Other languages with Google Translate

Kontakt

Örgryte pastorat Besöksadress: Herrgårdsgatan 2, 41274 Göteborg Postadress: Box 6034, 40060 Göteborg Telefon:+46(31)7318040 E-post till Örgryte pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Örgryte församling

Örgryte församling är en plats för delaktighet, medmänsklighet och möten, en bit utanför men ändå mitt i storstadens puls.

Vilka tankar finns kring söndagarnas teman?

Kommande helger i Örgryte församling

Vilka tankar finns kring söndagarnas teman?

"Julen varar väl till påska, men det var inte sant - för däremellan kommer fastan!" Men vad ska vi med fastan till - och hur fastar vi idag? Ta fasta på fastan och följ med i Örgryte pastorats fastekalender - med en ny tanke/uppmaning varje dag, från askonsdag till påskdagen. #tafastapåfastan

Ta fasta på fastan

Skårs kyrka 29/2 kl 18.00

På väg in i fastan med Kärlekens sigill (av Irma Schultz/Hans Kennemark) och annan musik i folklig tradition tillsammans med Göteborgs Vokalensemble, under ledning av Katarina Solén Hiller, Sofia Högstadius fiol, Jessica Fällgren kontrabas, Stina Persson orgel

Jon Liinason, Hans Davidsson och Erland Hildén
Lördag 7/3 kl 15.00 i Örgryte nya kyrka

För alla åldrar: Du bygger en orgel 7/3

Var med och bygg en tvåstämmig Do-orgel. För barn och barnbarn, föräldrar och mor/farföräldrar och andra vuxna. Jon Liinason, Hans Davidsson och Erland Hildén Lördag 7/3 kl 15.00 i Örgryte nya kyrka

Välkommen till Sopplunchen i Örgryte församlingshem, varje tisdag kl 12, vårstart 14 januari.

Sopplunch

Små och stora - från bebisar och uppåt - är välkomna till Öppet hus. Vi har öppen barnverksamhet i både Örgryte församlingshem och i Skårs kyrka. Vårstart v. 5 2020.

Vi ses på Öppet hus!

Den 1 februari slutar Örgryte pastorat att annonsera predikoturer i GP. Du kan istället prenumerera på kalenderhändelser från någon av församlingarna. Anmäl dig här så skickar vi per e-post eller vanlig post.

Prenumerera på kalendarium

Ungefär en gång i månaden trycker vi upp ett kalendarium för Örgryte församling. Här kan du hitta information om gudstjänster och gemenskapsträffar med mera. Du kan också prenumerera på kalendariet.

Kalendariet

Söndagen den 10 maj blir det pilgrimsmässa i Härlanda kyrka med efterföljande vandring runt Östra Långvattnet. Mer information kommer inom kort!

Pilgrimsmässa och vandring 10/5

Välkommen som konfirmand läsåret 2019-20. Det finns ännu platser kvar till sommargruppen 2020!

Ungdom och konfirmand i Örgryte