Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation: Att hitta sin väg

Konfirmation är tid att fundera, dela, lära och uppleva. Välkommen till konfirmation i Örgryte pastorat 2022/2023.

Minnen för livet

Mycket rusar på i livet. Kompisar, skola, aktiviteter, sociala medier... Kanske funderar du över vem du själv vill vara, hur framtiden ska bli och om det finns någon som lyssnar? Konfirmationstiden är en möjlighet för dig att hitta din väg i livet, att dela tankar med andra och få veta mer om vad kristen tro innebär. Det är också en möjlighet att få nya kompisar, åka på läger, uppleva gemenskap och få härliga minnen för livet.

Särskilda behov eller önskemål

Har du  särskilda behov eller önskemål? Kontakta då respektive kontaktpersonen som hjälper dig med dina frågor och funderingar. Tillsammans försöker vi hitta ett alternativ som fungerar för dig!

Oavsett vem du är, är du varmt välkommen att prova på att bli konfirmand! Vi är nyfikna på dig och ser fram emot att träffa dig!

/Konfirmandledarna i Örgryte pastorat

Aktuella grupper läsåret 2022/2023

De flesta konfirmandgrupperna har nu kommit igång. Här nedan kan du få en kort översikt. Vill du veta mer - kontakta gärna respektive kontaktperson.

Björkekärrs församling

Under temat ”Från mörker till ljus” innehåller konfirmationsåret 12 träffar där du får utforska och hitta din väg genom livet. Läger och en resa till Krakow/Auschwitz ingår också. Läs mer och anmäl via länken nedan.

Härlanda församling

Konfan innehåller 10 gemensamma träffar, samt gudstjänster och läger. Däremellan är det tematräffar, där deltagarna antingen träffas i Mat&Bak-Konfa eller Göteborgs-Konfa. För mer information, kontakta församlingspedagog Sofia Stensby.

Sankt Pauli församling

Äventyr är temat i det här alternativet där vi samlas till gemenskap, aktiviteter, läger, samtal och utmaningar och där vi på våren åker på en resa till Rom. Platserna är fyllda och det går inte längre att anmäla sig. För mer information, kontakta gärna församlingspedagog Marcus Waldemarson

Örgryte församling

På temat ”Jag - Gud - Människor - Världen” träffas två grupper under läsåret: Den ena ses varannan torsdag i Skårs kyrka. Den andra gruppen ses varannan onsdag i Örgryte församlingshem. Givetvis ingår också läger. För mer information, kontakta församlingsassistent Felix Dester Hultgren

Frågor och svar om konfirmation

Vad betyder ordet konfirmation?

Konfirmation betyder bekräftelse – en bekräftelse på dopet. Det är en symbol för att du hör ihop med Gud och den världsvida kyrkans gemenskap – och att just du är värdefull och viktig.

Behöver jag tro på Gud?

Du behöver inte tro på Gud för bli konfirmand, men du behöver vara intresserad av att få veta mer om den kristna tron och att prata om livets stora frågor. Du får gärna prova på några gånger innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta.

Måste jag vara medlem i Svenska kyrkan eller döpt för att konfirmeras?

Du behöver inte vara döpt för att bli konfirmand. Väljer du sedan att konfirmera dig kommer du att döpas innan konfirmationen. I nästan varje grupp finns ungdomar som inte är döpta, så det är inget ovanligt. Den som inte tillhör Svenska kyrkan är välkommen att delta i undervisningen. Vill du sedan bli konfirmerad så behöver du bli medlem.

Kan jag konfirmeras här även fast jag inte bor här?

Jajamensan! Du kan välja vilken församling du vill. Det spelar ingen roll var du bor.