Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift Webbplats

Välkommen till Växjö stifts hemsida!

Biskop Fredrik Modéus har bjudit in alla barn att måla sina bilder av framtidens kyrka. Bilderna visas i en utställning på Växjö domkyrkocentrum under oktober månad, med start på lördag den 1 oktober kl 11-14. Välkomna!

Barnens bilder av framtidens kyrka

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Vad är Växjö stift?

Fredrik Modéus är Växjö stifts biskop. Huvuduppgiften är att leda och inspirera kyrkan i stiftet.

Biskop

Pressrummet är mest till för dig som är journalist eller redaktör för församlingsbladet. Här finner du information kring våra diarier, statistik, nedladdningsbara bilder och pressmeddelanden.

Pressrum

I gåvoshopen kan du handla fina gåvobevis att ge bort. På beviset finns plats för en personlig hälsning till den du vill uppvakta. Du kan välja mellan ett digitalt och ett tryckt gåvobevis.

Handla i gåvoshopen!

Vad betyder korset för oss som kyrka och vad betyder det att bära det?"

Korset - ett fredens tecken.

Vad betyder korset för oss som kyrka och vad betyder det att bära det?"

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj – den världsvida kyrkan.

Dop

Varför finns det olika religioner? Blir jag lycklig om jag blir smal? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Vigsel

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravning

År 2017 firas reformationsåret med anledning av att det är 500 år sedan Luther spikade upp sina 95 teser mot avlaten på porten till Slottskyrkan i Wittenberg. Det blev starten på reformationen – en av historiens mest dramatiska omvälvningar.

Reformationsåret 2017

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Församlingens präster och diakoner erbjuder samtal om tro och liv. Under nattens timmar finns jourhavande präst tillgänglig. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Någon att prata med

Textilier! Gamla, nya, röda, gröna, blå, broderade, vävda, strama, vida, runda, avlånga. Variationerna är oräkneliga när man talar om kyrkliga textilier. Alla har de något att berätta! Växjö stift släpper nu en bok om det sällan uppmärksammade kulturarv som de kyrkliga textilierna utgör - "Textilier i helig tjänst".

Textilier i helig tjänst

"Änglarna" är temat för kommande söndag. Det största själssteget tar vi ofta när vi står inför det omöjliga. Ett steg som gör något hisnande med oss. Det tar oss bortom ord och förklaringar. Läs Fredrik Beverhjelms  Tankar inför helgen Att leva är att utmanas - 2 oktober

Tankar inför helgen

"Änglarna" är temat för kommande söndag. Det största själssteget tar vi ofta när vi står inför det omöjliga. Ett steg som gör något hisnande med oss. Det tar oss bortom ord och förklaringar. Läs Fredrik Beverhjelms Tankar inför helgen Att leva är att utmanas - 2 oktober