Foto: Albin Hillert/Ikon

Webbokning - dop

Här kan ni via webben hitta lediga doptider i Näset, Västra Frölunda och Älvsborgs kyrka, och sedan boka genom formuläret. Önskas dop i Furåsen, Grevegården, Tynnereds kyrka eller i någon av kyrkorna i Styrsö församling kontakta oss på telefon istället.

Kyrkan välkomnar alla att döpas. Barn, ungdom, vuxen spelar ingen roll. Vill du som vuxen döpas, ring gärna expeditionen för att boka.

VÄLKOMMEN ATT BOKA EN TID FÖR DOP DIREKT HÄR PÅ WEBBEN

• Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade. OBS! Webbokning är under uppbyggnad, om den tid ni önskar inte kommer upp - ring expeditionen för att dubbelkolla.
  • Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Vill ni att fler ska döpas samma tid, till exempel syskon/kusin, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.
  • När er bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning och återkommer till er snarast. Först då ni fått en bokningsbekräftelse från oss är bokningen definitiv. När bokningen har bekräftats kommer prästen att kontakta er inom kort.
  • Hyra i samband med dop kostar 600 kr, som faktureras i efterhand. Om ni bokar lokal för dopkalas via webben var uppmärksam på informationsfoldern som bifogas bokningsbekräftelsen, där finns upplysning bl a om hämtning/lämning av nyckel och annan viktig information.
  • Det finns möjlighet att låna dopklänning (se bilder och alternativ nedan). I vissa av församlingarna finns flera olika klänningar, ange då under Övriga önskemål vilken klänning du vill låna.
  • Det går att boka tid för dop via webben senast två veckor före doptillfället. Hittar ni ingen tid som passar, vill ha dopet i en annan kyrka/plats eller har andra önskemål går det alltid bra att kontakta oss per telefon eller mejl.

Vid frågor kontakta oss på 031-731 64 50 eller vastrafrolunda.pastorat@svenskakyrkan.se

Med reservation för eventuella ändringar gällande bemanning (präst och musiker)

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR, läs mer här (länk)

Dopklänningen i Näsets församling

Näsets församlings dopklänning ser du här. Den går bra att låna vid dop!

Dopklänningar i Tynnereds församling

Här kan ni se vilka dopklänningar vi kan erbjuda i Tynnereds församling.

Dopklänningar i Västra Frölunda församling

Fem olika fina dopklänningar finns att välja på. Se bilder här.

Dopklänningar i Älvsborgs församling

Fyra fina klänningar finns att se här.

Mer om dopet

En bebis i famnen på en vuxen och bebisens storasyskon som tittar ner i dopfunten medan vattnet hälls i.

Dop

Vill du döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest för livet och en tradition som är lika fin oavsett om den som döps är ung eller gammal.

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Våra telefontider är;
måndag till torsdag 9.00-12.00, 13.00-15.30
​fredag 10.00–12.00, 13.00-15.30.

OBS! Älvsborgs kyrka kommer att vara stängd för renovering 1 augusti - 30 november 2023. Under denna period hänvisar vi kyrkliga handlingar (dop, vigsel och begravning) till pastoratets andra kyrkor.

E-post till pastoratet: vastrafrolunda.pastorat@svenskakyrkan.se

Tänk på att: När du mailar om en kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Postadress för alla fem församlingar + pastoratet är:
Församlingens namn eller Västra Frölunda pastorat
Frölunda kyrkogata 2
421 47 Västra Frölunda

Så behandlar vi dina personuppgifter