Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift Webbplats

Välkommen till Växjö stifts hemsida!

Biskop Fredrik Modéus ställde som nytillträdd biskop frågan ”Vad vill du dela?”. Det var startskottet på en process som ska mynna ut i ett gemensamt framtidsarbete i Växjö stift.

Framtidsarbetet i Växjö stift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Vad är Växjö stift?

Fredrik Modéus är Växjö stifts biskop. Huvuduppgiften är att leda och inspirera kyrkan i stiftet.

Biskop

Pressrummet är mest till för dig som är journalist eller redaktör för församlingsbladet. Här finner du information kring våra diarier, statistik, nedladdningsbara bilder och pressmeddelanden.

Pressrum

I gåvoshopen kan du handla fina gåvobevis att ge bort. På beviset finns plats för en personlig hälsning till den du vill uppvakta. Du kan välja mellan ett digitalt och ett tryckt gåvobevis.

Handla i gåvoshopen!

Vad betyder korset för oss som kyrka och vad betyder det att bära det?"

Korset - ett fredens tecken.

Vad betyder korset för oss som kyrka och vad betyder det att bära det?"

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

Dop

Varför finns det olika religioner? Blir jag lycklig om jag blir smal? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Vigsel

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravning

År 2017 firas reformationsåret med anledning av att det är 500 år sedan Luther spikade upp sina 95 teser mot avlaten på porten till Slottskyrkan i Wittenberg. Det blev starten på reformationen – en av historiens mest dramatiska omvälvningar.

Reformationsåret 2017

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal om tro och liv. Under nattens timmar finns jourhavande präst tillgänglig. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Någon att prata med

Textilier! Gamla, nya, röda, gröna, blå, broderade, vävda, strama, vida, runda, avlånga. Variationerna är oräkneliga när man talar om kyrkliga textilier. Alla har de något att berätta! Växjö stift släpper nu en bok om det sällan uppmärksammade kulturarv som de kyrkliga textilierna utgör - "Textilier i helig tjänst".

Textilier i helig tjänst

"Att lyssna i tro" är temat för kommande söndag. Genom att lyssna till Guds röst och följa den springer kärleken fram. Nära dig, det är nyckeln till den goda gemenskapen och livet. Läs Jan-Olof Johanssons Tankar inför helgen

Tankar inför helgen

Aktuellt från Växjö stift