Artiklar från Växjö stifts sida i Kyrkans Tidning

Tre traineer på kyrksafari

I Jönköpings län besökte de 11 kyrkor på tre dagar. I Kronobergs län 18 på två. Kalmar län blir målet för kommande kyrksafari och än har de tre traineerna inte tappat upptäckarlusten. Artikel ur Kyrkans tidning nr 20 2021.

Växjö stift 850 år

Historiskt firande blickar framåt. Just nu mer framåt än planerat, eftersom vi p.g.a. rådande smittspridning behöver flytta fram sommarens aktiviteter till senare datum.

Påskens budskap på nya sätt

Tipspromenader, öppna kyrkor, korsvägsvandring, korta gudstjänster i repris och påskäggsjakt för barn – det är exempel på hur påskens budskap förmedlas i Svenska kyrkan på Södra Öland.

Bröllop, dop och kärlek under pandemin

Jenny och Tom Wikander hade först tänkt gifta sig i Källa kyrka på Öland med cirka 85 gäster. Men sedan kom pandemin.

Fasteris och virtuella våfflor ska ge klirr i kassan

När fasteaktionen inte kan genomföras som vanligt krävs nytänk. I Mariakyrkan i Växjö planeras det för torgförsäljning av fasteris, virtuella våfflor med mera.

Hemifrån vardagsrummet har blivit den nya mötesplatsen för Per Eriksson och många andra.

Gemenskap och andakt i ungdomsgruppen

I Emmaboda möts ungdomsgruppen digitalt varje onsdagskväll.

Karin Nylander

Vidareutbildning ger mer förankring

- Jag kom in i kyrkan ”bakvägen”, kan man säga. Jag är uppväxt i en kristen familj, men hade inte tänkt att jag skulle jobba inom Svenska kyrkan. Min bakgrund liknar resan som många före mig har gjort, jag var med i miniorerna, juniorerna, konfirmerades, var med i Unga Ledare, ledare i barnverksamhet, säger Karin Nylander.

Med visir och mycket hjärta

Kalmar diakonimottagning möter människor i ekonomisk och social utsatthet. Diakon Britt Jonasson berättar om deras intensiva arbete.

Saknadsträdet Kalmar

Saknadsträd kläs med allt vi saknar

Hur gör vi rum för vår saknad och längtan? I dessa tider är behovet stort för många att finna former för att uttrycka sin sorg. I Kalmar domkyrka har ett saknadsträd tagit plats i kyrkorummet.

Mässa andra advent i Sankta Birgittakyrkan i Knivsta, firad under coronarestriktioner med max 8 deltagare.

Samma nattvard erbjuds på nya sätt

Året går mitt sitt slut och det är inte utan lättnad vi lägger 2020 bakom oss. Det nya året innebär som vanligt nya utmaningar. En är samma som i alla tider: Hur kan vi göra kyrkans liv och sakrament tillgängliga för fler?

Emilia Lindstrand

Kommunikationsstrateg, Presskontakt