Foto: Daniel Berg

Kyrkor i Örgryte

I Örgryte församling finns tre kyrkor och ett församlingshem.

Örgryte församlingshem 

I Örgryte församlingshem som invigdes 1992 bedrivs en stor del av församlingens arbete med både barn, ungdomar och vuxna. Det är också repetitionsplats för många av församlingens körer.

Örgryte församlingshem fungerar också utmärkt som lokal vid dopkaffe eller vid minnesstunder. Här finns allt ifrån en stor samlingssal till små samtalsrum.  För mer information och bokning av lokaler kontakta pastorsexpeditionen.

 

Örgryte nya kyrka

Uppe på Svalberget blickar Örgryte nya kyrka från 1890 ut över Örgryte. I kyrkan firas gudstjänst på söndagar och den är också omtyckt för konserter och högtider.

Örgryte gamla kyrka

Örgryte gamla kyrka med sina vackra målningar i taket har anor från 1200-talet. Idag är det en av stadens mest populära kyrkor för dop, bröllop och begravningar.

Skårs kyrka

I Skårs kyrka firas regelbundet gudstjänst. Här finns också ett rikt musikliv och en omfattande vardagsverksamhet för alla åldrar.

Örgryte Pastorsexpedition

Hit kan du vända dig med frågor kring bokning av förrättning och lokal. Vi kan också hjälpa dig komma i kontakt med personal i församlingarnas verksamheter.

Öppettider: Vardagar 09-12 (om ej annat anges)
Telefon: 031-731 80 40
E-postorgryte.pastorat@svenskakyrkan.se
Besöksadress: Herrgårdsgatan 2 (nedanför Örgryte nya kyrka)
Postadress: Örgryte pastorat, Box 6034, 400 60 Göteborg

Under perioden v 26-34 2024 har expeditionen stängt på onsdagar.