Foto: Carl Henrikson

Furåsens kyrka

Furåsens kyrka med plats för 190 personer passar särskilt bra för gudstjänster och högtider i det mindre formatet. Det enkla och ljusa kyrkorummet känns välkomnande och erbjuder till nära delaktighet.

Första spadtaget till Furåsens kyrka togs den 8 oktober 1971. I samband därmed hölls en andakt ledd av kontraktsprosten Hugo Eckerdal.

Kyrkan invigdes i april 1972. Den flyttades från Brunnsbo i Backa församling och var en så kallad vandringskyrka. Furåsens kyrka rymmer c:a 150 personer. Församlingshemmet är förbundet med kyrksalen och de utgör tillsammans en yta av c:a 440 m2. Kostnaderna uppgick till c:a 500.000 kronor. Göteborgs kyrkofullmäktige, Göteborgs småkyrkostiftelse och Fiskebäcks kyrkostiftelse stod för huvuddelen av kostnaderna. Ett flertal givare skänkte gåvor till skrudar och övriga inventarier.

Textilierna samt altartavlan utfördes av dåvarande Christina Westmans ateljé. Altartavlan är utförd i spetskypert, gåsöga i röllakan och gobelin-teknik. Den föreställer "Tron, hoppet och kärleken".

Altarskåpet kan stängas under passionstiden och har då som motiv en stiliserad törnekrona och fem röda rosor, "Jesu fem sår".

Den fristående klockstapelns kyrkklocka har tillhört Svinbådans fyrskepp.

Kyrkans adress är Furåsgläntan 23 i Västra Frölunda.
För den som har bil finns det gratis parkering utanför kyrkan.

Vägbeskrivning

Kör mot Frölunda. Tag av från Västerleden vid Fiskebäcksmotet. Följ skyltar mot Fiskebäck (Stora Fiskebäcksvägen) 1,5 kilometer och sväng sedan höger mot Långedrag (Ängkärrsvägen). Efter 600 meter ser du Furåsens kyrka på höger sida.

Om du åker kollektivt kan du ta dig till Frölunda Torg och därifrån åka med buss 96 eller 97 till hållplats Skärvallsgatan. Furåsens kyrka ligger precis intill hållplatsen. Ett alternativ är buss 91 som stannar vid Påvelunds centrum. Därifrån är det ungefär fem minuters gångväg till kyrkan

Foto: Carl Henrikson
Lyssna till en berättelse om Furåsens kyrka

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30.
Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om särskild kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Renovering av Västra Frölunda kyrka
Västra Frölunda kyrka kommer genomgå en omfattande renovering både in- och utvändigt. Kyrkan kommer därför att vara stängd 2020-07-27 – 2021-03-31. Gudstjänster, veckomässor samt morgon- och middagsböner kommer att firas i församlingssalen.

Så behandlar vi dina personuppgifter