Konfirmation

Sommarkonfa i skärgården eller vardagseftermiddagar under terminerna - vad passar dig bäst? Här finns pastoratets alla konfirmationsalternativ presenterade.

Konfirmation 2024/25

Konfirmationsåret blir för många ett betydelsefullt år i livet där man får lära känna sig själv, nya kompisar och kristen tro. På den här sidan finns information om konfa i Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar för alla som är födda 2010.

Ungdomar i roliga dräkter som gör tummen upp.

Anmälningssida - konfirmation

Anmälan för konfaläsår 2024/25 i Västra Frölunda pastorat.

Låt ingen se ner på dig för att du är ung

1 Tim 4:12

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till dem som jobbar med konfirmander i våra olika grupper!

VEM FÅR KONFIRMERA SIG?

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och i kyrkan står det för att du hör ihop med Gud genom dopet och att just du är värdefull och viktig. Du behöver inte vara döpt för att börja i en konfirmandgrupp. Många konfirmander döps under sin konfirmandtid.

VAD INNEBÄR DET ATT VARA KONFIRMAND?

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. Du kan följa en konfirmandgrupp som träffas regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. Några av konfirmationsalternativen innebär sommarläger på några veckor. När man ses på konfirmandträffar eller läger pratar man om olika frågor i små eller stora grupper. Det kan handla om allt mellan himmel och jord. Ofta hittar man på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans. Man får vara med och fira gudstjänst och andakt, veta mer om vad Bibeln och Psalmboken innehåller och hur det kan hänga ihop med vårt liv här idag. De som leder konfirmationen är präster, pedagoger, musiker och unga ledare från kyrkan. De är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

VILKA ALTERNATIV FÅR JAG VÄLJA MELLAN?

Du är välkommen att anmäla dig som konfirmand till vilken grupp som helst. Det är först till kvarn som gäller i alla grupper, därför behöver du ange ett andrahandsval när du anmäler dig.

 

Också när man skrattar kan hjärtat värka.

Ords 14:13

Pågående grupper

Ungdomar sitter tätt, lutade mot en klippa. Dom skrattar.

Konfirmation 2023/24

Konfirmationsåret blir för många ett betydelsefullt år i livet där man får lära känna sig själv, nya kompisar och kristen tro. På den här sidan finns information om konfa i Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar för alla som är födda 2009.

Nyhetsbrev

Vill du veta mer om vad som händer pastoratet och Svenska kyrkan?

Anmäl din epost här till vårt digitala nyhetsbrev

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.