Foto: Tommy Hvitfeldt

Om Tynnereds församling

Tynnereds församling ansvarar på ett särskilt sätt för att Svenska kyrkan ska vara synlig och verksam i stadsdelen Tynnered i Göteborg.

HISTORIA

Under 1960-talet expanderade Göteborgs stad kraftigt och nya stadsdelar tillkom och bostadsbyggandet slog alla rekord. I detta läge skapades dels stadsdelen Tynnered och med den Tynnereds församling (1967). Tynnereds församling uppstod genom en deldning av dåvarande ”Västra Frölunda församling”. Fram till 1995 hörde även nuvarande ”Näsets församling” till Tynnereds församling.

TYNNEREDS FÖRSAMLING IDAG

Tynnereds församling är präglad av av att verka i ett ytterstadsområde i Göteborg. I församlingen bor nästan 20 000 människor. Strax över hälften av alla boende i församlingen tillhör Svenska kyrkan. Församlingen har stor blandad bebyggelse och därmed också en väldigt blandad befolkning.

VÄSTRA FRÖLUNDA PASTORAT

Sedan 1 januari 2018 är Tynnereds församling en del av Västra Frölunda pastorat, tillsammans med Näset, Styrsö, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar. 

Grevegårdens kyrka

Välkomna till Grevegårdens kyrka, en rund träkyrka med plats för ungefär 80 personer. Församlingshemmet ligger vägg i vägg med kyrksalen och det är en underbar plats för kyrkkaffe, verksamheter eller varför inte ett dopkalas!

Tynnereds kyrka

Tynnereds kyrka är en större tegelkyrka som har plats för 300 personer. I detta vackra kyrkorum med tegelväggar i varma toner är det stora korset på altarväggen centrum. Här finns församlingshemmet vägg i vägg med kyrksalen.

Tynnereds församling vann pris!

Västra Göteborgs miljö och folkhälsopris är en uppmuntran för värdefulla insatser inom området. Passalen, Nattvandrarna och Tynnereds Scoutkår är några av de tidigare pristagarna. (Källa: Göteborgs stad)

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Medlem

Nästan alla som lever i Sverige kommer någon gång i sitt liv i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst - och allt däremellan. Oavsett när ska mötet med Svenska kyrkan lyfta, stärka och ge hopp. Kyrkan är en plats att vara stolt över. Du som medlem gör allt möjligt!

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning 

Telefon: 031-731 64 50

Våra telefontider är;
måndag till torsdag 9.00-12.00, 13.00-15.30 
​fredag 10.00–12.00, 13.00-15.30.

OBS! Älvsborgs kyrka kommer att vara stängd för renovering 1 augusti - 30 november 2023. Under denna period hänvisar vi kyrkliga handlingar (dop, vigsel och begravning) till pastoratets andra kyrkor. 

E-post till pastoratet: vastrafrolunda.pastorat@svenskakyrkan.se

Tänk på att: När du mailar om en kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.  

Postadress för alla fem församlingar + pastoratet är:
Församlingens namn eller Västra Frölunda pastorat
Frölunda kyrkogata 2
421 47 Västra Frölunda

Så behandlar vi dina personuppgifter