Foto: Helena Sandström

Sankt Pauli församling

Välkommen i gemenskapen i Sankt Pauli kyrka och församlingshem!

Zoom-länkar till våra olika digitala träffar

Digitalt kyrkkaffe & samtal

digital fortsättning på söndagens högmässa i Sankt Pauli kyrka.

Middagsbön med lunchmusik

Middagsbön med lunchmusik onsdagar kl 12.00

Middagsbön med lunchmusik

Innan nattvarden bärs fram till altaret läggs patén med nattvardsbrödet på kalken. Patén hör ihop med kalken och är tillverkad i samma material som
kalken, ofta förgyllt silver, silver eller tenn. Storleken på patén är anpassad efter öppningen på kalken. På patén läggs en nattvardsservett som ofta är tillverad i vitt linne med broderade kors, vanligen 1 eller 4 stycken. Servetten används vid nattvarden för att torka av kalken mellan varje person som dricker. Ovanpå servetten läggs palla, en styv platta klädd med vitt linne, ibland med broderat kors. Pallan ligger ovanpå kalk och patén som stöd för kalkklädet.

Nattvard under pandemin

Du som önskar fira nattvard under nuvarande strikta restriktioner är välkommen att delta under "förlängt nattvardsutdelande", alternativt boka tid för "enskild kommunion". Läs mer om hur det går till i Örgryte pastorat här.

Här kommer hälsningar till dig från oss diakoner som arbetar i församlingen

En hälsning från diakonerna

Här kommer hälsningar till dig från oss diakoner som arbetar i församlingen

Hälsning från Hjalmar och Lisa Unosson

Vi har fått en hälsning från Lisa och Hjalmar Unosson, Peru-missionärer utsända av ELM - Evangelisk Luthersk mission, och som vi stöttar med kollekter och regelbundet ber för i vår högmässa. Hjalmar och Lisa var under många år med i Sankt Pauli församling innan de reste på uppdrag till Peru.

Med anledning av restriktionerna samlar vi inte människor till gudstjänst. Våra kyrkor håller extra öppet för enskild andakt.

Örgryte pastorat och coronapandemin

Vi har en vänförsamling i Estland sedan 1991. Den heter Pärnu-Jakobi och ligger i Halinga kommun i sydvästra delen av Estland, 90 km från Tallin.

Sankt Paulis vänförsamling Pärnu-Jakobi

En utsträckt hand, ett lyssnade öra - där finns våra diakoner i Sankt Pauli församling.

Samtal och stöd - Sankt Pauli

Genom kyrkovalet har Svenska kyrkans medlemmar en möjlighet att påverka. Här hittar du  information om hur du kan ställa upp i valet och hur det går till att rösta. Just nu rekryteras också valförrättare för höstens kyrkoval. Välkommen med din intresseanmälan!

Kyrkovalet 19 september 2021

Genom kyrkovalet har Svenska kyrkans medlemmar en möjlighet att påverka. Här hittar du information om hur du kan ställa upp i valet och hur det går till att rösta. Just nu rekryteras också valförrättare för höstens kyrkoval. Välkommen med din intresseanmälan!

sankt pauli kyrka

Sankt Pauli kyrka Foto: Helena Sandström

Öppet ons-tor 13-17.
Virtuell rundtur på Google maps
Aktuell information om gudstjänst.
Adress Sankt Pauli kyrkoplan 1, 416 63 Göteborg
Församlingens e-post sanktpauli.forsamling@svenskakyrkan.se