Foto: Helena Sandström

Björkekärrs kyrka

Mindre till ytan, men stor till innehållet! Allt sedan starten har många hittat hem i tegelkyrkan vid Stabbetorget.

Björkekärrs kyrka är byggd i tegel år 1958 och innefattar både kyrkorum, verksamhetslokaler och kontor. Den är ritad av arkitekt Johannes Olivegren och altartavlan, det stora mosaikfönstret i koret från golv till tak, är utfört av Ralph Bergholtz.

Björkekärrs kyrka kom till i och med förändring av församlingsgränserna i Göteborg 1951 då Härlanda församling bildades och småkyrkorörelsen inspirerade till att bygga mindre distriktskyrkor i stadens nya stadsdelar. Efter tidens gång och förändringar har också kyrkan byggts till vid flera tillfällen. Idag är Björkekärr en egen församling och ingår i Örgryte pastorat. 

Idag firas gudstjänst i kyrkan varje söndag kl 10.30. Här finns också ett brett utbud av vardagsverksamhet för alla åldrar, såsom musik och körer, barngrupper, konfirmandgrupp, sopplunch med mera. Sedan starten består församlingen av många engagerade och ideella som har ett hjärta och ett hem i sin kyrka. Välkommen du också!

Björkekärrs församling - Historik

Från småkyrkorörelse och nybyggaranda i det växande Göteborg - till egen församling i en stadsdel som fortfarande växer: Här kan du läsa om Björkekärrs församling och en bakgrund till tegelkyrkan vid Stabbetorget.

Kontakt

Örgryte Pastorsexpedition

Hit kan du vända dig med frågor kring bokning av förrättning och lokal. Vi kan också hjälpa dig komma i kontakt med personal i församlingarnas verksamheter.

Öppettider: Vardagar 09-12 (om ej annat anges)
Telefon: 031-731 80 40
E-postorgryte.pastorat@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Herrgårdsgatan 2 (nedanför Örgryte nya kyrka)
Postadress: Örgryte pastorat, Box 6034, 400 60 Göteborg

Björkekärrs församling - Personal

Här är vi som arbetar i Björkekärrs församling.

Fler tips

Vandra i Örgryte pastorat

Ta en sväng ut och vandra mellan kyrkorna i Örgryte pastorat. På varje plats kan du ta del av spännande fakta om kyrkan och upptäckaruppgift för barnen. Du kan också göra vandringen till en pilgrimsvandring med rum för inre reflektion.

Närbild på en känga på någon som står i en ring med andra.

Klimatvandring

Vandra för klimatet mellan Örgryte pastorats kyrkor. Vandringen är en möjlighet till inre reflektion över hur du, tillsammans med andra, kan bidra till en mer hållbar värld.