Gudstjänster

Varje vecka bjuder vi in till mässa och andakter i någon av våra nio kyrkor och kapell.

Med anledning av Corona / Covid -19

Vi får frågor om hur gudstjänster, konserter och annan verksamhet påverkas av den höga risken för spridning av coronaviruset, som ger sjukdomen covid-19. Klicka här för mer information!

Gudstjänst och mässa

Från och med 1 april 2021 finns det återigen möjlighet att fira gudstjänst i våra kyrkor.

Då gudstjänst räknas som en offentlig sammankomst och därför får endast 8 personer medverka under tillfället. Tillsammans med polismyndigheten har Sveriges biskopar beslutat att ”8-personersgränsen” enbart gäller medverkande och inte tjänstgörande (präst, musiker och vaktmästare) vid gudstjänst.

Nattvard

Från och med 1 april kommer vi att erbjuda nattvard varje torsdag i Sofia Albertina från  18.30

Om fullsatt

Om antalet besökare är fullsatt (8 personer exkl. personal) finns det möjlighet att anmäla sig på en lista för att efter huvudgudstjänsten kunna medverka på en kortare andakt.

Datum och tider för våra gudstjänster hittar du i vår kalender.

Livesänd gudstjänst

Samtliga gudstjänster kommer att livesändas i helhet varje söndag på vår Facebooksida ”Svenska kyrkan i Landskrona”. Gudstjänsterna sänds från en annan kyrka än de öppna gudstjänsterna. Observera att ändringar kan komma att ske.

Gudstjänsterna som livesänds under april och maj

• 11 april 10.00,  Högmässa från Sofia Albertina kyrka
  • 18 april 11.00,  Skepp O'hoj gudstjänst från Borstahusens kapell
  • 25 april 16.00, Gudstjänst från Ottarps kyrka