Foto: Marion Aaserud Dahlen

Körer för vuxna

Det finns flera körer för vuxna i Sankt Pauli. Välkommen med!

Sankt Pauli kyrkokör

Sankt Pauli kyrkokör är en blandad kör med de fyra stämmorna sopran, alt, tenor och bas. Kören har en låg medelålder, ungefär 30 medlemmar och medverkar regelbundet i församlingens högmässa. Repertoaren är klassisk kyrkomusik, emellanåt med särskilt fokus på engelsk körmusik i de Evensongs vi gör med jämna mellanrum. Någon gång per år sjunger kören större verk tillsammans med instrumentalister och ungefär vartannat år beger vi oss ut på resa. Senast till Trondheim. Här finns möjlighet att lyssna till kören

Kören övar i Sankt Pauligården torsdagar kl 19.00-21.00. Start 25 augusti.
Ledare: Mikael Holmlund

Paulikören

Män och kvinnor, nybörjare och vana körsångare i alla åldrar, kom och sjung tillsammans! Tillsammans ger vi oss på små eller lagom stora utmaningar och tillsammans skapar vi vacker musik, med röster och med ackompanjemang av olika instrument. Körsång ger glädje, energi och gemenskap.
Intresserad? Hör av dig till Lena Eriksson, lena.eriksson@svenskakyrkan.se

Vi träffas tisdagar kl.17–18.30 i Pauligården, med början den 31/8. Från kl.16.30 finns enkel fika.

Kören VOiCES

VOiCES är en fyrstämmig, blandad kör med relativt låg medelålder. Du som längtar efter att sjunga i kör är mycket välkommen att vara med. Är du bas eller sopran är du alldeles särskilt efterlängtad.
Vår repertoar kommer hösten 2021 att röra sig kring spirituals, en del klassiskt, lite folkmusik, lite engelsk musik…ganska blandat, alltså.

Kören övar i Sankt Pauligården måndagar kl.18.30–21 med terminsstart den 23/8.
Ledare: Lena Eriksson, körledare, tel. 0703-81 58 44, lena.eriksson@svenskakyrkan.se.

Sankt Pauli Vokalensemble
Vokalensemblen består av en grupp skickliga sångare som i denna mindre ensembleform vill utveckla körsången på en hög konstnärlig nivå. Vi har gjort en CD med titeln ”Vill du med till himlen?” med musik för kyrkoårets slut.
Skivan finns till försäljning på vårt bokbord. Det går också att lyssna på den på Spotify. (Obs sökordet “St. Pauli vokalensemble”.)

Ensemblen arbetar med klassisk körrepertoar med fokus på renässans-, barock- och nutidsmusik.

Då vokalensemblen är församlingens mest avancerade kör, har vi provsjungning där fokusen ligger på god notläsningsförmåga och något mer utvecklad röst.

Vi övar varannan onsdag kväll kl. 19-21. Terminsstart 25/8.
Ledare: Nóra Johansson Abaffy

Barn- och ungdomskörer kan du läsa om här.

Mikael Holmlund

Musiker i Sankt Pauli församling