Foto: Marie Åhfeldt / Mås Illustra

Socialt arbete - diakoni

Diakoni är kyrkans sociala omsorg och arbete. Gemenskapsträffar för daglediga, ekonomisk rådgivning och själavård är några exempel på vad diakonerna jobbar med. Läs mer här.

Svenska kyrkans diakonimottagning

måndagar 10.00-12.00 i Tynnereds kyrka

Du är alltid välkommen att vända dig till kyrkan och diakonimottagningen för att söka stöd - i livskris såväl som i vardagsbekymmer.

På diakonimottagningen får du träffa någon av våra diakoner. Här kan du som lever i en utsatt livssituation få råd och stöd gällande till exempel ekonomiska frågor, sociala frågor, eller kanske vill du bara prata med någon om din livssituation. Vi välkomnar människor oavsett tro eller nationalitet. Ingen tidsbokning behövs.

Plats: Tynnereds kyrka, Turkosgatan 1

För kontaktuppgifter till församlingarnas diakoner - tryck här (länk).

Diakoni

Diakoni är att tjäna och ha omsorg om medmänniskan. Diakonins mål ska vara att inspirera till diakonalt arbete och skapa platser där alla kan mötas i ögonhöjd. Det innebär att möta människor i livets olika sammanhang och särskilt i utsatta livssituationer.

Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag.

Gal 6:2

Behöver du någon att prata med?

Ensamheten och saknad kan kännas påträngande och smärtsam. Tystnaden kan nästan eka... Oro och ängslan över både nära och kära, men också över ekonomi och praktiska göromål, kan kännas tyngande. Då kan det vara skönt att få prata med någon, att få sätta ord på sina känslor och tankar. Kanske har du ett problem du behöver lyfta, eller så vill du bara att någon ringer och frågar hur du mår?

Vi finns här för dig. Du kan boka samtal med präst eller diakon, antingen på plats i ett stort rum där vi kan hålla goda avstånd eller via telefon. Se kontaktlistan nedan för direktkontakt, eller ring expeditionen för att komma vidare.

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Telefon: 031-731 64 50
Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30. Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

Covid19: Information gällande rådande pandemirestriktioner - tryck här.

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om en kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Postadress för alla fem församlingar + pastoratet är:
Församlingens namn eller Västra Frölunda pastorat
Frölunda kyrkogata 2
421 47 Västra Frölunda

Så behandlar vi dina personuppgifter

Västra Frölunda pastorat - fem församlingar, elva kyrkor.