Nära dig - en föreläsningsserie

Intressanta kvällsföredrag med inbjuden gäst i Tynnereds kyrka. Nästa tillfälle är 8 oktober. Se höstens program här!

NÄRA DIG - en föredragsserie i Tynnereds kyrka

Tisdagar 18.30–21.00 i Tynnereds kyrka

Föredrag med inbjuden gäst. Kvällen avslutas med Håll mitt hjärta nära dig-mässa.

Per Eriksson

10 september

Ett enda bröd och en enda mänsklighet

Om Jesu bords hemlighet: i varje människa och allt som lever har Gud i kärlek gett gåvor till glädje, gemenskap, livsmod och hopp.

Teologisk reflektion och meditation kring den kristna trons centrum och enighet. Något vi alla är kallade till oavsett kyrkotradition, ålder, sexuell läggning eller bibelsyn. Hur kan vi leva tillsammans och respektera varandra även om vi har mycket olika åsikter?

Per Eriksson är präst och församlingsherde i Tynnereds församling.

Lena-Sofia Tiemeyer

8 oktober

Josef: mobbningsoffer, utsatt främling och medmänniska

Lena-Sofia Tiemeyer är professor i Gamla testamentet och författare. Hennes nya bok, Mina bibliska vänner och jag: På besök i Gamla testamentets berättarvärld, fördjupar sig bland annat i karaktären Josef. Det är om att läsa bibelns berättelse om Josef utifrån olika samtida perspektiv denna kväll kommer att handla.

Lena-Sofia Tiemeyer är professor i gamla testamentets exegetik vid Akademin för Ledarskap och Teologi.

Charbel Rizk

5 november

Känn ingen oro och tappa inte modet – en läsning av Johannes 14

Denna kväll läser vi Joh. 14 utifrån ett ortodoxt-monastiskt perspektiv. 
I texten framlägger Jesus Kristus, vår frälsare och Gud, evangeliets mysterium. Det är när vi lever i evangeliets mysterium som vi kan besegra oron och modlösheten, dessa två demoner, mörkrets makter, som plågar och ansätter många i vår värld.  

Charbel Rizk är munk och präst i Syrisk-ortodoxa kyrkan av Antiokia, och bor 
i det heliga Korsets kloster, Ålberga. 

Om Nära dig-föredragen
Vi öppnar upp 18.30 för inledande kvällsfika. Föredraget börjar 19.00. Varje kväll innehåller också mässa som är slut cirka 21.00. Föredragen är gratis.

Nära dig-bibelsamtal övriga tisdagar
De tisdagar det inte är föredrag har vi istället bibelsamtal. Vi inleder med kvällsmässa 18.30, kvällsfika och gemensam läsning av en bibeltext. Samtal och undervisning kring texten och avslutning ca 20.30.

I min Faders hus finns många rum 

Läs Suzana Enmarks text som knyter ihop höstens föreläsningsserie Nära dig.

Tynnereds kyrka

Tynnereds kyrka är en större tegelkyrka som har plats för 300 personer. I detta vackra kyrkorum med tegelväggar i varma toner är det stora korset på altarväggen centrum. Här finns församlingshemmet vägg i vägg med kyrksalen.

Om försoning med Samir Sabri

Tisdagen 19 september, en stormig kväll där regnet öste ner, gästades Tynnereds kyrka av Samir och hans otroligt starka livsberättelse.

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.