Foto: Marion Aaserud Dahlen

Körer för vuxna

Sankt Pauli kyrkokör, kören VOiCES och Sankt Pauli vokalensemble är körer för vuxna. Välkommen med!

Sankt Pauli kyrkokör

Sankt Pauli kyrkokör är en blandad kör med de fyra stämmorna sopran, alt, tenor och bas. Kören har en låg medelålder, ungefär 30 medlemmar och medverkar regelbundet i församlingens högmässa. Repertoaren är klassisk kyrkomusik, emellanåt med särskilt fokus på engelsk körmusik i de Evensongs vi gör med jämna mellanrum. Någon gång per år sjunger kören större verk tillsammans med instrumentalister och ungefär vartannat år beger vi oss ut på resa. 

Kören övar i Sankt Pauligården torsdagar kl 19.00-21.00. 
Ledare: Mikael Holmlund

Kören VOiCES

VOiCES är en fyrstämmig, blandad kör som består av ca 25 medlemmar, ungefär lika många män som kvinnor. Kören sjunger en blandad repertoar som kan betecknas som medelsvår. Kören har en synnerligen god gemenskap och välkomnar gärna nya medlemmar. Är du intresserad av att vara med? Välkommen att höra av dig och kom gärna på besök.
Kören övar i Sankt Pauligården måndagar kl 18.30–21.00. 
Ledare: Jens Helander

Sankt Pauli Vokalensemble

Vokalensemblen består av en grupp skickliga sångare som i denna mindre ensembleform strävar efter att utveckla körsången på en hög konstnärlig nivå. Ensemblen arbetar med klassisk körrepertoar med fokus på renässans-, barock- och nutidsmusik.

Vokalensemblen vill utöka antalet medlemmar och söker nya sångare i alla stämmor. Vid provsjungningen ligger fokusen på god notläsningsförmåga och röstteknik.
Under höstterminen övar vokalensemblen på onsdagar kl. 19-21 ojämna veckor.

Ledare: Inese P Johansson.

 

Barn- och ungdomskörer kan du läsa om här.