter Johansson berättar och inspirerar om vad meditationen betytt för dem.