Öppettider för kyrkor och kapell

Här hittar du både öppettider, adresser och hur man enklast tar sig till vår kyrkor och kapell med kollektivtrafik.

BEGRÄNSNING VID 50 PERSONER

Från och med söndag 29 mars förbjuder regeringen allmänna och offentliga sammankomster som samlar fler än 50 personer. I Landskrona församlings kyrkor firar vi gudstjänst som planerat, men anpassar antalet medverkade till storleken på respektive kyrka.

Observera att dop, vigsel och begravning är gudstjänster och räknas därför som offentliga sammankomster.

Max 15 personer, plus personal

S:t Jakobs kapell
Kapell Ankaret

Max 30 personer, plus personal

Borstahusens kapell

Max 45 personer, plus personal

Sofia Albertina kyrka
S:t Johannes kyrka
S:t Ibbs kyrka (sittande, 10 personer vid rundvandring)
Härslövs kyrka
Ottarps kyrka

Det finns möjlighet att gå guidade turer i alla våra kyrkor året runt. Bokningsförfrågan sker via vårt bokningsformulär.

Borstahusen kapell

Öppettider
Kapellet håller öppet vid gudstjänster, andakter och vid överenskommelse.

Adress: Övre gatan 104 (med ingång från Norra Fiskehamnsgatan)
Kollektivtrafik: Stadsbuss 5 stannar vid hållplats Landskrona N Fiskehamnsgatan ca. 2 min från kapellet.

Härslövs kyrka

Adress: Aspavägen 22, Härslöv
Kollektivtrafik: Regionsbuss 260 stannar på hållplats Härslöv Mejerivägen ca.8 min från kyrkan och församlingshemmet.

Kapell Ankaret

Öppettider
Kapellet håller öppet vid gudstjänster och vid överenskommelse.

Adress: Artillerigatan 2, Landskrona
Kollektivtrafik: Stadsbuss 2, 3 och 5 stannar på hållplats Säbygatan ca. 3 minuter gångväg från församlingshemmet.

Ottarps kyrka

Adress: Ottarpsvägen 312, Tågarp
Kollektivtrafik: Regionsbuss 260 stannar på hållplats Rönnarpsvägen ca. 30 minuter gångväg från kyrkan.

s:T ibbs kyrka

Öppettider
Kyrkan håller öppet dagligen under maj - augusti.

• 1 maj - 21 juni 13.00-16.00
  • 21 juni - 31 juli 11.00-16.00
  • 1 augusti - 31 augusti 13.00- 16.00

Därefter är kyrkan öppen endast i samband med gudstjänster och vid överenskommelse.

Adress: Kyrkbacken, Ven
Kollektivtrafik: Båt med Ventrafiken avgår från Skeppsbron i Landskrona till Bäckviken på Ven, du hittar biljetter och tidtabell från Landskrona här . Det går också att ta båten från Knutpunkten i Helsingborg till Bäckviken på Ven, du hittar biljetter och tidtabell från Helsingborg här.

Regionsbuss från Bäckviken avgår sedan mot kyrkbacken. Meddela busschauffören att du ska till S:t Ibbs kyrka.

s:T jakobs kapell

Öppettider
Kapellet fungerar enbart som begravningskapell - både för begravningar i Svenska kyrkans ordning och borgerliga begravningar.

Adress: Kapellvägen 2, 261 39 Landskrona
Kollektivtrafik: Stadsbuss 5 stannar på hållplats Kapellvägen ca. 2 minuter gångväg från kapellet. Kapellet finns i anslutning till församlingens krematorium.

s:T johannes kyrka

Adress: Kapellvägen 2, Landskrona
Kollektivtrafik: Stadsbuss 5 stannar på hållplats Kapellvägen ca. 2 minuter gångväg från kyrkan.

Sofia Albertina kyrka

Öppettider
Kyrkan håller öppet dagligen 12-16, vid gudstjänster samt vid överenskommelse.

Adress:  Kungsgatan 9, Landskrona
Kollektivtrafik: Regionsbuss 1, 3 och 5 stannar på hållplats Sofia Albertina Kyrka utanför kyrkan.

Säby kyrka

Öppettider
Kyrkan håller öppet från pingst (1 juni 2020) till tacksägelsedagen (11 oktober 2020)

Adress: Säby kyrkväg 195, Landskrona
Kollektivtrafik: Regionsbuss 260 stannar på hållplats Säby kyrkväg vid kyrkan.

Vadensjö kyrka

Adress: Vadensjövägen 237, Landskrona
Kollektivtrafik: Regionsbuss 260 stannar på hållplats Arrarp ca. 30 minuter gångväg från kyrkan.