Foto: Helena Sandström

Björkekärrs kyrka

Mindre till ytan, men stor till innehållet! Allt sedan starten har många hittat hem i tegelkyrkan vid Stabbetorget.

björkekärrs kyrka

Foto: Helena Sandström

Öppen kyrka när Välkommen-flaggan står ute.
Aktuell information om gudstjänst
Virtuell rundtur på Google maps
Digitalt
: www.youtube.com/bjorkekarrskyrka 
Adress Sörensens gata 1, 416 79 Göteborg
Församlingens e-post bjorkekarrs.forsamling@svenskakyrkan.se

Titta in i kyrkan:

Björkekärrs kyrka är byggd i tegel år 1958 och innefattar både kyrkorum, verksamhetslokaler och kontor. Den är ritad av arkitekt Johannes Olivegren och altartavlan, det stora mosaikfönstret i koret från golv till tak, är utfört av Ralph Bergholtz.

Björkekärrs kyrka kom till i och med förändring av församlingsgränserna i Göteborg 1951 då Härlanda församling bildades och småkyrkorörelsen inspirerade till att bygga mindre distriktskyrkor i stadens nya stadsdelar. Efter tidens gång och förändringar har också kyrkan byggts till vid flera tillfällen. Idag är Björkekärr en egen församling och ingår i Örgryte pastorat. Läs gärna mer om Björkekärrs församlings historik.

Idag firas gudstjänst i kyrkan varje söndag kl 10.30. Här finns också ett brett utbud av vardagsverksamhet för alla åldrar, såsom musik och körer, barngrupper, konfirmandgrupp, sopplunch med mera. I bottenvåningen finns också Kyrkans Fritids. Sedan starten består församlingen av många engagerade och ideella som har ett hjärta och ett hem i sin kyrka. Välkommen du också!