Närbild på en kvinna med slutna ögon och knäppta händer.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Andlig fördjupning

Längtar du efter stillhet, vila och andlig fördjupning? Se hit! Pilgrimsvandringar (vandring i tystnad och andakt), retreatdagar och kristen djupmeditation är exempel på vad som erbjuds.

Varje vecka

Kristen djupmeditation

Den kristna djupmeditationen är en väg att i tystnad och stillhet öppna sig för Guds närvaro i våra liv och i hela tillvaron. Fredagar (ny dag!) i Grevegårdens kyrka.

Tjej dansar med armarna utsträckta under stjärnhimmel.

Rörelse och meditation

Ge dig själv en stunds balans och närvaro för kropp och själ. Tisdagar 18.30-20.00 i Näsets kyrka. Vi startar 30 augusti igen.

Öppna rum i Västra Frölunda kyrka

Välkommen in i kyrkan för att tända ett ljus, be och vara i stillhet. Västra Frölunda kyrka är öppen tisdag-fredag 9.00-15.00 .

Tips - på gång

Stilla dag 15 oktober

Ibland behövs en paus dit vardagens stress och brus inte når. Tid för möten på djupet, med oss själva, med tystnaden, med Gud. Välkommen att dela en dags tystnad och stillhet med andra.

En mossig stubbe i skogen.

Pilgrimsvandring 29 oktober

Vi samlas utanför Kulturhuset vid Frölunda Torg och vandrar därefter till Ruddalen. Vandringen avslutas vid Grevegårdens kyrka. Läs mer här.

Retreatdag 26 november

Längtar du efter vila och tystnad? Retreaten ger oss möjlighet att dra oss tillbaka från vardagens brus. Välkommen till Västra Frölunda kyrka lördag 26 november.

Nära dig - en föreläsningsserie

Höstens tema är "Se, jag gör allting nytt". Näst på tur är journalisten och debattören Nuri Kino 11 oktober. Välkommen!

Församlingar & kyrkor

Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar bildar tillsammans Västra Frölunda pastorat. Sammanlagt finns här elva kyrkor och fyra förskolor. Här hittar man in till varje församlings lokala hemsida.

Karta över västra Göteborg där pastoratets 11 kyrkor är utplacerade.

- Svenska kyrkan i västra Göteborg.