Biskopens bön för offren i Paris

Gud, vi ber för Paris. För människor som mist sitt liv. För dem som saknar en anhörig eller vän. För dem som blev tagna som gisslan och för dem vars liv har slagits i spillror. Vi ber för de människor som vakar vid en älskad människas sida, och kastas mellan hopp och förtvivlan. Gud, vi ber för dem som hjälper, för sjukvård och polis, för beslutsfattare och för rättsstatens aktörer. Främst ber vi för en sargad värld, din värld Gud, som slits sönder av våld och mörka krafter. Sänd ditt ljus och din sanning. Möt oss i vår vanmakt och vrede. För oss närmare varandra och stärk vår tillit. Ge oss mod att kämpa för det goda.

Fredrik Modéus

Läs även ärkebiskopens uttalande med anledning av terrordåden i Paris

Biskop Fredrik Modéus

Foto: Martina Wärenfeldt

Biskopen vädjar: Ge flyktingar husrum i kyrkan

Biskop Fredrik Modéus vädjar i en appell till Växjö stifts församlingar om att upplåta ändamålsenliga lokaler som evakueringsplatser för flyktingar.

Läs mer om Biskopen vädjar: Ge flyktingar husrum i kyrkan

570 evakueringsplatser har hittills tagits fram i Växjö stift efter biskop Fredrik Modéus vädjan om att ge flyktingar husrum i kyrkan. Läs mer här.​

Biskopens bön för flyktingar

Foto: Shutterstock

Skapad:2014-12-15 08:57:00

”Min berättelse”, är en serie på Växjö stifts Facebook-sida som består av korta filmer där olika personer berättar om något de brinner för och varför de är just där de är i dag. Varje månad delar vi en ny berättelse på Växjö stifts Facebooksida.

Läs mer om "min berättelse"

Vad görs för flyktingarna?

I Växjö stift pågår ett långsiktigt och kontinuerligt arbete med asyl- och flyktingfrågor. Nästan alla församlingar arbetar aktivt för att på olika sätt stötta flyktingarna.

Läs mer om vad som görs för flyktingarna i Växjö stift och om hur du kan hjälpa.

Svenska Kyrkans Unga skänker prispengar till flyktingbarn

Svenska Kyrkans Unga i Växjö stift utnämndes tidigare i år till årets ungdomsorganisation i Kalmar län. Nu har distriktsstyrelsen beslutat att skänka hela summan som mottogs i prispengar, 10 000 kronor, till syriska flyktingbarn.

Läs mer här.

Biskopen: Gör existentiell hälsa till ett prioriterat område

– Existentiell hälsa och dess betydelse för välbefinnandet är en angelägen fråga som uppmärksammas allt mer inom hälsoforskningsområdet. Ändå ligger frågan i debattskugga. Nu måste Folkhälsomyndigheten ta steget fram och göra existentiell hälsa till ett prioriterat målområde, skriver biskop Fredrik Modéus i en debattartikel i Aftonbladet i dag. '

Folkhälsomyndigheten har listat elva viktiga målområden för folkhälsans utveckling och biskop Fredrik Modéus vill nu att existentiell hälsa görs till ett tolfte målområde. 
 

Läs mer här.

Biskop Fredrik Modéus

Foto: Martina Wärenfeldt

Skriv till biskop Fredrik

Vad vill du dela? Den frågan ställer Växjö stifts nya biskop Fredrik Modéus, som efterlyser brev från alla som vill berätta om vad man ser som angeläget för Svenska kyrkans framtid i Växjö stift.

Alla som vill har möjlighet att via Växjö stifts webbplats/intranät eller via brev skriva till biskop Fredrik Modéus om sådant man ser som angeläget för Svenska kyrkan i Växjö stift och som man anser att den nya biskopen behöver få veta. Det går även bra att använda hashtaggen #vadvilldudela på facebook och twitter. 

Skriv till biskop Fredrik.

Biskopen: Alla har en viktig berättelse

 

             

 

 

Vilken är min församling?

Skapad:2012-10-04 08:45:00

Vilken församling du hör till beror på var du bor. Här kan du ta reda på vilken församling du tillhör.

Gatuadress:
Postadress:

 

 

 

 

 

 

 

Svenska kyrkan, Växjö stift

Skapad: 2008-09-19 11:15:00
0470-77 38 00
Box 527, 351 06 Växjö
Leverans/besöksadress
Östrabo, 352 39 Växjö
www.svenskakyrkan.se/växjöstift
www.facebook.com/vaxjostift

 

Är du anställd, frivillig eller förtroendevald?

Gilla Växjö stift på Facebook

 

Biskopen på twitter


 

 

 

 

 

//