Ungdomar i roliga dräkter som gör tummen upp.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Anmälningssida - konfirmation

Anmälan för läsår 2022/23 i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat.

Västra Frölunda pastorat erbjuder konfirmationsläsning i alla fem församling. Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborg. Nedan finns ett anmälningsformulär där du fyller i ditt förstahandsval och ditt andrahandsval. Detta rekommenderar vi att göra eftersom grupperna kan hinna bli fulltecknade. Längre ner på sidan finns alla grupperna presenterade. Vid frågor och funderingar är det bara att höra av sig!

När du skickat in anmälan via formuläret (INTE till gruppernas kontaktpersoner) får du ett autosvar om att anmälan kommit fram. Sen får du svar under de närmaste veckorna som följer om du fått plats i gruppen eller ej. Får du då besked om att ditt förstahandsalternativ blivit fullt, kan du stå i kö till önskad grupp.

Obs!

De grupper som står nedan i formuläret är fortfarande öppna för anmälan - resterande är redan igång och/eller fulltecknade.

(oktober 2022)

1. Mitt förstahandsval är: (kryssa för namnet på den grupp du helst vill gå i)

2. Mitt andrahandsval är: (kryssa för den grupp som du vill ha som back up om ditt förstahandsval blir fullt)

Alla gruppalternativ finns samlade på denna sida

Konfirmation 2022/23

Konfirmationsåret blir för många ett betydelsefullt år i livet där man får lära känna sig själv, nya kompisar och kristen tro. På den här sidan finns information om konfa i Näset, Styrsö, Tynnered, Västra Frölunda och Älvsborgs församlingar för alla som är födda 2008.

Information om personuppgiftshantering i samband med anmälan:

Genom att skicka in anmälan ger du samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. Dessa uppgifter används av församlingen eller pastoratet för att kunna hålla kontakten med konfirmanden och vårdnadshavarna under konfirmandtiden. Uppgifterna skickas till ansvariga i respektive församling. Läs mer om vår hantering av personuppgifter längst ner på sidan.

Mer om konfirmation:

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Vanliga frågor om konfirmation

Här hittar du svar på några vanliga frågor om konfirmation.

Expeditionen - kontakta oss

För allmänna frågor & bokning av dop, vigsel och begravning

Våra telefontider är;
måndag till torsdag 9.00-12.00, 13.00-15.30
​fredag 10.00–12.00, 13.00-15.30.

OBS! Älvsborgs kyrka kommer att vara stängd för renovering 1 augusti - 30 november 2023. Under denna period hänvisar vi kyrkliga handlingar (dop, vigsel och begravning) till pastoratets andra kyrkor.

E-post till pastoratet: vastrafrolunda.pastorat@svenskakyrkan.se

Tänk på att: När du mailar om en kyrka eller församling - skriv då i mailet vilken kyrka/församling du avser för att vi snabbare ska kunna hjälpa dig.

Postadress för alla fem församlingar + pastoratet är:
Församlingens namn eller Västra Frölunda pastorat
Frölunda kyrkogata 2
421 47 Västra Frölunda

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan, Västra Frölunda pastorat. Därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.