Foto: Jordi Farres

Samtal och stöd - Härlanda

Till Härlanda församling är du som församlingsbo alltid välkommen när livet krisar till.

När livet på olika sätt är svårt kan man behöva prata med någon om det svåra. Ibland är det något som hänt i livet, ibland har man frågor om Gud eller helt andra saker att brottas med. Det kan vara kris, sorg eller sjukdom som är svåra att hantera. Saker som hänt i livet som du kanske aldrig berättat för någon.

Svenska kyrkans präster och diakoner finns här för att lyssna och stödja i svåra situationer. Till oss kan du alltid komma, oavsett religionstillhörighet, ålder, troende eller inte, med livets alla frågor. Du kan få hjälp och stöd i kontakter med myndigheter. Du har också möjlighet att söka ekonomiskt bistånd från våra fonder. Du är alltid välkommen.

Det finns möjlighet att träffa diakon i Härlanda:

Tisdagar 9.00-10.00 och torsdagar 14.00-15.00
(med reservation för ändringar). Det bästa är dock att kontakta oss i förväg så att vi säkert finns på plats. Kontaktuppgifter ser du längre ned på denna sida.

Vill du komma i kontakt med någon speciell präst eller diakon?

Kontakta pastorsexpeditionen, telefon 031-731 80 40, som hjälper dig vidare. Du hittar också telefonnummer och e-post direkt till präster och diakoner på hemsidan.

Psykoterapi KBT

Skulle du önska KBT för att behandla psykiskt lidande som panikattacker, fobi eller annat? Möjlighet till sådan behandling finns, med start under tidig höst 2022. Maria, Löfdahl, diakon är under utbildning i steg-1. Du hittar kontaktuppgifter till Maria längre ned på denna sida.

Kontakt:

Samtalsgrupper om sorg

Församlingarna i Örgryte pastorat bjuder in till samtalsgrupp om sorg. Välkommen till en kravlös gemenskap där det finns plats för dig, din sorg och dina tankar.

När en närstående tagit sitt liv

Sjukhuskyrkan bjuder in till en samtalsgrupp om sorg efter att en närstående tagit sitt liv. En ny grupp startar i oktober.

Läs mer om samtal och stöd.

Två personer sitter vända mot varandra i samtal.

Samtal - en hjälp att gå vidare

Jag har stämt träff med prästerna Eva Gripenby och Ragnar Olinder. Vi ska prata om prästyrket som sådant – och så vill jag veta mer om möten och samtal, en viktig del i deras vardag.

En person sitter i kyrkbänken. En hand håller personen om armen.

Inte ensam i sorgen

Att få dela sina tankar och upplevelser med andra i en liknande situation är ett värdefullt sätt att bearbeta sorgen. Det menar präst Eva Gripenby som leder samtalsgrupper om sorg i Örgryte pastorat och som också möter människor i enskilda samtal.

En person tittar på sin mobil.

En trygg vuxen på nätet

Den digitala världen är ingen motpol till den fysiska utan är här för att stanna. Det menar Sofia Stensby församlingspedagog i Härlanda, som vill vara en trygg vuxen på nätet för ungdomar.