Other languages with Google Translate

Torsdagar på Näset

Höststart torsdagen den 12 september. Se programmet här!

Under hösten serveras som vanligt varm vegetarisk soppa med gott bröd, kaffe och kaka för 40 kronor. Det finns också tillfälle för lunchbön och föredrag. Verksamheten börjar 12 september.

Innan sopplunchen är det en kort lunchbön kl 11.45 i kyrkan.

I anslutning till lunchen kommer det att erbjudas ett varierat underhållningsprogram vid 12.45.

Program hösten 2019

12/9 MIN LIVSRESA
Kikki Mårtensson, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund berättar om sitt liv.

19/9 JESUS FÖLL I GRÅT
Kerstin Wimmer, Lutherforskare vid Köpenhamns Universitet och präst i Svenska kyrkan talar om betydelsen av Jesu klagan i evangelierna. Jesus vandrar omkring i några år och sprider många bilder av Gud. Vad gör vi med den stämma som är trons tårar och oro?

26/9 SYSKONEN JESUS UMGICKS MED
Liselotte Wallin, rektor vid Helsjöns folkhögskola, berättar om Jesus syskon och lite kort om Helsjön

3/10 SAMTAL PÅ DAGEN OCH PÅ NATTEN
Agneta Olsson, präst och församlingsherde i Styrsö församling talar om våra drömmar.

10/10 PÅ TAL OM TRO
Ebbe Appelros, präst, håller den första delen i samtalsserien På tal om tro. Dagens tema är Tro och/eller veta?

17/10 VÅRA FANTASTISKA FÅGLAR - FÖREDRAGET INSTÄLLT
Jan Stenberg som skulle föreläst har fått förhinder. Soppa och lunchbön som vanligt.

24/10 HJÄRNANS FORMBARHET
Jenny Nyberg, doktor i neurovetenskap vid Göteborgs universitet föreläser om hur fysisk aktivitet påverkar vår hjärnas hälsa och funktion.

31/10 PÅ TAL OM TRO
Ebbe Appelros, präst, håller den andra delen i samtalsserien På tal om tro. Dagens tema är Lag, rättvisa, solidaritet-hjälpsamhet.

7/11 VAD ÄR MENINGEN MED ATT GÅ I PENSION?
Marita Flisbäck, docent vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap, Göteborgs Universitet, talar om existenssociologiska perspektiv på tillvarons brytpunkter.

14/11 LÄR KÄNNA KYRKOHERDEN
Martin Lindblad, Västra Frölunda pastorats kyrkoherde, berättar om livet och erfarenheter som präst och kyrkoherde i Svenska kyrkan.

21/11 MELODIKRYSS
Lennart Palm, musiker och låtskrivare som ofta hörs i radioprogrammet Melodikrysset, håller i dagens program.

28/11 PÅ TAL OM TRO
Ebbe Appelros, präst, håller den tredje delen i samtalsserien På tal om tro. Dagens tema är Ett gott liv, vad är det?

5/12 PÅ TAL OM TRO
Ebbe Appelros, präst, håller den fjärde delen i samtalsserien På tal om tro. Dagens tema är Ställ prästen mot väggen.

12/12 FESTLIG ADVENTSAVSLUTNING
Obs! Kostnad 50 kronor.