Två kvinnor sitter i en soffa och pratar.

Samtalsgrupper

Samtal om livets stora och små händelser. Tillsammans.

På denna sida hittar du församlingarnas olika samtalsgrupper. Scrolla neråt så hittar du alla aktuella alternativ. Välkommen!

Samtalsgrupp i Näsets församling

Livsberättargrupp
på Näset

Dela stunder av glädje och sorg, besvikelser och lycka, hopplöshet och hopp. En samtalsgrupp för dig som är 65+ år. Måndagar eller onsdagar i Näsets kyrka.

Vill du vara med i en samtalsgrupp där vi delar minnen från våra liv? Här får du möjlighet att både lyssna och bli lyssnad på, och att dela din livsberättelse tillsammans med andra. Hur var det när du var liten och växte upp? Ungdomstiden, vuxenlivet och åldrandet? Livsberättargruppen erbjuder ett tryggt sammanhang där du kan dela med dig av minnen, tankar och känslor med fokus på livsfrågorna. Syftet är att erbjuda en gemenskap som bryter ofrivillig ensamhet, ger nya kontakter och en ökad livsglädje.

Varje träff utgår från ett tema som vi pratar och diskuterar utifrån. Foton, musik och avslappning är till hjälp för att öppna upp minnen och tankar. Vi blickar också framåt och pratar om vad vi kan göra för att ha ett så bra liv som möjligt här och nu och framåt i livet.

Samtalsgrupperna består av 6-8 deltagare som träffas en gång/vecka under sammanlagt 10 veckor och leds av utbildade gruppledare.

Måndagar 14.00-16.00 (start måndag 12/9) eller onsdagar 14.30-16.30 (start onsdag 21/9).

Vill du delta? - fyll i intresseanmälan så blir du kontaktad av en av ledarna.

Intresseanmälan till Livsberättargruppen

Samtalsgrupper i Tynnereds församling

Unga vuxna

Samtalsgrupp i Tynnereds kyrka, måndagar 19.00 (udda veckor). Vi pratar om livet, lagar mat och delar erfarenheter och pratar tro. Välkommen!

Livsstegen

Tolv steg för oss som vill hitta vår väg i livet. I höst startar vi upp en samtalsgrupp som kommer ses i Grevegårdens kyrka på torsdagar. Läs mer här.

Samtalsgrupp i Västra Frölunda församling

Samtal om Bibel och tro

Varannan torsdag jämna veckor 15.00-16.45 med start 6 oktober i Västra Frölunda församlingshem. Ingen anmälan. Ledare: Lasse Möller.

Människa till människa

Varannan torsdag ojämna veckor 15.00-16.45 med start 15 september i Västra Frölunda församlingshem. Möjlighet att delta i samtal om smått och gott och allt som livet har att erbjuda, både glädjeämnen och svåra ämnen. Vilka ämnen det blir är helt beroende på vilka människor som kommer för att samtala. De yttre ramarna är tid, plats och tystnadslöfte om det som sägs. Samtalen kan vara en möjlighet för utveckling och ge plats för trygghet. Ledare är Marianne Fogelqvist, präst, och Ulrica Espenholt, diakon.

Efter båda samtalsgrupperna finns möjlighet att avsluta med gemensam måltid vid 17.00 och veckomässa klockan 18.00, som erbjuds varje torsdag. Anmälan krävs bara till Människa till människa, via knappen nedan. Adress: Västra Frölunda församlingshem, Frölunda kyrkogata 2.

Anmälan Människa till Människa

Samtalsgrupper i Älvsborgs församling

Sorgegrupp i Älvsborg

När man förlorar en närstående kan det kännas som en hjälp och ett stöd att tillsammans med andra sörjande samtala om och dela det som hänt. I Älvsborgs församling finns det möjlighet att göra detta i en mindre grupp.

Nästa gång en grupp startar är i mars 2023. Ledare för gruppen är Cathrine Fernlöf, präst och Ingela Flood, diakon - se kontaktuppgifter nedan.

Livsberättargrupp i Älvsborg

Vill du vara med i en samtalsgrupp där vi delar minnen från våra liv? För dig som är 65+.

Du delar minnen, tankar och känslor... Hur var det när du var liten och växte upp? Ungdomstid, vuxenliv och åldrande. Glädje och sorg.  Besvikelser och stunder av lycka. Hopplöshet och hopp. Vi startar en ny grupp när vi har tillräckligt många anmälningar. Hör av dig till Cathrine eller Ingela om du vill vara med.

Ledare för gruppen är: Präst Cathrine Fernlöf och diakon Ingela Flood

Samtalsgrupp för män

Samtalsgruppen för män i Furåsens kyrka startar 20 september igen. Under hösten 2022 läser vi tillsammans ur boken ”Finna bönen som redan finns" av biskop Martin Modéus och samtalar kring den.

Vi ses följande tisdagar kl.16.00-18.00:
20 september, 17 oktober, 15 november samt 29 november.

Vi inleder med smörgåsfika. Därefter läser vi tillsammans ur en bok och samtalar kring den.

Ansvarig: diakon Anders Lundmark

Tro och liv

Varannan måndag under våren möts vi i samtal kring en bok. Terminsstart 22 augusti 2022.

Under träffarna kommer vi att blanda upplevelse, undervisning och delande. Välkommen att dela dina tankar och frågor. Anmälan till Karin Bergenheim, se kontaktuppgifter nedan.

Boken vi läser går att köpa i gruppen.

Upplägg på träffarna:
17:30 drop-in-fika (självkostnadspris 25:-)
18:00 program
20:00 slut

Plats: Älvsborgs församlingshem
Ansvariga: Lars Hilding och Karin Bergenheim

Västerträffen

Samtalsgrupp Västerträffen startar tisdagen den 13 september. Därefter varannan tisdag udda veckor. Vi fikar och läser boken "Tradition och Liv" av biskop Martin Modéus. Avslutning tisdagen den 6 december.

Tid: Varannan tisdag (udda veckor) kl. 14.00–16.00 i Furåsens församlingshem.

Kontakt, anmälan och info: Diakon Anders Lundmark, se kontaktuppgifter nedan.

Välkommen att vara med!

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till alla medarbetare, avdelningar och församlingar i hela Västra Frölunda pastorat.