Växjö stift Besöksadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift Webbplats

Välkommen till Växjö stifts hemsida! Vi bygger just nu om svenskakyrkan.se för att göra den mer tillgänglig för dig!

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Vad är Växjö stift?

Fredrik Modéus är Växjö stifts biskop. Huvuduppgiften är att leda och inspirera kyrkan i stiftet.

Biskop

Pressrummet är mest till för dig som är journalist eller redaktör för församlingsbladet. Här finner du information kring våra diarier, statistik, nedladdningsbara bilder och pressmeddelanden.

Pressrum

Biskopen till riksdagsledamöter: Värna människovärdet!

- Tillåt aldrig någonsin att människovärdet sätts på undantag, även om vi befinner oss i en ansträngd situation. Svenska kyrkan är, och vill fortsätta vara, en aktör att räkna med i integrationsarbetet. Det var biskop Fredrik Modéus budskap till riksdagsledamöterna vid dagens samtal om flyktingar och integration, som biskopen bjudit in till.

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal om tro och liv. Under nattens timmar finns jourhavande präst tillgänglig. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Någon att prata med

Textilier! Gamla, nya, röda, gröna, blå, broderade, vävda, strama, vida, runda, avlånga. Variationerna är oräkneliga när man talar om kyrkliga textilier. Alla har de något att berätta! Växjö stift släpper nu en bok om det sällan uppmärksammade kulturarv som de kyrkliga textilierna utgör - "Textilier i helig tjänst".

Textilier i helig tjänst

Pilgrimsvandring är en form av andlig fördjupning som engagerar såväl kropp som själ.

Pilgrimsvandring

Årets sommarkyrkobroschyr " Vägen till kyrkrike 2016" innehåller 118 sommaröppna kyrkor. Välkommen till våra kyrkor i sommar!

Välkommen till våra kyrkor i sommar!

Aktuellt från Växjö stift