Foto: Helena Sandström

Björkekärrs kyrka

Mindre till ytan, men stor till innehållet! Allt sedan starten har många hittat hem i tegelkyrkan vid Stabbetorget.

Björkekärrs kyrka är byggd i tegel år 1958 och innefattar både kyrkorum, verksamhetslokaler och kontor. Den är ritad av arkitekt Johannes Olivegren och altartavlan, det stora mosaikfönstret i koret från golv till tak, är utfört av Ralph Bergholtz.

Björkekärrs kyrka kom till i och med förändring av församlingsgränserna i Göteborg 1951 då Härlanda församling bildades och småkyrkorörelsen inspirerade till att bygga mindre distriktskyrkor i stadens nya stadsdelar. Efter tidens gång och förändringar har också kyrkan byggts till vid flera tillfällen. Idag är Björkekärr en egen församling och ingår i Örgryte pastorat. Läs gärna mer om Björkekärrs församlings historik.

Idag firas gudstjänst i kyrkan varje söndag kl 10.30. Här finns också ett brett utbud av vardagsverksamhet för alla åldrar, såsom musik och körer, barngrupper, konfirmandgrupp, sopplunch med mera. I bottenvåningen finns också Kyrkans Fritids. Sedan starten består församlingen av många engagerade och ideella som har ett hjärta och ett hem i sin kyrka. Välkommen du också!

björkekärrs kyrka

Foto: Helena Sandström

Kyrkorummet öppet måndag och onsdag kl 11-13.30.
Lovsångsstund kl 12 - välkommen med du som vill.
Gudstjänst söndag kl 10.30 och 17. Veckomässa tisdag kl 19.
(max 30 personer).
Digitalt: www.youtube.com/bjorkekarrskyrka