Svenska kyrkan i västra Göteborg

Välkommen!

I detta pastorat ingår församlingarna Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborg som alla har en bred verksamhet och många fina kyrkobyggnader. Här kan man mötas i helg och vardag, i glädje och sorg.

Advent och Jul i kyrkan - 2022

Fira julen med gudstjänst, musik och gemenskap. Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingars decemberaktiviteter finns samlade på denna sida. Varmt välkommen!

Drop in-vigsel på nyårsafton - i Älvsborgs kyrka

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och kom till Älvsborgs kyrka på nyårsafton mellan 13.00-15.30!

Församlingarna

Näsets församling

Välkommen till Näsets kyrka och församlingshem på Hammarvägen 6 i Västra Frölunda. Här finns också förskolan Pärlan.

Styrsö församling

Välkommen till södra skärgården! Här finns kyrkor och mötesplatser på Asperö, Donsö, Styrsö, Brännö, Köpstadsö och Vrångö.

Tynnereds församling

Välkommen till församlingen som vill synliggöra Guds närvaro i en anda av gästfrihet, delaktighet, mångfald och helighet. I församlingen finns Grevegården och Tynnereds kyrka, och dessutom två förskolor.

Västra Frölunda församling

Välkommen till Västra Frölunda kyrka och församlingshem! Detta är en församling som vill vara en växtplats, där omsorg och kärlek strävar efter att inkludera och stärka människor. En plats som är öppen för alla och där tydligheten finns i evangeliets budskap om Jesus Kristus.

Älvsborgs församling

Välkommen till Furåsens och Älvsborgs kyrka med församlingshem. I Älvsborgs församling finns ett rikt gudstjänst- och musikliv och en stor konfirmandverksamhet. Här finns också Kyrkans förskola.

Gudstjänst

Gudstjänsten är kyrkolivets centrum och hela församlingens gåva och ansvar. I kalendern finns information om tid och plats för veckans gudstjänster.

Dörren till vänster är ingången till pastoratets expedition.

Expeditionen - kontakta oss

Församlingarna i Västra Frölunda pastorat har en gemensam expedition. Du bokar dop, vigsel eller begravning samt hyra av lokaler genom att kontakta expeditionen. Vi guidar dig självklart gärna rätt vid andra frågor.

Nyhetsbrev

På gång i kyrkan är ett digitalt nyhetsbrev som berättar om aktuella händelser i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Anmäl dig här!

Siluetten av två personer som sitter på en parkbänk. En röd termos står mellan dem.

Socialt arbete - diakoni

Diakoni är kyrkans sociala omsorg och arbete. Till pastoratets nya diakonimottagning är det endast tidsbokning. Mer information finns på denna sida. Obs! Stängd mottagning 19/12-9/1.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Medlem

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.