Glasfönster i Örgryte nya kyrka som visar Noas Ark, en duva med kvist och regnbågen, omgivna en stjärna.
Foto: Ronald Eek

Örgryte församling

Örgryte församling är en plats för delaktighet, medmänsklighet och möten, en bit utanför men ändå mitt i storstadens puls.

Skördefest 9/10 kl 11.00

Höstens Mässa för alla blir till en skördefest! Tag gärna med något hembakt, frukt eller sylt så säljer vi det efter gudstjänsten. Pengarna går till Act Svenska kyrkan. Barnkörerna, Örgryte kyrkokör och Torsdagskören medverkar tillsammans med präster och musiker.

I höstfärger - konsert 9/10

Upplev musik som lyser upp i höstmörkret och en stämningsfull kväll tillsammans med Polisens Musikkår i Göteborg. Dirigent Magnus Jönsson Örgryte nya kyrka 9 oktober kl 18.00. Fri entré

En grupp människor vandrar längs en stig genom skogen.

Pilgrimsvandring 30/10

Välkommen att pilgrimsvandra i höstens tid tillsammans med Härlanda och Örgryte församlingar. Vi vandrar i Bokedalens naturreservat i Jonsered.

Konfirmation: Att hitta sin väg

Konfirmation är tid att fundera, dela, lära och uppleva. Välkommen till konfirmation i Örgryte pastorat 2022/2023.

Vill Du vara kyrkvärd?

Vill du planera och genomföra gudstjänster tillsammans med präster, musiker och andra kyrkvärdar och gudstjänstvärdar? Vi söker dig som med nyfikenhet och engagemang vill vara med och skapa gudstjänster i våra vackra kyrkor. Är du intresserad? Kontakta Amanda Cardmarker amanda.cardmarker@svenskakyrkan.se Tel. 031- 731 83 06

Samtal och stöd - Örgryte

Präster och diakoner i Örgryte församling finns för dig när du vill tala med någon eller behöver hjälp och stöd.

En man i keps håller och tittar upp mot en gren i äppelträdet.

Ett hållbart växande

Det började med en tanke att odla altarblommorna till kyrkan. Men intresset och idéerna slutar inte där. Tobias ser stora möjligheter i odlingsarbetet framöver.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning

Kyrkan finns med dig genom livet, i glädje och i sorg

Vandra i Örgryte pastorat

Ta en sväng ut och vandra mellan kyrkorna i Örgryte pastorat. På varje plats kan du ta del av spännande fakta om kyrkan och upptäckaruppgift för barnen. Du kan också göra vandringen till en pilgrimsvandring med rum för inre reflektion.

Närbild på en känga på någon som står i en ring med andra.

Klimatvandring

Vandra för klimatet mellan Örgryte pastorats kyrkor. Vandringen är en möjlighet till inre reflektion över hur du, tillsammans med andra, kan bidra till en mer hållbar värld.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva
En hand sätter ett tänt ljus i en ljusbärare.

Så kan du hjälpa

Kriget i Ukraina har skapat stor oro. Många vill göra en insats, men det är inte alltid tydligt vilken hjälp som behövs. Här är därför några konkreta förslag på hur du kan hjälpa.

Örgryte nya kyrka

Örgryte nya kyrka Foto: Helena Sandström

Aktuell information om gudstjänst
Digitalt:
Örgryte församling på facebook
: Herrgårdsgatan 2
Församlingens e-post: orgryte.forsamling@svenskakyrkan.se

Örgryte gamla kyrka

Foto: Helena Sandström

Gudstjänst:
Sommarmässa/gudstjänst söndag kl 11 under juni, juli och augusti. Mer om gudstjänst i Örgryte församling
AktuellAdress Danska vägen, 412 66 Göteborg
Församlingens e-post: orgryte.forsamling@svenskakyrkan.se
Bokning: orgryte.pastorat@svenskakyrkan.se, 031-731 80 40.

Skårs kyrka

Skårs kyrka Foto: Karolina Braun

Aktuell information om gudstjänst.
Skårsgatan 93, 412 69 Göteborg
Församlingens e-post orgryte.forsamling@svenskakyrkan.se