Other languages with Google Translate

Välkommen till Svenska kyrkan i västra Göteborg. Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar bildar tillsammans Västra Frölunda pastorat. Från Vinga fyr till Frölunda Torg finns våra många kyrkor som öppna mötesplatser.

Vårens Nära dig gästas av allt från prisade skådespelare till präster och professorer. Maja Kin, Joakim Sällquist och Kristoffer Lignell är några av dem vi kommer få möta dessa innehållsrika tisdagskvällar i Tynnereds kyrka. Vårens datum och program kan läsas i sin helhet här.

Nära dig - en föreläsningsserie

Välkommen till musikgudstjänst i Tynnereds kyrka söndag 23 februari 18.00. Körverket En tråd av nåd framförs av Donsö och Kössö kyrkokörer samt Vrångö ekumeniska kör.

En tråd av nåd - körkonsert 23/2

Söndag 8 mars uppmärksammas i Västra Frölunda församling där man gästas av Else Blomgren, präst och konstnär. Föreläsning 17.00 i församlingshemmet, mässa i kyrkan 18.30.

Internationella kvinnodagen - Föreläsning "Fräls oss ifrån patriarkatet" och mässa.

Nu startar vi Orgelklubben! För barn som vill lära sig om musik, instrument och förbereda sig för instrumentalundervisning i orgel och piano.

Orgelklubben

En samtalsgrupp på Donsö med fyra träffar under fastan, där samtalen utgår ifrån boken "Rötter och krona" av Ylva Eggehorn. Första tillfället är 19 februari.

Rötter och krona

Är du boende i Västra Frölunda pastorat och i behov av att söka fondmedel?

Fondcafé

Är du boende i Västra Frölunda pastorat och i behov av att söka fondmedel? Välkommen till fondcafé! Du får hjälp att fylla i ansökningar, möjlighet att kopiera papper och att prata med oss som arbetar i församlingen. Vi erbjuder två datum, 11 mars i Västra Frölunda kyrka eller 16 mars i Grevegårdens kyrka. Mer information finns här.

Välkommen till en musikhelg med violinduon Duo Gelland. Musik och samtal för barn och vuxna. Helgen 7-8 mars i Älvsborgs kyrka. Se programmet här!

Nya klangvärldar

Fasteaktionen 2020

Act Svenska kyrkan uppmärksammar i årets fasteaktion alla människors rätt att leva ett liv i trygghet och säkerhet i frihet från våld. Många människor lever i kontexter där våld normaliserats. Men våldet får inte fortsätta vara en del av livet, något vi måste förhålla oss till eller lära oss hantera. Tillsammans har vi makten, modet och styrkan att agera.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Dop, konfirmation och bröllop

Begravning och att leva vidare

I livets alla skeden:

Tidningen Våga