Växjö stift rymmer många engagerade människor: besökare, gudstjänstfirare, ideella, förtroendevalda och anställda. På denna webb kan du möta några av dem. Växjö stift omfattar större delen av Småland och hela Öland. Stiftet har tillsyn över och främjar församlingars arbete. I Växjö finns domkyrkan, biskop Fredrik Modéus och stiftskansliet.

Ett anteckningsblock och en penna på ett bord.

Kyrkliga kurser på stiftets folkhögskolor

Här hittar du länkar till exempelvis vaktmästarutbildning och kyrkans grundkurs.

Växjö stiftskalender 2022/2023

Nu finns årets stiftskalender att beställa.

Biskopen i debatt om Tidöavtalets oförenlighet med kristna värden

Biskop Fredrik Modéus debattartikel "SD:s politik följer inte en kristen idétradition" i Expressen den 27 oktober har väckt debatt.

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Två män i blå hjälporganisationsjackor lastar av vattenflaskor från ett lastbilsflak.

Kriget i Ukraina

Vi är många som vill hjälpa till när människor drabbas av kriget. Du kan engagera dig på flera sätt. Tillsammans står vi enade i medmänsklighet och solidaritet.

Några personer sitter i ring och talar teckenspråk.

Förändring av teckenspråkig verksamhet

Efter beslut i AU kommer den teckenspråkiga verksamheten att omorganiseras men även fortsättningsvis erbjuds mötesplatser och gudstjänster på teckenspråk runtom i Växjö stift.

Lediga arrenden

Här finns lediga arrenden.

Lappar med texten Ge din kollekt via Swish ligger i kyrkbänkarna.

Inför söndagen/Kollekter

Här hittar du aktuella stiftskollekter.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Kartan nedan visar kyrkor i Växjö stift