Kyrkporten är öppen.
Foto: Karolina Braun

Välkommen till våra kyrkor

Det finns sex kyrkor i Örgryte pastorat. Du hittar en av Göteborgs mest populära kyrkor för dop och vigslar hos oss - liksom kyrkan dit arkitektstudenterna vallfärdar. Är du nyfiken på att veta mer?

Örgryte pastorat består av fyra församlingar och sex kyrkor. Här kan du läsa mer om dem! Välkommen att göra ett besök - du kan också göra en virtuell rundtur här på webben. 

Björkekärrs kyrka

Mindre till ytan, men stor till innehållet! Allt sedan starten har många hittat hem i tegelkyrkan vid Stabbetorget.

Härlanda kyrka

En arkitektonisk pärla som ger rum för gemenskap där alla får plats. Välkommen till Härlanda kyrka!

Sankt Pauli kyrka

Alldeles intill Redbergsplatsen finns Sankt Pauli kyrka. Kyrkan invigdes 1882 och generationer har här samlats till gudstjänst och bön.

Skårs kyrka

I Skårs kyrka firas regelbundet gudstjänst. Här finns också ett rikt musikliv och en omfattande vardagsverksamhet för alla åldrar.

Örgryte gamla kyrka

Örgryte gamla kyrka med sina vackra målningar i taket har anor från 1200-talet. Idag är det en av stadens mest populära kyrkor för dop, bröllop och begravningar.

Örgryte nya kyrka

Uppe på Svalberget blickar Örgryte nya kyrka från 1890 ut över Örgryte. I kyrkan firas gudstjänst på söndagar och den är också omtyckt för konserter och högtider.

Vandra mellan de sex kyrkorna:

Vandra i Örgryte pastorat

Ta en sväng ut och vandra mellan kyrkorna i Örgryte pastorat. På varje plats kan du ta del av spännande fakta om kyrkan och upptäckaruppgift för barnen. Du kan också göra vandringen till en pilgrimsvandring med rum för inre reflektion.