Torsdagar på Näset

INSTÄLLT TILLS VIDARE! Endast middagsbönen fortsätter som vanligt. (Uppdaterat 2020-03-20.) Sopplunch och intressanta föredrag. Vårstart torsdagen den 16 januari 2020. Se programmet här!

På grund av det rådande läget med Coronaviruset och smittrisk är sopplunchen och torsdagsprogrammet tills vidare inställda. Vi följer utvecklingen och beslut tas efter hand.

Under våren serveras som vanligt varm vegetarisk soppa med gott bröd, kaffe och kaka för 40 kronor. Det finns också möjlighet till att vara med på middagsbön 11.45-12.00.

I anslutning till lunchen kommer det att erbjudas ett varierat underhållningsprogram vid 12.45.

Program våren 2020

16/1 Ikonen - äldsta formen av kyrklig konst

Erland Forsberg kyrkokonstnär och präst.

23/1 på tal om tro

30/1 polisen i väst

Polisen i väst kommer till Näsets kyrka och berättar om sitt arbete i västra Göteborg, trygg i väst samt vad som kan vara aktuellt, utifrån polisens närvaro i vår kommundel, på Frölunda torg, Opaltorget, Näset och Önnered.

6/2 Göra skillnad – om klimat, tro och hopp

Christina Bernérus, Miljösamordnare. Svenska kyrkan, Göteborgs stift.

13/2 På tal om tro

20/2 Livets pärlor och livboj

Åsa Markung, församlingsherde i Näsets församling.

27/2 På tal om tro

5/3 Livet i Gudstjänst

Lena K Petterson teol. dr och kyrkoherde i Burlöv.

12/3 Kläder och Klass – från medeltid till våra dagar

Eva Andersson, historiker vid Göteborgs Universitet. INSTÄLLT!

19/3 Sånger på Insidan - om sångens kraft bland frihetsberövade kvinnor

Carin Åkesson, körpedagog, sångerska och musiker delar med sig av berörande och intressanta berättelser ur de intagna kvinnornas perspektiv.

26/3 Livet blir inte alltid som man tänkt sig, ibland blir det mycket bättre

Lena Helgesson, författare.

2/4 Att vara udda - Siri och Immanuel

Sofi Jansson, författare. Berättelsen om Siri och Immanuel som blir grannar i ett hyreshus och som försiktigt försöker närma sig varandra fast det tar emot. En handskriven liten lapp på en gatlykta förändrar allt.

9/4 Påsksupé

Obs. tiden! Klockan 18.00 Påsksupé som avslutas med skärtorsdagsmässa i kyrkan.
Kostnad: 40:- kronor/person. Anmälan till Peter Belsing diakon 031-731 64 54, peter.belsing3@svenskakyrkan.se senast torsdagen den 2 april.

16/4 På tal om tro

23/4 JESUS FÖLL I GRÅT

Kerstin Wimmer, Lutherforskare vid Köpenhamns Universitet och präst i Svenska kyrkan talar om betydelsen av Jesu klagan i evangelierna. Jesus vandrar omkring i några år och sprider många bilder av Gud. Vad gör vi med den stämma som är trons tårar och oro?

7/5 Visor från vår käraste sångskatt

Duo Gun bestående av Gabriella Josefsson på fiol/sång och Mikaela Alburg på piano/sång, studerande vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.

Peter  Belsing

Peter Belsing