Foto: Marion Aaserud Dahlen

Körer för vuxna

Sankt Pauli kyrkokör, kören VOiCES och Sankt Pauli vokalensemble är körer för vuxna. Välkommen med!

Sankt Pauli ungdomskör

För ungdomar upp till 25-årsåldern
Kören erbjuder sång och trevlig gemenskap för killar och tjejer upp till 25-årsåldern. Kören medverkar i högmässan ca 2 gånger per termin och till sommaren förbereder kören sig för resa till Taizé, Frankrike.
Ojämna fredagar kl. 17.00 - 18.00 i Sankt Pauligården (innan Tonår)
Ledare: Inese P Johansson

Sankt Pauli kyrkokör

Sankt Pauli kyrkokör är en blandad kör med de fyra stämmorna sopran, alt, tenor och bas. Kören har ungefär 25 medlemmar och medverkar regelbundet i församlingens högmässa. Repertoaren är klassisk kyrkomusik, emellanåt med särskilt fokus på engelsk körmusik i de Evensongs vi gör med jämna mellanrum. Någon gång per år sjunger kören större verk tillsammans med orkester och ungefär vartannat år beger vi oss ut på resa. Våren 2024 ska kören göra en resa till Prag och där sjunga Mozarts Requiem. Under 2023 har kören gjort en inspelning av Psaltarpsalmer tonsatta av körens ledare Mikael Holmlund.

Här kan du lyssna på några inspelningar med kören:

Från en körresa till Trondheim

Från en körresa till Umeå

Kören övar i Sankt Pauligården torsdagar kl 19.00-21.00. 
Ledare: Mikael Holmlund

Kören VOiCES

Kören VOiCES är en blandad vuxenkör med medlemmar i alla åldrar som sjunger medelsvår repertoar i varierade genrer, både med och utan ackompanjemang. Ungefär en gång i månaden sjunger vi i högmässan och dessutom står vi värd för en till två egna musikgudstjänster per termin.
Repetitioner på måndagar och vi fokuserar då på god stämning, på alla tänkbara sätt. Vi vill bli fler för att kunna göra ännu mer roliga projekt tillsammans!
Välkommen att höra av dig!

Kören övar i Sankt Pauligården måndagar kl 18.30–21.00. 
Ledare: Jens Helander

Sankt Pauli Vokalensemble

Vokalensemblen består av en grupp skickliga sångare som i denna mindre ensembleform strävar efter att utveckla körsången på en hög konstnärlig nivå. Ensemblen arbetar med klassisk körrepertoar med fokus på renässans-, barock- och nutidsmusik.

Vid provsjungningen ligger fokusen på god notläsningsförmåga och röstteknik.

Kören övar i Sankt Pauligården onsdagar kl 19.00-21.00 ojämna veckor.
Intresserad att söka? Kontakta körledare  Inese P Johansson.

 

 

Barn- och ungdomskörer kan du läsa om här.