Foto: Tommy Hvitfeldt

Västra Frölunda församling

Välkommen till Västra Frölunda kyrka och församlingshem. Under tiden kyrkan renoveras hänvisar vi till församlingssalen där gudstjänster, veckomässor samt morgon- och middagsböner kommer att firas.

Västra Frölunda kyrka stängd för renovering - församlingssalen gudstjänstlokal under denna tid

Västra Frölunda kyrka kommer genomgå en omfattande renovering både in- och utvändigt. Kyrkan kommer därför att vara stängd 2020-07-27 till 2021-04-30. Gudstjänster, veckomässor samt morgon- och middagsböner kommer att firas i församlingssalen.

Kontakta gärna expeditionen på 031-731 64 50 vid frågor.

Allhelgonahelgen

Aktuellt

Onsdag 28 oktober är du bjuden till ljusfest! Det bli en mysig kväll för alla åldrar med ljuständning, sagohörna, fika, pyssel med att skapa ditt eget ljus m.m.

Ljusfest!

Digital föreläsning med meteorolog Martin Hedberg 29 oktober 18.45-20.00. Delta från församlingshemmet eller hemifrån.

Föreläsning: Klimatkris! Finns det en framtid?

Vad känner du inför naturen och vår tids ekologiska kris? Under fem träffar får vi möjlighet att dela oro, tankar, erfarenheter och kunskap med varandra. Gästföreläsare i höst är Martin Hedberg, meteorolog och Per Larsson, ekoteolog.

Klimatsorg & Framtidstro

Västra Frölunda pastorat erbjuder filmad andakt på nätet. Andakten inför Allhelgonahelgen leds av Agneta Olsson, församlingsherde i Styrsö församling.

Andakt på nätet

Nu övar vi för årets julspel! Det finns uppgifter för alla som vill vara med. Onsdagar 17.00-18.00 i Västra Frölunda församlingshem.

Vill du skådespela, sjunga eller göra rekvisita?

Samtal, äventyr, natur, läger, reflektion, musik, bad, bön, segling, allvar och lek.   Konfirmationsåret blir för många ett betydelsefullt år i livet där man får lära känna sig själv, nya kompisar och Gud bättre. På den här sidan finns information om konfa i Näset, Styrsö, Tynnered, och Älvsborgs församlingar för alla som är födda 2006.

Konfirmation 2020/21

Samtal, äventyr, natur, läger, reflektion, musik, bad, bön, segling, allvar och lek. Konfirmationsåret blir för många ett betydelsefullt år i livet där man får lära känna sig själv, nya kompisar och Gud bättre. På den här sidan finns information om konfa i Näset, Styrsö, Tynnered, och Älvsborgs församlingar för alla som är födda 2006.

Du kan bland annat hjälpa till genom att skänka kläder, skor och hygienartiklar till diakonin i Västra Frölunda pastorat. Dessa tas tacksamt emot och blir till stor glädje för människor i utsatta situationer.

Vill du hjälpa genom att skänka?

Verksamheter för barn, ungdomar och vuxna

Stötta Act Svenska kyrkan

Dop, konfirmation och bröllop

Begravning och att leva vidare