I vardag och i högtid, i glädje såväl som i sorg. Tillsammans arbetar vi för att vara en av grundpelarna i Landskrona. Välkommen till Landskrona församling.

Påsken är kyrkans största helg. Vi minns att Jesus dog och uppstod för vår skull, för alla människors skull. Vi firar segern över döden och kärlekens vinst. Här hittar du all information om vad som händer i påsk!

Vad gör du i påsk?

Johannespassionen tillhör ett av de mest spelade kyrkomusikaliska verken. Att Bach själv hyste en stor kärlek till verket går inte att ta miste på då han omarbetade det hela tre gånger, sista gången ett år före sin död 1750. I detta verk beskriver Bachs musik dramatiken kring Jesu lidande, tillfångatagandet, mötet med Pilatus, Barabbas som går fri, pinan på korset, jordskalv och Jesu död med Johannes evangelium kapitel 18 och 19 som grund. Fredag 19 april, kl. 16 i Sofia Albertina kyrka.  Pris: 100kr, biljetter finns att köpa i Landskrona församlingsexpedition från den 2 april.

Johannespassionen

Johannespassionen tillhör ett av de mest spelade kyrkomusikaliska verken. Att Bach själv hyste en stor kärlek till verket går inte att ta miste på då han omarbetade det hela tre gånger, sista gången ett år före sin död 1750. I detta verk beskriver Bachs musik dramatiken kring Jesu lidande, tillfångatagandet, mötet med Pilatus, Barabbas som går fri, pinan på korset, jordskalv och Jesu död med Johannes evangelium kapitel 18 och 19 som grund. Fredag 19 april, kl. 16 i Sofia Albertina kyrka. Pris: 100kr, biljetter finns att köpa i Landskrona församlingsexpedition från den 2 april.

19 april 10.00, Härslövs kyrka.

Pilgrimsvandring mellan Härlövs och Ottarps kyrka.

Vi pilgrimsvandrar, och stannar till och delar tankar om långfredagens budskap på den fortsatta vandringen mot påskens glädje. Ingen anmälan. 19 april 10.00, Härslövs kyrka.

Traditionen med vårkyckling på Valborgsmässoafton fortsätter.

Självkostnadspris 100 kr.

Vårkyckling

Traditionen med vårkyckling på Valborgsmässoafton fortsätter. Vi inleder med musikal i Ottarps kyrka. Efter musikalen följs vi åt till Rönnehälls Bygdegård, där vårkycklingen väntar. Senare på kvällen samlas de som vill på Rönnarps Bjär, där våren hälsas välkommen med vårtal av distrikspräst Helena Sköldin. Det blir dans av folkdanslaget och majbålet tänds. Självkostnadspris 100 kr. Anmälan senast 24 april till Lars Callmer 0418-50088 eller Marie Rudolfsson 042-321123.