Närbild på medlemmar i en barnkör som sjunger i en kyrka.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Barnkörer

I barnkörerna sjungs sånger i varierande stilar och stämningslägen. Sångteknik övas på ett lekfullt sätt sångteknik och tonlägena är anpassade för barnröster.

Scrolla bland barnkörer!

Här hittar du församlingarnas barnkörer listade. Församlingarna kommer i bokstavsordning så scrolla neråt! Det finns barnkörer i Näset, Styrsö, Tynnered och Älvsborgs församlingar.

Barnkörer i Näsets församling

Två barnkörer för barn i årskurs 1 till årskurs 2 finns på Näset, samt Mellankören för mellanstadiebarn. Mer information nedan.

Barnkören Stjärnglans

Obs! denna kör är fullsatt för tillfället.

Tisdagar 15.50-16.15

Barn som går i årskurs 1 till årskurs 2. Vi övar i Näsets kyrkas källarsal. Körledare är Tomas. Vid skollov är körövningen inställd.

Barnkören Tonfiskarna

Obs! denna kör är fullsatt för tillfället.

Tisdagar 16.15-16.45

För barn i årskurs 1 till årskurs 2. Klockan 15.50-16.15 fikar vi. Vi övar i Näsets kyrkas källarsal. Körledare är Tomas. Vid skollov är körövningen inställd.

Hämtning på fritids: Barnkörerna Stjärnglans och Tonfiskarna har en gemensam hämtning på Näsetskolan. Vi hämtar barnen på Näsetskolan kl 15:30 och går gemensamt till Näsets kyrka.

Mellankören - välkommen med din anmälan

För barn i årskurs 3-5. Körledare är Aija. Mellankören övar onsdagar klockan 14.45-15.30 i Näsets kyrkas källarsal.

Information och anmälan: gruppansvarig, se kontaktuppgifter nedan.

Barnkörer i Styrsö församling

Barnkörerna sjunger vid familjegudstjänster samt vid en del andra sammankomster.

I barnkören sjungs sånger i varierande stilar och stämningslägen. Sångteknik övas på ett lekfullt sätt sångteknik och tonlägena är anpassade för barnröster. Någon gång per år arrangeras en musikal eller pjäs med mycket musik. Om du vill få mer information om kommande eller pågående projekt kontakta Rune Henriksson.

Köränglarna

Torsdagar 15.30-16.00
Barnkör på Styrsö för barn i fklass-årskurs 2. Vi övar i församlingshemmet på torsdagar.

Cantica

Torsdagar 16.15- 17.00
Barnkör på Styrsö för barn åk. 3- 5. Vi övar i församlingshemmet på torsdagar.

Barnkören på Brännö fklass-årskurs 2

Onsdagar 16.25-16.55
För barn fklass-årskurs 2 övar i Brännö kyrka.

Barnkören på Brännö årskurs 3-5

Onsdagar 17.00-17.30
För barn årskurs 3-5 övar i Brännö kyrka.

Ungdomskör

Onsdag 17.35-18.10
Från ungdomar i årskurs 6-9, övar i Brännö kyrka.

Barnkör i Tynnereds församling

Barnkör 7-11 år

På torsdag (obs, ny dag och tid!) kan du som går i låg- och mellanstadiet sjunga i barnkören i Tynnereds kyrka. Vi träffas 16.00-16.45. Vi sjunger tillsammans och medverkar ibland i gudstjänsten.

Anmäl ditt intresse till Lotten Zimmergren!

Barn- och ungdomskörer i Älvsborg

Sång- och körskola för barn och ungdomar, i Älvsborgs församlingshem.

Församlingar & kyrkor

Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar bildar tillsammans Västra Frölunda pastorat. Sammanlagt finns här elva kyrkor och fyra förskolor. Här hittar man in till varje församlings lokala hemsida.

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.