Foto: Albin Hillert/Ikon

Boka dop

Här kan ni via webben hitta lediga doptider i Näset, Västra Frölunda och Älvsborgs kyrka. Önskas dop i Furåsen, Grevegården, Tynnereds kyrka eller i någon av kyrkorna i Styrsö församling kontakta oss på telefon istället. Obs! Läs om rådande Coronarestriktioner här.

Information om dop med anledning av Coronaviruset

Än är inte tid för stora kalas - men dop kan genomföras ändå!
Tänk på att:

• Ett dop kan genomföras med bara föräldrar/vårdnadshavare och präst och maxantalet medverkande bestäms enligt rådande restriktioner (uppdaterat juni 2021)
  • En dopgudstjänst kan förrättas av präst med endast en dopkandidat om det gäller unga och vuxna.
  • På grund av stränga restriktioner erbjuder vi enbart dop i kyrkorummet tillsvidare, inte hemma.
  • Vill man så kan man inkludera icke närvarande vänner och familj via till exempel Facetime eller Skype. Församlingarna stöttar så gott det går med teknisk support och tillgång till wifi.
  • Ibland vill man ändå skjuta på dopet – det går bra. Det finns inte någon övre åldersgräns när det gäller dop. Man kan döpas som barn, ungdom eller vuxen. Det är aldrig försent!

Hör gärna av er om ni har några frågor eller funderingar.

VÄLKOMMEN ATT BOKA EN TID FÖR DOP DIREKT HÄR PÅ WEBBEN

• Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade. OBS! Webbokning är under uppbyggnad, om den tid ni önskar inte kommer upp - ring expeditionen för att dubbelkolla.
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Vill ni att fler ska döpas samma tid, till exempel syskon/kusin, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.
  • När er bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning och återkommer till er snarast. Först då ni fått en bokningsbekräftelse från oss är bokningen definitiv. När bokningen har bekräftats kommer prästen att kontakta er inom kort.
  • Det finns möjlighet att hyra lokal för dopkalas. Det framgår vid respektive doptid i kalendern om det finns en lokal tillgänglig. Hyra i samband med dop kostar 500 kr, som faktureras i efterhand. Om ni bokar lokal för dopkalas via webben var uppmärksam på informationsfoldern som bifogas bokningsbekräftelsen, där finns upplysning bl a om hämtning/lämning av nyckel och annan viktig information.
  • Det finns möjlighet att låna dopklänning (se bilder och alternativ nedan). I vissa av församlingarna finns flera olika klänningar, ange då under Övriga önskemål vilken klänning du vill låna.
  • Det går att boka tid för dop via webben senast två veckor före doptillfället. Hittar ni ingen tid som passar, vill ha dopet i en annan kyrka/plats eller har andra önskemål går det alltid bra att kontakta oss per telefon eller mejl.

Vid frågor kontakta oss på 031-731 64 50 eller vastrafrolunda.pastorat.exp@svenskakyrkan.se

Med reservation för eventuella ändringar gällande bemanning (präst och musiker)

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR, läs mer här (länk)

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Telefontider: Måndag till torsdag 09.00-12.00, 13.00 -15.30.
Fredag, 10.00-12.00, 13.00-15.30

E-post för allmänna frågor:  Fråga Västra Frölunda pastorat
E-post för bokning: Bokning Västra Frölunda pastorat

OBS! När du mailar om en kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Så behandlar vi dina personuppgifter