Foto: Tommy Hvitfeldt

Välkommen till Svenska kyrkan i västra Göteborg. Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar bildar tillsammans Västra Frölunda pastorat. Från Vinga fyr till Frölunda Torg finns våra många kyrkor som öppna mötesplatser.

Behöver du någon att prata med?

Ensamheten kan kännas påträngande och smärtsam. Tystnaden kan nästan eka i vår tillvaro av pandemirestriktioner. Oro och ängslan över både nära och kära, men också över ekonomi och praktiska göromål, kan kännas tyngande. Då kan det vara skönt att få prata med någon, att få sätta ord på sina känslor och tankar. Kanske har du ett problem du behöver lyfta, eller så vill du bara att någon ringer och frågar hur du mår?

Vi finns här för dig. Du kan boka samtal med präst eller diakon under hela december, antingen på plats i ett stort rum där vi kan hålla goda avstånd eller via telefon. Se kontaktlistan nedan för direktkontakt, eller ring expeditionen för att komma vidare.

Stöd Act, Svenska kyrkan

Kyrkoval 2021

Kalender för församlingarna

Tidningen Våga

Dop, konfirmation och bröllop

Begravning och att leva vidare

Musikbrevet

Allmän information från Svenska kyrkan, nationellt, med anledning av Corona-viruset

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30.
Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om särskild kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Renovering av Västra Frölunda kyrka
Västra Frölunda kyrka genomgår en omfattande renovering både in- och utvändigt. Kyrkan kommer därför att vara stängd 2020-07-27 till 2021-04-30. Istället hänvisar vi till församlingssalen under denna period.​

Så behandlar vi dina personuppgifter