Ett runt ljus lyser mot svart bakgrund.
Foto: Härlanda församling

Djupmeditation

En stunds andhämtning och miniretreat mitt i vardagen - det är kristen djupmeditation. Hösten 2021 är du åter välkommen till djupmeditation i Härlanda kyrka på torsdagar, med start 16/9.

Kristen djupmeditation bygger på en välbeprövad metod att ”sitta sig till stillhet” och i tystnaden öva sig att komma till ro. Välkommen att pröva på!

Torsdagar i Härlanda kyrka

19.00 Möjlighet till introduktion för nybörjare
19.15 Drop-in till akustisk gitarr
19.30-20.00 Vi sätter oss till stillhet

Det här är en öppen grupp där du kan komma när du kan och vill.

Hör gärna av dig till oss angående frågor, eller om du vill ha en introduktion på annan tid.

Kontakt/info

Eva Gripenby

härlanda församling

Peter Johansson

härlanda församling

Djupmeditation att göra hemma

Våren 2021 kunde vi inte ha någon djupmeditation i kyrkan på grund av pandemin. Då spelade vi istället in filmer med meditationspass att göra hema. Det finns två meditationspass, ett på 10 minuter och ett på 20 minuter.

Det finns också en introduktion till hur man kan sitta, på pall eller på stol, som passar dig som är nybörjare.

Du kan också gärna titta på filmen där Josefine Rubenson och Peter Johansson berättar och inspirerar om vad meditationen betytt för dem.