Meny

Skårs kyrka

I Skårs kyrka firas regelbundet gudstjänst. Här finns också ett rikt musikliv och en omfattande vardagsverksamhet för alla åldrar.

med anledning av coronapandemin

Kyrkans gudstjänster är öppna och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Ingen med sjukdomssymtom får närvara av omsorg om andras hälsa. Människor i riskgrupp bör inte närvara av omsorg om sin egen hälsa. Mer information om höstens verksamhet hittar du i kalendern eller kontakta din församling. Läs mer om hur vi vill begränsa smittspridning här

Skårs kyrka

Skårs kyrka Bild: Karolina Braun

Gudstjänst söndag kl 11. Max 40 personer får samlas.
Adress Skårsgatan 93, 412 69 Göteborg
Församlingens e-post orgryte.forsamling@svenskakyrkan.se

I Skårs kyrka finns kyrkorum och verksamhetslokaler i samma byggnad. Gudstjänst firas på söndagar kl 11. I kyrkan hittar du också ett rikt musikliv med många körer och grupper - särskilt för församlingens yngsta grupper. I samband med dop eller begravning kan du också boka lokal i Skårs kyrka för dopkaffe eller minnesstund. För bokning, kontakta pastorsexpeditionen.

kort historik

Skårs kyrkas nuvarande kyrkobyggnad invigdes på pingstdagen 1959 av dåvarande biskop Bo Giertz. Den hade då föregåtts av två träbaracker som uppfördes 1948 och som då var Göteborgs första småkyrka. Det var en längtan efter en mindre distriktskyrka nära folket som initierade byggandet. Tack vare insamlade medel från församlingsbor och andra generösa givare kunde denna längtan förverkligas. 

Kyrkan har ett säreget spetsigt tak och ritades av arkitekt SAR Johan Tuvert. Kyrkfönstren i glasmosaik är komponerade av konstnären Joël Mila som också var församlingsbo. Under åren 1981-82 gjordes en genomgripande renovering av kyrkan. Såväl barnverksamheten som körverksamheten hade vuxit, vilket krävde mer ändamålsenliga lokaler. Kyrksalen fick också då sina nuvarande blåa nyanser på bänkar och takbjälkar. 

 

örgryte Pastorsexpedition

Hit kan du vända dig med frågor kring bokning av förrättning och lokal. Vi kan också hjälpa dig komma i kontakt med personal i församlingarnas verksamheter.

Öppettider: Vardagar 09-12
Telefon: 031-731 80 40
E-postorgryte.pastorat@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Herrgårdsgatan 2 (nedanför Örgryte nya kyrka)
Postadress: Örgryte pastorat, Box 6034, 400 60 Göteborg