Älvsborgs församling

Välkommen till Furåsens och Älvsborgs kyrka med församlingshem. Här finns också Kyrkans förskola.

Aktuellt i Älvsborgs församling:

Västra Frölunda pastorat erbjuder filmad andakt på nätet med söndagens bibeltexter. Andakten för Tionde söndagen efter trefaldighet kommer ifrån Röset i Önnered och leds av präststudent Ewa Eliasson Nuland.

Andakt på nätet

I Älvsborgs församling kan du välja mellan aktiv konfa med sport, IRL en tisdagsgrupp (IRL är fulltecknad), sommargrupp eller seglingsgrupp (seglingsgruppen är fulltecknad). Vad passar dig bäst?

Konfirmation i Älvsborgs församling 2020/21

Fyra söndagar i augusti bjuder vi in till utomhuskonsert vid Älvsborgs kyrka för alla åldrar. Musiken framförs av professionella musiker boende i vår stadsdel och församling. Nästa konsert blir med Hagens mässingssextett som spelar traditionell brunnsmusik, söndag 16 augusti 17.00.

Musik på kyrkbacken

Älvsborgs församling bjuder på musikupplevelser som sänds live till alla som måste hålla sig hemma och längtar efter att höra levande musik. Konserterna framförs i Älvsborgs kyrka och sänds i realtid så att den som vill kan uppleva dem hemifrån soffan.

Karantänkonserter

Öppna förskolan har flyttat ut verksamheten på grund av det rådande läget med smittrisk. Välkommen till Björnekulla lekplats måndagar och torsdagar och på en längre barnvagnspromenad på tisdagar!

Öppna uteförskolan i Furåsen

Livet är inte alltid enkelt. Alla drabbas vi av en kris någon gång i livet; sjukdom, arbetslöshet, skilsmässa eller liknande. En fot i golvet är en samtalsgrupp med start 17 september 2020.

En fot i golvet

Stötta Act Svenska kyrkan