Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon:+46(470)773800 E-post till Växjö stift

Anställd medarbetare

Frida är anställd som trädgårdsarbetare.

Jag känner mig stolt över att tjäna skapelsen. Att finnas till hands, det är något fint i det. Få finnas för andra människor och att jobba med natur och trädgård.

Frida Hector har varit anställd i Växjö stift som trädgårdsarbetare i 12 år. Som anställd i Svenska kyrkan tillåts man ge tid åt eftertanke och reflektion, tycker Frida. Det gör att man får möjlighet att lyssna på sina kollegor och deras tankar kring livet, vardagen och helheten.

– Att få ta del av det på jobbet är något fantastiskt fint och inte självklart, få stunder till återhämtning i arbetet. Jag som är anställd i Svenska kyrkan får ytterligare en dimension, vilket gör att det inte bara är ett jobb, utan det finns ett sammanhang, den mänskliga dimensionen och man ser en större helhet.

En bukett med Stjärnflocka i fokus som Frida Hector plockat ihop. Bild: Ellen Ekström

I trädgårdsarbetet ser Frida till att bruka trädgården på ett så miljövänligt sätt som möjligt där historia, nutid, människor och djur får samspela.

– Om man söker efter ett sammanhang och en möjlighet för utveckling så hoppas jag man hittar det på de flesta arbetsplatser. Min förhoppning om att jobba inom Svenska kyrkan är att man ska se människan och att var och en utav oss är viktiga i det vi gör, säger Frida.

Frida Hector jobbar på i trädgården. Bild: Ellen Ekström

DIN UPPGIFT I SVENSKA KYRKAN

I Svenska kyrkan och i Växjö stift finns många olika yrkeskategorier som man först kanske inte tänker sig, där trädgårdsarbetare är en. Det finns också ideella medarbetare, förtroendevalda, receptionister, vaktmästare, ekonomer, skogsarbetare, administratörer med flera.

Välkommen att söka din uppgift!