Svenska kyrkan i västra Göteborg

Välkommen!

I detta pastorat ingår församlingarna Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborg. Här kan man mötas i helg och vardag, i glädje och sorg.

Söker du information om dop, konfirmation eller kanske vigsel? Önskar du delta i Öppen förskola med ditt barn? Undrar du över söndagens gudstjänst eller kommande konsert? Här finns informationen du söker.

Aktiviteter

Var dag i kyrkor och församlingshem! Lek, samtal, gemenskap och musik - aktiviteter för alla åldrar.

Gudstjänst

Gudstjänsten är kyrkolivets centrum och hela församlingens gåva och ansvar. I kalendern finns information om tid och plats för veckans gudstjänster.

Nyheter - på gång i kyrkan

Konserter, föredrag, vandringar och annat som inte händer var dag.

Betraktelse inför helgen

Det kostar på att vara Jesus

"Dagen har varit kantad av samtal, möten och barnkörer och hur mycket jag än älskar att vara diakon så känner jag mig lite trött. Jag har ont i huvudet och har ingen vidare energi. Då fuskar jag lite och läser de andra årgångarnas texter och där händer det." Läs diakon Sanna Engelbrektssons reflektion inför helgen.

Aktuellt i våra församlingar

Musik i Näsets församling

Ibland ljuder musiken extra högt från Näsets kyrka. Söndag den 3 mars gästas vi av violinsolisten Helena Henriksson. Se vårens övriga program här.

Musik i Älvsborg

Välkomna till våren 2024 musikprogram. Älvsborgs kyrka har ett rikt musikliv, med körer, musikskola, gudstjänster, konserter och musikgudstjänster.

Våffelkafé i Västra Frölunda församlingshem

Våffelkafé måndag 25 mars 15.00-18.00 i Västra Frölunda församlingshem. Second hand-butiken håller modevisning.

Nära dig - en föreläsningsserie

Tema för våren är "Drömmar om framtiden". Nästa föreläsningstillfälle blir 26 mars när Jonas Helgesson är talare. Se hela programmet här.

Se hit!

Skärgårdsbröllop

På öarna i Göteborgs södra skärgård finns sex fina kyrkobyggnader. Vill ni hellre gifta er utomhus hjälper vi till med det också. Välkommen att boka vigsel!

Klädinsamling

Just nu behöver vi hela, rena och fräscha kläder och skor i olika storlekar till barn i skolåldern. Västra Frölunda pastorats Second hand-butik tar tacksamt emot ditt bidrag.

Second hand-butik

Second hand-butiken i Västra Frölunda församlingshem har öppet tisdagar och torsdagar 10.00-15.00. Välkommen att fynda kläder och skor till låga priser. Nu vårrea!

Hjälp till att synliggöra kyrkan!

Delta i utvärdering och hjälp till att synliggöra kyrkan i vårt område. Det tar inte många minuter. Tack för din hjälp!

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Bokning av kyrkliga handlingar och vid övriga frågor

Kontakta expeditionen

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Bli medlem

Att bli medlem i Svenska kyrkan innebär att du blir medlem i församlingen där du bor. I Västra Frölunda pastorat ingår fem församlingar. Se här vilken du tillhör!