Foto: Helena Sandström

Björkekärrs kyrka

Mindre till ytan, men stor till innehållet! Allt sedan starten har många hittat hem i tegelkyrkan vid Stabbetorget.

Björkekärrs kyrka

Foto: Helena Sandström

Öppen kyrka när Välkommen-flaggan står ute.
Aktuell information om gudstjänst
Virtuell rundtur på Google maps
Digitalt
: www.youtube.com/bjorkekarrskyrka 
Adress Sörensens gata 1, 416 79 Göteborg
Församlingens e-post bjorkekarrs.forsamling@svenskakyrkan.se

Titta in i kyrkan:

Björkekärrs kyrka är byggd i tegel år 1958 och innefattar både kyrkorum, verksamhetslokaler och kontor. Den är ritad av arkitekt Johannes Olivegren och altartavlan, det stora mosaikfönstret i koret från golv till tak, är utfört av Ralph Bergholtz.

Björkekärrs kyrka kom till i och med förändring av församlingsgränserna i Göteborg 1951 då Härlanda församling bildades och småkyrkorörelsen inspirerade till att bygga mindre distriktskyrkor i stadens nya stadsdelar. Efter tidens gång och förändringar har också kyrkan byggts till vid flera tillfällen. Idag är Björkekärr en egen församling och ingår i Örgryte pastorat. Läs gärna mer om Björkekärrs församlings historik.

Idag firas gudstjänst i kyrkan varje söndag kl 10.30. Här finns också ett brett utbud av vardagsverksamhet för alla åldrar, såsom musik och körer, barngrupper, konfirmandgrupp, sopplunch med mera. I bottenvåningen finns också Kyrkans Fritids. Sedan starten består församlingen av många engagerade och ideella som har ett hjärta och ett hem i sin kyrka. Välkommen du också!

Vandra i Örgryte pastorat

Ta en sväng ut och vandra mellan kyrkorna i Örgryte pastorat. På varje plats kan du ta del av spännande fakta om kyrkan och upptäckaruppgift för barnen. Du kan också göra vandringen till en pilgrimsvandring med rum för inre reflektion.

Närbild på en känga på någon som står i en ring med andra.

Klimatvandring

Vandra för klimatet mellan Örgryte pastorats kyrkor. Vandringen är en möjlighet till inre reflektion över hur du, tillsammans med andra, kan bidra till en mer hållbar värld.

En bulle, en tillbringare med röd saft och texten "Sommarcafé".

Sommarcafé i Björkekärr

Mysig gemenskap och fika, ibland musik eller ett quiz. Onsdagar kl 13-15 vid Björkekärrs kyrka, start 14 juni.

Björkekärr församling på Youtube

Gudstjänster, Söndagsklubben, musik och sångstund för de små. Det är något av det du hittar på Björkekärrs församlings youtubekanal.