Foto: Amanda Holmblad

Västra Frölunda församling

Välkommen till Västra Frölunda kyrka och församlingshem! Detta är en församling som vill vara en växtplats, där omsorg och kärlek strävar efter att inkludera och stärka människor. En plats som är öppen för alla och där tydligheten finns i evangeliets budskap om Jesus Kristus. 

Öppna rum

Församlingshemmet (Frölunda kyrkogata 2) är öppet tisdag-fredag 9.00-15.00. Välkommen in i foajén för en kopp kaffe, en lässtund eller gemenskap. 

Kyrkan är också öppen från och med morgonbönen 8.30 (tisdagar-fredag) till kl 15.00 på dagen. 12.00 är det middagsbön. 

Second handbutiken är öppen tisdagr och torsdagar 10.00-16.30.

Tips!

Öppna rum i Västra Frölunda kyrka

Välkommen in i kyrkan för att tända ett ljus, be och vara i stillhet. Västra Frölunda kyrka är öppen tisdag-fredag 8.30-15.00 .

Växthustorsdag - middag och gemenskap!

Middag, mässa och kravlös gemenskap för alla åldrar på torsdagar i Västra Frölunda församlingshem.

Välkommen till TilLiten

Har du ett litet barn med funktionsnedsättning eller en sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet? Då är mötesplats TilLiten plats för ditt barn och dig.

Sittgympa

Västra Frölunda församling startar gympa för daglediga till våren, med enkla rörelser så de flesta kan vara med. Varje måndag kl 10!

Second hand-butik (rea!)

Second hand-butiken i Västra Frölunda församlingshem har öppet tisdagar och torsdagar. Välkommen att fynda kläder och skor till låga priser. Under maj har vi halva priset på allt!

Siluetten av två personer som sitter på en parkbänk. En röd termos står mellan dem.

Råd och stöd - diakoni

Diakoni är kyrkans sociala omsorg och arbete. Mer information om vilket stöd du kan få, och kontaktvägar finns på denna sida.

Världsmiljödagen 5 juni i Kyrkparken

Filtloppis, lek, tävlingar, sång och musik i parken vid Västra Frölunda kyrka.

Konfirmation

Teaterkonfa Västra Frölunda 2023/24

Hösten 2023 startar vi en konfirmandgrupp med inriktning teater och drama, visst låter det kul? Här får du utforska kristen tro, livets frågor mellan himmel och jord och samtidigt tillsammans med andra jobba med en pjäs med målet att spela upp den när konfirmationen närmar sig.  

Ungdomar sitter tätt, lutade mot en klippa. Dom skrattar.

Konfirmation 2023/24

Konfirmationsåret blir för många ett betydelsefullt år i livet där man får lära känna sig själv, nya kompisar och kristen tro. På den här sidan finns information om konfa i Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar för alla som är födda 2009.

Vardagsaktiviteter i församlingen

Ett barn i rullstol får ett hjärta med texten Tänk att just du är du – så bra!

Aktiviteter

Var dag i kyrkor och församlingshem! Lek, samtal, gemenskap och musik - aktiviteter för alla åldrar.

Ljusbäraren i Västra Frölunda kyrka

Gudstjänst

Gudstjänsten är kyrkolivets centrum och hela församlingens gåva och ansvar. I kalendern finns information om tid och plats för veckans gudstjänster.

Kontakta Västra Frölunda församling

Personalen och deras kontaktuppgifter

Om Västra Frölunda församling

Västra Frölunda församlings vision är ”… en öppen och tydlig kyrka, där man kan vila och växa.” Församlingslivet har en diakonal prägel, med satsning på både nytänkande och tradition.

Dörren till vänster är ingången till pastoratets expedition.

Expeditionen - kontakta oss

Västra Frölunda pastorats fem församlingar har en gemensam expeditionen. Här bokas dop, vigsel, begravning samt lokaluthyrningar. Vi svarar på frågor och försöker hjälpa dig med ditt ärende.  

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vad som händer i församlingen och Västra Frölunda pastorat?

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev här

Du behövs i Västra Frölunda församling!

Klädinsamling

För tillfället kan vi inte ta emot några kläder på grund av att vi fått in jättemycket och vårt förråd är fullt. Vi återkommer när detta ändras, troligtvis om några månader.

Du är viktig!

Vill du vara med och göra en viktig insats för en medmänniska? Vill du möta människor och göra skillnad? Vill du vara en medarbetare i församlingens arbete för Guds rike? Välkommen att bli volontär och medarbetare i Västra Frölunda församling!

Bakom varje siffra finns en människa

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Din gåva gör skillnad!

Läs mer och ge en gåva

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.