Örgryte församling

Örgryte församling är en plats för delaktighet, medmänsklighet och möten, en bit utanför men ändå mitt i storstadens puls.

Njut av musik i sommar! Om det är fint väder kanske vi håller till utanför kyrkan!

Sommarmusik i Örgryte nya kyrka

Kyrkan är sommaröppen under juli, onsdag-fredag kl 11-15. Välkommen in!

Örgryte gamla kyrka öppen för besök

Kyrkan är sommaröppen under juli, onsdag-fredag kl 11-15. Välkommen in!

Vandring med pilgrimens nyckelord - ytterligare datum!

Onsdagar 5/7 och 12/7. Samling kl 14 vid Örgryte församlingshemmets innergård och går tillsammans i den takt som passar gruppen. Vi går i ungefär en och en halv timme och vi kommer att stanna vid ett par tillfällen för att reflektera över några av pilgrimens nyckelord tillsammans. Efter vandringen kommer det att serveras en enklare fika till självkostnadspris i församlingshemmet.

Med start torsdag 11/6 kl 16.00-18.00 så är sommarcaféet  öppet i Örgryte församlingshem. Kl 18.00 firas Reflexmässa i Örgryte nya kyrka.

Sommarcafé i Örgryte församlingshem - start 11/6

Med start torsdag 11/6 kl 16.00-18.00 så är sommarcaféet öppet i Örgryte församlingshem. Kl 18.00 firas Reflexmässa i Örgryte nya kyrka.

Välkommen att fira gudstjänst i Örgryte församling.

Gudstjänst i Örgryte

Välkommen att fira gudstjänst i Örgryte församling.

från Jonathan, församlingsherde, och Britta, ordförande i församlingsrådet i Örgryte församling

En hälsning

Hur håller man samtalet igång när man inte kan träffas som vanligt? En lösning kan vara att promenera sida vid sida, med behörigt avstånd. - Det kan vara lättare att samtala om smärtsamma saker när man går bredvid varandra istället för när man sitter mitt emot varandra, säger diakon Maria Carlstedt i Örgryte.

Promenadsamtal

Kyrkan finns med dig genom livet, i glädje och i sorg

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Kyrkan finns med dig genom livet, i glädje och i sorg

Församlingarna i Örgryte pastorat har öppnat gudstjänsterna för deltagare igen.  Fortfarande gäller rådande restriktioner - och för dig som inte kan komma till kyrkan finns fortsatt möjlighet att följa med digitalt.

Örgryte pastorat om coronaviruset

Församlingarna i Örgryte pastorat har öppnat gudstjänsterna för deltagare igen. Fortfarande gäller rådande restriktioner - och för dig som inte kan komma till kyrkan finns fortsatt möjlighet att följa med digitalt.

örgryte gamla kyrka

Bild: Helena Sandström

Öppet: Sommaröppen kyrka v. 26-31 ons-fre kl 11-15.
Adress Danska vägen, 412 66 Göteborg
Församlingens e-post: orgryte.forsamling@svenskakyrkan.se

Skårs kyrka

Skårs kyrka Bild: Karolina Braun

Sommarstängd  Max 40 personer får samlas.
Adress Skårsgatan 93, 412 69 Göteborg
Församlingens e-post orgryte.forsamling@svenskakyrkan.se