Foto: Enandergården

Enandergården

Två mil utanför Göteborg invid Landvettersjön ligger Enandergården. I mån av möjlighet kan församlingar och organisationer hyra gården för exempelvis läger.

Enandergårdens två hus ligger vackert vid Landvettersjön, inte långt från Göteborg. Villan innehåller ett flertal sovrum, huvudsakligen dubbelrum, samt pentry och grupparbetsrum. I Sjöstugan finns den stora salen med plats för 50 gäster, ett välutrustat kök och ett mindre antal sovrum. Totalt erbjuder gården 29 sängplatser. 

I den vackra och lummiga trädgården finns utemöbler, flaggstång, trädgårdsmöbler, volleybollplan och ett gårdskors. Runt udden går stigar med vacker sjöutsikt. Nere vid vattnet finns en grillplats med gott om sittplatser samt en badstege. Kanoter finns tillgängliga för färd på sjön. I villans källarplan finns också ett litet kapell. 

Sjöstugan på Enandergården

Enandergården förvaltas av Stiftelsen Enandergården som är nära knuten till Björkekärrs och Härlanda församlingar. 

Enandergården kan hyras av församlingar eller organisationer i mån av möjlighet. Gården hyrs inte ut till privatpersoner. På gården gäller självhushåll. 

För mer detaljerad information om priser m.m. se: www.enandergarden.se

Enandergården bokas via Örgrytes pastorsexpedition, se mer info nedan. 

Örgryte Pastorsexpedition

Hit kan du vända dig med frågor kring bokning av förrättning och lokal. Vi kan också hjälpa dig komma i kontakt med personal i församlingarnas verksamheter.

Öppettider: Vardagar 09-12 (om ej annat anges)
Telefon: 031-731 80 40
E-postorgryte.pastorat@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Herrgårdsgatan 2 (nedanför Örgryte nya kyrka)
Postadress: Örgryte pastorat, Box 6034, 400 60 Göteborg

Under perioden v 26-34 2024 har expeditionen stängt på onsdagar.