Foto: Alex Giacomini /Ikon

Musik och kultur

Här hittar du alla våra konserter och kulturprogram.

med anledning av corona/Covid-19

Observera att ändringar kan komma att ske gällande datum och tider. Landskrona församling följer de riktlinjer och rekommendationer som kommer från myndigheter. Begränsningar för respektive kyrka hittar du längst ner. Mer information hittar du här!

Januari

Musiker: Bengt Wittje

ONS. 20 JANUARI 12.10 VIA FACEBOOK ”SVENSKA KYRKAN I LANDSKRONA

Vi är Abrahams barn | digital Upplevelsevandring

Enligt både Bibeln, Torahn och Koranen levde en man för länge sedan, litet mer än 4000 år sedan, som hette Abraham. Han kom från staden Ur i ett rike som hette Babylonien (numera Irak). I Babylonien och på många ställen dyrkade man en mångud, men något händer med Abraham som gör att han börjar dyrka en ny Gud. Den Gud som senare kom att ses som den ende Guden för både judar, kristna och muslimer.

Enligt historien kom en dag Gud och berättade för Abraham att han skulle bli urfader för ett stort folk. Tillsammans med sin fru Sara skulle han lämna sitt hemland och ta sig ut på en resa som skulle leda honom och hans familj till ett nytt land. Han och Sara packade därför sina ägodelar och begav sig till Kanaan, landet dit Gud ville att han skulle gå.

Få människor har haft så stort inflytande på världens religioner som Abraham. Med utgångspunkt i denna gemensamma berättelse välkomnar vi till en upplevelsevandring om syskonreligionerna judendom, kristendom och islam. Vandringen tar upp viktiga berättelser som delas av syskonreligionerna. Man visar också olika sätt att fira högtider, och religioner ser ut i vardagen.

VANDRINGEN PUBLICERAS DEN 25 JANUARI 12.00 PÅ WWW.SVENSKAKYRKAN.SE/ABRAHAMSBARN

ONS. 27 JANUARI 12.10 VIA FACEBOOK ”SVENSKA KYRKAN I LANDSKRONA