Ljusbäraren i Älvsborgs kyrka.
Foto: Tommy Hvitfeldt

Älvsborgs församling

Välkommen till Furåsens och Älvsborgs kyrka med församlingshem. I Älvsborgs församling finns ett rikt gudstjänst- och musikliv och en stor konfirmandverksamhet. Här finns också Kyrkans förskola.

Tips!

Julfrid, Glädje och Hopp!

Konsert på Andra advent med musik av bland andra Marcello, Mozart, Riedel och Ellington. Söndag 4 december 18.00 i Älvsborgs kyrka.

Musik i Älvsborg hösten 2022

Älvsborgs församling erbjuder varje termin ett program med konserter och musikupplevelser av olika slag. Den klassiska kyrko-, kammar- och orgelmusiken är vår grund men programmet erbjuder också gränsöverskridande musik i olika stilar.

Julhelgen i Älvsborgs församling

Välkommen till gudstjänster, konserter och gemenskap i Älvsborgs och Furåsens kyrka. Vi firar julhelgen 2022 i båda våra kyrkor.

Drop in-vigsel på nyårsafton - i Älvsborgs kyrka

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och kom till Älvsborgs kyrka på nyårsafton mellan 13.00-15.30!

Orgelsoppa

Lunchkonsert och soppa i Älvsborgs församlingshem och kyrka. Nästa tillfälle är torsdag 8 december.

Höstens aktiviteter

Aktiviteter

Var dag i kyrkor och församlingshem! Lek, samtal, gemenskap och musik - aktiviteter för alla åldrar.

Gudstjänst

Gudstjänsten är kyrkolivets centrum och hela församlingens gåva och ansvar. I kalendern finns information om tid och plats för veckans gudstjänster.

Kontakta Älvsborgs församling

Kontaktuppgifter till personalen i Älvsborgs församling.

Om Älvsborgs församling

Älvsborgs församling - en församling på väg

Dörren till vänster är ingången till pastoratets expedition.

Expeditionen - kontakta oss

Församlingarna i Västra Frölunda pastorat har en gemensam expedition. Du bokar dop, vigsel eller begravning samt hyra av lokaler genom att kontakta expeditionen. Vi guidar dig självklart gärna rätt vid andra frågor.

Vill du veta mer om vad som händer i församlingen och Västra Frölunda pastorat?

Anmäl dig till vårt digitala nyhetsbrev här

Du behövs i Älvsborgs församling!

En person med målade naglar följer med sitt pekfinger melodin i en uppslagen psalmbok.

Ideella till gudstjänster på äldreboende

Tycker du om att träffa nya människor, sjunga, fira gudstjänst och samtidigt göra en insats för andra? Just nu söker vi några personer som ideellt vill hjälpa till i samband med gudstjänsterna på våra äldreboenden, Fiskebäck och Nya varvet.

Hjälpa till med kyrkkaffet i Älvsborg

Gemenskapen på kyrkkaffet efter gudstjänsten är en viktig del som uppskattas av många och där vi alla är med och bidrar med den vi är och det vi kommer med. Har du lite tid över som du vill fylla med något meningsfullt? Just nu behöver vi i Älvsborgs församling hjälp med förberedelserna av kyrkkaffet i samband med gudstjänsten på söndagar.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.