Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift Webbplats

Välkommen till Växjö stifts hemsida!

Biskop Fredrik Modéus ställde som nytillträdd biskop frågan ”Vad vill du dela?”. Det var startskottet på ett gemensamt framtidsarbete i stiftet och det som ledde fram till det du läser om här - Växjö stifts framtidsbilder.

Växjö stifts framtidsbilder

Årets sommarkyrkobroschyr " Vägen till kyrkrike 2017" innehåller 136 sommaröppna kyrkor. Välkommen till våra kyrkor i sommar!

Välkommen till våra kyrkor i sommar!

Sök pengar ur familjen Kamprads stiftelse

Växjö stift har mottagit 4 miljoner kronor ur familjen Kamprads stiftelse. Pengarna ska stödja diakonal verksamhet.

I sommar finns det 136 sommarkyrkor att besöka i Växjö stift. Med sommarkyrkorna vill Svenska kyrkan möta semesterlediga och turister och ge möjlighet att uppleva det levande kulturarv som kyrkobyggnaderna utgör.

136 sommarkyrkor håller öppet

På söndag den 11 juni klockan 11:00 välkomnar Växjö stift fyra nya diakoner och tre nya präster till tjänst i Svenska kyrkan. Vigningsmässan äger rum i Växjö domkyrka och leds av biskop Fredrik Modéus.

Växjö stift får fyra nya diakoner och tre nya präster

Vi människor behöver formulera vår glädje, vår oro och våra rädslor. Vi behöver få jubla och rikta vår tacksamhet och glädje till Gud. Bönewebben gör våra böner synliga, både för oss själva och för andra.

Svenska kyrkans bönewebb

Nu kan du söka över hela landet efter en konfirmationsgrupp som passar just dig. Hur vill du konfirmeras och vad intresserar dig? Sök och se vad du hittar!

Hitta din konfirmation!

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Vad är Växjö stift?

Fredrik Modéus är Växjö stifts biskop. Huvuduppgiften är att leda och inspirera kyrkan i stiftet.

Biskop

Pressrummet är mest till för dig som är journalist eller redaktör för församlingsbladet. Här finner du information kring våra diarier, statistik, nedladdningsbara bilder och pressmeddelanden.

Pressrum

Kontakta jourhavande präst

Är du ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam?
RING Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21-06. Ring 112 och fråga efter Jourhavande präst.
SKRIV DIGITALT BREV Du kan skicka ett digitalt brev till Jourhavande präst när du vill. Brevlådan är alltid öppen.
CHATTA Genom vår chatt når du Jourhavande präst måndag till torsdag 20-24.

Du kan bli medlem i Svenska kyrkans gemenskap oavsett vem du är och om du har varit medlem tidigare eller inte. Här finns en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar om dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för en bättre värld.

Hur blir man medlem i Svenska kyrkan?

Är du anställd, förtroendevald eller ideell? På intranätet finns det mycket material och information som kan vara ett bra arbetsredskap. Du hittar till exempel information om kollekter, nationella och lokala nyheter samt mycket arbetsmaterial.

Växjö stifts intranät - för dig som är anställd, förtroendevald eller ideell

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

Dop

Varför finns det olika religioner? Blir jag lycklig om jag blir smal? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Vigsel

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravning

Barnens sinnen är öppna, för ett barn finns ingenting omöjligt. En humla bör inte kunna flyga, likväl flyger den. Överallt i vår skapelse finns små underverk, vi måste bara öppna ögonen och se dem. Vi måste vara barnsliga som barnen. Eller galna som Johannes Döparen.

Tankar inför helgen