Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Landskrona församling Besöksadress: Artillerigatan 2-4, 26123 Landskrona Postadress: Artillerigatan 4, 261 33, Box 364, 26123 Landskrona Telefon:+46(418)57400 E-post till Landskrona församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Musik och kultur

Här är sommarens konsert och kulturprogram.

Sommarens konserter och kulturkvällar

Juli

Noortje van Middelkoop och Tom Hoornaert
Välkommen till en konsert med tillfället att uppleva och lyssna till den ovanliga kombinationen av panflöjt och orgel. Panflöjtisten Noortje van Middelkoop från Nederländerna och den belgiske organisten Tom Hoornaert bjuder på ett blandat program med spännande klanger i bland annat Noortje van Middelkoops egna tonsättningar.

LÖR. 13 JUL 19.00, SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré

En Selma till kaffet?
Det var i Landskrona som författaren Selma Lagerlöf fann sin författarröst. Något som mynnade ut i ett antal romaner men också noveller. Nu välkomnar vi henne till Landskrona igen genom att varje onsdag låta några av våra ideella medarbetare läsa upp en favoritnovell som de själva valt. Självklart ingår en kopp kaffe med tilltugg. Ingen anmälan krävs, kostnadsfritt. Välkommen!

ONS. 17 JUL. 10.00-11.30, SOFIA ALBERTINA KYRKA
Kostnadsfritt.
Frågor? lotta.fang@svenskakyrkan.se

Musik i sommarkväll - Trygg kan jag vandra
Musik från barock till nutid med utgångspunkt i psaltarpsalm 23 om den gode herden. Tina Bergholm, sopran och Fredrik Albertsson, orgel och piano.

ONS. 17 JUL. 18.30, S:T IBBS KYRKA
Fri entré

Orgelkonsert med Fredrik Albertsson
Fredrik Albertsson spelar musik av Bach, Hakim och Dupré med flera.

LÖR. 20, JUL. 19.00, SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré

Musik i sommarkväll - Under sommarhimmelens fäste
Malena Dolfe, cello/kontrabas och Emma Viberg, sång/piano, framför visor i olika stilar. Sånger av bland annat nutida Esbjörn Hazelius, Sara Thuresson och Menke blandas med äldre traditionella folkvisor.

ONS. 24, JUL. 18.30, S:T IBBS KYRKA
Fri entré

En sommarkväll med Bach
Hege Waldeland, cello Wieska Szymczynska, violin

LÖR. 27, JUL. 19.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré

Kvinnor i förändringens tid, reformationens och vår
Hur upplevde kvinnor i våra trakter reformationen som påverkade livet i Danmark och Sverige under 1500- och 1600-talet? Vi vet inte så mycket och framför allt vet vi inte så mycket om hur det påverkade de vanliga kvinnorna i byarna och på gårdarna. Den information vi har handlar mest om kungliga och adliga kvinnor. Deras liv har oftare dokumenterats. Det finns också en hel del att läsa om klosterlivet som försvann från den här delen av Europa.

Under Lutherårtiondet 2008-2017 ville ”Kvinnor i Svenska kyrkan i Lunds stift” lyfta fram en del av det vi vet om danska och svenska kvinnor från den här tiden. Detta gjordes på tretton roll-ups, där åtta stycken beskriver enskilda kvinnor, medan de återstående fem är mer övergripande. Arbetet är inspirerat av den utställning som invigdes i Halle i oktober 2012, gjord av Evangelische Frauen in Mitteldeutschland, vår systerorganisation i Lunds stifts vänstift Evangelische Kirche in Mitteldeutschland. Nu finns utställningen att avnjuta under sommaren i Landskrona församlings alla kyrkor på landet.

29 JULI - 15 AUGUSTI I KYRKORNA PÅ LANDET
Öppettider
Härslövs kyrka 
Aspavägen 22, Härslöv
Måndagar 13.00-16.00, v.31 - 33 samt i samband med gudstjänster.

Ottarps kyrka Ottarpsvägen 312, Tågarp
Tisdagar 13.00-16.00, v.31 - 33 samt i samband med gudstjänster.

Säby kyrka Säby kyrkväg 195, Landskrona
Onsdagar 13.00-16.00, v.31 - 33 samt i samband med gudstjänster.

Vadensjö kyrka Vadensjövägen 237, Landskrona
Torsdagar 13.00-16.00, v.31 - 33 samt i samband med gudstjänster.

Musik i sommarkväll - Music for a while
Cecilia Ahlström, sång och Dag Videke, orgel och piano

ONS. 31, JUL. 18.30, S:T IBBS KYRKA
Fri entré

augusti

Noora Karhuluoma, Marika Fältskog och Anders Johnsson
Okänd hörvärd originalmusik för sopran, violin och orgel. Omtyckta kyrkomusikkompositörer från 1900-talets början, som Otto Olsson, Sigfrid Karg-Elert, Gerhard Bunk och Marco Enrico Bossi, står på programmet. Noora Karhuluoma har en lyrisk stämma med ett ovanligt brett omfång och en pärlande klar klang. Hon har utbildat sig på opera- och musikhögskolor i Helsingfors, Stockholm, Bryssel och Göteborg och har därutöver specialiserat sig som liedsångerska. Marika Fältskog arbetar som första konsertmästare i Malmö Symfoni Orkester sedan våren 2008. Hon har tidigare varit solist i flera violinkonserter, bl a av Bach, Vivaldi och Mozart med Stockholms Sinfonietta och Kungliga Filharmonikerna. Anders Johnsson är sedan 2000 organist i S:t Andreas kyrka i Malmö, där han ansvarar för en omfattande kör- och musikverksamhet. Organist- och musikerutbildning har han från Musikhögskolan i Malmö, där han numera är universitetslektor i orgelkunskap och solistiskt orgelspel på kyrkomusikerutbildningarna.

LÖR. 3 AUG. 19.00, SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré

Musik i sommarkväll - Pianospel med Robin Lindh.
Robin har spelat piano sedan 10 års ålder, eller egentligen sedan han kunde nå upp till pianot. När han växte upp blev det ett uppehåll för studier inom IT, men nu i vuxen ålder har han tagit upp spelandet igen. På dagtid driver Robin ett eget företag som gör datorspel.

SÖN. 4 AUG. 18.00, OTTARPS KYRKA
Fri entré.

Ensemble Chiave
Sju mycket musikaliska flickor från domkyrkans Domkantorei i Freising, Bayern, Tyskland har under ledning av kyrkomusikern Angelika Sutor slutit sig samman till Ensemble Chiave. De presenterar a-capella sång av verk genom hela musikhistorian. För detta fick ensemblen bl.a. första pris vid Bundeswettbewerb ”Jugend musiziert” 2017.

LÖR. 10 AUG. 19.00, SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré

Musik i sommarkväll - Mikael Strandberg
För många är en gitarr just bara en gitarr, men för Mikael Strandberg är gitarrer som smycken i olika träslag, storlek och inte minst ljudbilder. Han kommer att ta med några av sina smycken till sommarkyrkan i Ottarp.

SÖN. 11 AUG. 18.00, OTTARPS KYRKA
Fri entré.

Musik i sommarkväll - Robin Lindh
Vi får återigen lyssna på pianospel med Robin Lindh. Denna gång med egenkomponerad nyskriven klassisk musik. Varmt välkomna!

SÖN. 18 AUG. 18.00, OTTARPS KYRKA
Fri entré.

Tänkvärt med Orkester Sammelsurium. Insamling till välgörande ändamål. 
Sammelsurium är en välgörenhetsorkester där antalet medverkande anpassas efter vilken sorts arrangemang det handlar om. Det här tillfället som vi kallar ”Tänkvärt” kan närmast beskrivas som en akustiskt, lugn konsert med både egna och andras sånger där texterna manar till eftertanke. Vi vill ge åhöraren en upplevelse som är tänkvärd och njutbar och dessutom en vilja att fortsätta vårt arbete med att göra gott för någon annan.

Medverkande: Leonida Kembro, Maria Skog Wessfeldt, Ludvig Hyrefelt, Stefan Andersson, Göran Andersson.

SÖN. 18 AUG. 18.00 BORSTAHUSENS KAPELL 
Fri entré.

Musikresan med Lilla Akademin
Följ med på en musikresa över stilar och epoker. Från renässansmusik på blockflöjt och orgel till gospel och jazz med brassensemblen. Programmet rymmer även Bach och Berwald förutom svensk körlyrik. Sjunger och spelar gör elever från klass sex. Alla barn på skolan spelar minst ett klassiskt instrument och elever från hela världen kommer för att studera här. Skolan som firat 20-årsjubileum i år har utvecklats till att bli en av de mest betydelsefulla och inflytelserika musikinstitutionerna i Skandinavien för utbildning av unga musiker.

FRE. 23 AUG. 16.00, S:T IBBS KYRKA
Fri entré