Foto: Dilyara Garifullina/Unsplash

Torsdagar på Näset

Nu startar vi igen - men utomhus när det går. Torsdag på Näset kan vara ett välkommet avbrott i vardagen och ett bra tillfälle till gemenskap, ha trevligt, att träffa vänner och stifta nya bekantskaper. I anslutning till fikastunden erbjuds också ett varierat program. Se hela höstens program här!

Torsdag på Näset kan vara ett välkommet avbrott i vardagen och ett bra tillfälle till gemenskap, ha trevligt, att träffa vänner och stifta nya bekantskaper. I anslutning till fikastunden erbjuds också ett varierat program, se längre ner på denna sida.

OBS! Programmen sker i september och oktober månad om möjligt utomhus vid bra väder. Annars hålls programmen inomhus med möjlighet till att hålla avstånd i enlighet med myndigheternas rekommendationer pga. av Covid 19.

Som arrangörer försöker vi vidta de åtgärder som krävs för att följa Folkhälsomyndighetens råd genom möjligheter till god handhygien, avstånd mellan sittplatser och begränsat antal deltagare. Det är fortfarande viktigt att du själv inte deltar om du inte är helt frisk och symtomfri. Håll utkik här på hemsidan då ändringar i programmet kan komma att göras med kort varsel! T.ex. inställt pga. av sjukdom, nya rekommendationer pga. av Covid 19.

• 12.00 Lunchbön i kyrkan
  • 12.15 Smörgås, kaffe och kaka serveras för självkostnadspris 20 kronor. Möjlighet till betalning med SWISH finns, eller kontanter.
  • 12.45 Program

Program hösten 2020

10/9 Biodling – en naturnära hobby

Louise Simonsson och Bror Simonsson från Kungsbackatraktens biodlarförening berättar och visar bilder. (Detta program hålls endast utomhus, Inställt vid regn och kyla).

17/9 en musikalisk resa bakåt i tiden

Vackra och älskade folkvisor som "Kristallen den fina" varvas med spirituals, visor och medeltida ballader. ”Sankt Olof och kappseglingen”, Helena Ek, sång, fiddla, vevlira och Peter Janson, kontrabas.

24/9 Visor från vår käraste sångskatt

Duo Gun, bestående av Gabriella Josefsson på fiol/ sång och Mikaela Alburg på piano/sång, underhåller.

1/10 Ökad samhörighet med naturen

Shinrin Yoku; öppna dörren till ett liv i harmoni genom ökad samhörighet med naturen”, Laurence Nachin - Sense in Nature Natur- & Skogsterapiguide.

8/10 Så föds ett Svensk-Italienskt modemärke

Magdalena Eriksson, modedesigner berättar.

15/10 Från gravvalvsvarligt till dödskul

Lennart Palm är musiker och låtskrivare som ofta hörs i radioprogrammet Melodikrysset och håller denna gång i program utan musikaliska, men med humoristiska inslag.

22/10 Hundår - berörande samtal mellan husse och hund

Om livets övergångar. David Stenfelt, författare, psykoterapeut och familjerådgivare.

29/10 Vi lär känna Helen Lugner

Vi får träffa Näsets nya präst när hon håller i dagens program.

5/11 Att öppna upp hemmet

När jag och min familj tog steget ut och öppnade upp vårt hem för våra nysvenskar. Varför, vad hände och hur ser vårt liv ut idag?” Kikki Mårtensson, verksamhetsutvecklare Sensus studieförbund berättar.

12/11 Den heliga Birgitta, kvinnan som lyckades med det omöjliga

Luca Cesarini, författare, föredragshållare och folkhögskolelärare.

19/11 Behovet av ett proaktivt socialt arbete – från kontroll till sörjbarhet

Marcus Hertz fil.dr. och docent i socialt arbete vid Malmö Universitet.

26/11 Våra fantastiska fåglar

Jan Stenberg, känd från Radio och TV.

3/12 Göteborg – huvudstad genom historien för många bollsporter

Lennart K Persson professor em. vid Institutionen för historiska studier vid Göteborgs Universitet berättar.

10/12 Festlig adventsavslutning.

Obs! Kostnad 50 kronor.