Foto: Helena Andersson

Gemenskap - café, rörelse och soppa

Svenska kyrkan vill bjuda in till gemenskap och främja välmående - varmt välkomna till dagaktiviteter i våra kyrkor.

Sittgympa i Näsets kyrka

Träffar tisdagar 11.30 i Näsets kyrka. Vi har uppstart för hösten tisdag 6 september.

Sittgymnastiken är för dig som har lite sämre balans, eller inte klarar av kraftig gymnastik. Sittgympan anpassas efter deltagarnas förmåga att röra sig.

Lättare träning i 45 minuter och avslutning med gemensam fika till självkostnadspris. Sittgympan leds av Terttu Urholm som är en erfaren gympaledare. Att vara med på sittgympan är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs.

Ansvarig: Peter Belsing diakon 031-731 64 54.

Sopplunch i Västra Frölunda

Onsdagar 12.00 - ca 14.00 i Västra Frölunda församlingshem. Startdatum 7 september 2022.

Välkommen till sopplunch som vi inleder med en andakt 12.00 i församlingshemmets Stora sal. Soppa med bröd, kaka och kaffe för 40 kronor serveras kl.12.30. Ta med en vän och kom!

Ansvarig: Ulrica Espenholt, diakon

Promenad i Västra Frölunda

Vi ses igen den 15 september 2022.

Vill du promenera tillsammans med andra? Vi promenerar i Västra Frölunda på torsdagar! Vem som helst är välkommen att haka på. Vi ses på torsdagar klockan 10.00 utanför Västra Frölunda församlingshem. Kom gärna i god tid innan. Vi promenerar cirka en timma. Ta med vattenflaska och stavar om du vill. Efter promenaden fikar vi i församlingshemmet.

Ansvarig: Floid Gumbo, 031-731 81 23.

Sopplunch på Styrsö och Donsö

Välkomna till lunch och gemenskap torsdagar! Jämna veckor i Styrsö församlingshem, lunchen börjar 12.30. Udda veckor i Donsö församlingshem, lunchen börjar 12.30.

Ansvarig: Peter Hellgren, församlinsgherde

Torsdagar på Näset

Startar 8 september.

Torsdagar på Näset kan vara ett välkommet avbrott i vardagen och ett bra tillfälle till gemenskap, ha trevligt, att träffa vänner och stifta nya bekantskaper och att äta tillsammans. I anslutning till serveringen erbjuds också ett varierat program.

11.45 Lunchbön
12.00 Soppa eller smörgås, kaffe och kaka serveras för självkostnadspris 50: -.
Betala kontant eller med swish.
12.45 Program

Ansvarig: Peter Belsing, diakon

Höstprogram - Torsdagar på Näset

Växthus Torsdag i Västra Frölunda

Start 8 september.

Välkommen till en mötesplats där vi alla blir mottagna som vi är – oavsett vilka vi är, vilken ålder vi har, vad vi kan, orkar eller tror. Växthus torsdag börjar klockan 17.00 med att vi äter tillsammans i församlingshemmet. Vill du vara med och förbereda kan du komma redan vid 16.00. Klockan 18.00 finns det möjlighet att fira torsdagsmässa i kyrkan. Därefter fortsätter gemenskapen i församlingshemmet.

Ansvarig: Ingrid Svensson, församlingsherde

TynneredsTorsdag

Varje torsdag i Tynnereds kyrka lagas det mat och görs fint i församlingshemmet inför vår lunch med "Dagens fångst" på menyn. Priset för lunch, kaffe och efterrätt/kaka är 30 kr. Välkommen att bli en del av vårt TynneredsTorsdags-gäng, kom och hjälp till med enklare praktiska uppgifter före och efter lunchen - eller - sitt ner och bara umgås och njut av gemenskapen. Priset för lunch, kaffe och efterrätt/kaka är 30 kr. Maten vi tillagar kommer från Stadsmissionens Livsmedelcentral och ingår i kyrkans klimat och miljöarbete för att motverka bland annat matsvinn.

Tider:
09:00 Morgonkaffe
12:00 Middagsbön
12:15 Lunch "Dagens Fångst"
13:15 Vi rundar av dagen med prat och städ för att kunna avsluta vid 14.

Ansvarig: Marie-Louise Marek, diakon

Orgelsoppa i Älvsborgs kyrka

Orgelsoppa andra torsdagen i månaden under hösten: 8 september, 13 oktober, 10 november och 8 december.

Församlingens organister spelar och berättar om musiken. Klockan 13.00 serveras hemlagad, vegetarisk och säsongsbaserad soppa i Lilla salen, kostnad 30 kr.

Ansvarig: Ingela Flood och Cathrine Fernlöf

Frölunda Frivilligcentral-M43

M43 är en möjligheternas mötesplats. Verksamheten är igång veckans alla dagar och bygger på våra gemensamma idéer, kunskaper och insatser.