Diakoni

Diakoni är en utsträckt hand.

Diakoni uttrycks genom kärlek till medmänniskan, gemenskap, värnandet om skapelsen och kamp för rättvisa. Vi ska som kristna ställa oss till förfogande i allt arbete för det goda och kärleksfulla i världen och i kampen mot ondska och destruktivitet. Diakonin är en del i en process vars yttersta mål är harmoni och helhet hos individer, grupper, samhällen och skapelse.

Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Grunden för arbetet är Guds kärlek, som den möter oss i Jesus Kristus.

Gör någons liv lite bättre

Vill du bidra till att människor som söker hjälp kan få en matkassar eller att familjer kan åka på utflykter? Sätt in en gåva på bankgiro 5663-6822 märkt ”Diakonigåva”. Ditt bidrag går oavkortat till människor i behov av hjälp. Det går också bra att swisha till 123 385 0922, skriv "Diakoni" i meddelandefältet.

Någon att prata med

Alla behöver någon att prata med. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen till oss för att prata. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Diakonimottagning/Help center

Öppen mottagning utan tidsbokning för samtal om livet, råd, stöd och samhällsinformation. 

Klädförråd

Inlämning och utdelning av kläder. Kläderna delas ut kostnadsfritt till behövande efter kontakt med diakon på diakonimottagningen. 

Matkassen

Har du det tufft ekonomiskt? På Matkassen kan du köpa matvaror med kort datum. Kostnaden är 20 kronor - eller mer om du vill och har möjlighet. Maten skänks av lokala matbutiker i Landskrona

Leva vidare-gruppen

Stöd för dig som mist en nära anhörig

Landskrona församlings gemensamma hjälpfond

Fonden är till för dig som bor i Landskrona kommun och behöver ekonomiskt stöd. Du kan söka för allmänna behov, synskada eller om du har barn som ska konfirmeras.