Konfirmation

Sommarkonfa i skärgården eller vardagseftermiddag under terminerna - vad passar dig bäst? Här finns alla konfagrupper i Näset, Styrsö, Tynnered och Älvsborgs församlingar presenterade.

Konfirmation 2022/23

I år är det dags för alla födda 2008 att anmäla sig till konfa. Välkommen med din anmälan!

2007:orna är i full gång och konfirmeras i vår och sommar. 

Konfirmation 2022/23

Konfirmationsåret blir för många ett betydelsefullt år i livet där man får lära känna sig själv, nya kompisar och kristen tro. På den här sidan finns information om konfa i Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar för alla som är födda 2008.

Ungdomar i roliga dräkter som gör tummen upp.

Anmälningssida - konfirmation

Nu kan du anmäla dig till en konfagrupp för läsår 2022/23 i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Konfagrupper erbjuds i alla fem församlingar främst för alla födda 2008.

Pågående kofirmationsgrupper

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vad som händer pastoratet och Svenska kyrkan?

Anmäl din epost här till vårt digitala nyhetsbrev

Låt ingen se ner på dig för att du är ung

1 Tim 4:12

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till dem som jobbar med konfirmander i våra olika grupper!

VEM FÅR KONFIRMERA SIG?

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

VAD INNEBÄR DET ATT VARA KONFIRMAND?

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. Du kan följa en konfirmandgrupp som träffas regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. Några av konfirmationsalternativen innebär sommarläger på några veckor. När man ses på konfirmandträffar eller läger pratar man om olika frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta hittar man på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag. De som leder konfirmationen är präster, pedagoger, musiker och unga ledare från kyrkan. De är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

VILKA ALTERNATIV FÅR JAG VÄLJA MELLAN?

Du är välkommen att anmäla dig som konfirmand till vilken grupp som helst. Det är först till kvarn som gäller i alla grupper, därför behöver du ange ett andrahandsval när du anmäler dig.

 

Också när man skrattar kan hjärtat värka.

Ords 14:13