Foto: Ulrika Robsarve/Ikon

Bröllop

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Information gällande vigsel med anledning av Coronaviruset

Nu är inte tid för stora samlingar eller fester - men vigas kan man göra ändå!
Tänk på att:

• För att en kyrklig vigsel ska äga rum krävs endast att paret, två vittnen, samt prästen är närvarande. Även en giltig hindersprövning.
  • En vigselgudstjänst kan ske med minst fem personer och maxantalet bestämt enligt rådande restriktioner (uppdaterat juni 2021).
  •  En vigsel kan ske i ett kyrkorum, eller på annan plats, så som utomhus, i hemmet, eller på sjukhus.
  • Vill man så kan man inkludera icke närvarande vänner och familj via till exempel Facetime eller Skype. Församlingarna stöttar så gott det går med teknisk support och tillgång till wifi.

Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar.

Ett välsignat bröllop

Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt har samma värde inför lagen, men en kyrklig vigsel består av en gudstjänst med många symboler. I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut. Tillsammans ber vi Gud att välsigna ert äktenskap och finnas med i både glädje och sorg.

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion.

Vilken kyrka?

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30.
Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om en kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Så behandlar vi dina personuppgifter