Foto: Helena Sandström

Örgryte församling

Örgryte församling är en plats för delaktighet, medmänsklighet och möten, en bit utanför men ändå mitt i storstadens puls.

Aktuellt i Örgryte församling

Midsommarfest 19/6

i Örgryte församlingshem kl 13-15. Anmälan senast 15/6. Vid fint väder sitter vi på innergården och vid dåligt, inomhus i församlingshemmet.

Sommarmusik i Örgryte: Speglingar 7/7

Speglingar - Helena Ek, sång, fiddla, vevlira, Peter Janson, kontrabas. 7/719:00 Örgryte gamla kyrka

Sommarmusik i Örgryte: Duon Vågspel 14/7

Duon Vågspel bjuder på folkmusik i modern tappning. 14/7 19:00Örgryte gamla kyrka

Sommarmusik i Örgryte: No Treble 21/7

NO TREBLE Dragonetti och Lindley - musiken runt världens första kontrabasvirtuos och hans cellist. Jenny Lierud, barockcello, Sarah Nygren, barockbas. 21/7 19:00 Örgryte gamla kyrka

Sommarmusik i Örgryte: Trio Mareta 28/7

Trio Mareta spelar tidig musik från renässansen och medeltiden. 28/7 19:00Örgryte gamla kyrka

Sommarcafé och Reflexmässa på innergården

Örgryte församlingshem torsdagar 16.00-17.30 sommarcafé på innergården under perioden 13/6-29/8. Kl 18.00 firas Reflexmässan på innergården. Vid sämre väder hålls café och mässa inne i församlingshemmet.

Två tjejer skrattar och kramar varandra.

Konfirmation i Örgryte pastorat

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation är tid att fundera, dela, lära och uppleva. Nu har vi öppnat anmälan till konfirmation under läsåret 2024/2025.

Vi ber om fred

Det är krig och oroshärdar i stora delar av världen. Finns det något alls vi kan göra? Vi som vill fred. Det gör det. Vi kan be. Vill du be med oss?

En vuxen och två barn planterar och leker i sand.

Sommar i Örgryte pastorat

Letar du efter en upplevelse eller aktivitet i sommar? På den här sidan samlar vi det som händer i våra kyrkor. Välkommen!

Det händer i Örgryte

I Örgryte församling finns verksamhet för alla åldrar. Välkommen du som söker gemenskap, vill uppleva musiken eller hitta en aktivitet.

Stöd till Gaza

Act Svenska kyrkans partner är på plats i Gaza och står redo med förnödenheter. Vi bidrar också med psykosocialt stöd till drabbade i både Israel och Palestina. Din gåva behövs!

Ge en gåva till katastrofinsatser