Musik och kultur

Här hittar du alla våra konserter och kulturprogram.

med anledning av corona/Covid-19

Observera att ändringar kan komma att ske gällande datum och tider. Landskrona församling följer de riktlinjer och rekommendationer som kommer från myndigheter. Begränsningar för respektive kyrka hittar du längst ner. Mer information hittar du här!

Orgelklanger från Paris

Orgelkonsert med Fredrik Albertsson. Musik av 150-års jubilaren Louis Vierne (1870-1937) som verkade i katedralen Notre Dame i Paris samt Marcel Dupré, organist i katedralen St. Sulpice.

LÖR. 18 JULI 19.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

Musik i sommarkväll - ”Valv bakom valv”

Tomas Tranströmers dikt ”Romanska bågar” har fått ge titel och inspirera ton och text i det program som Anna och Paul Thorstensson framför. Den röda tråden som går genom konserten är det som finns i våra ”valv bakom valv” och detta lyfts fram i underrubrikerna glädje, kärlek, vägval, sorg och eftertanke. När far och dotter får chans att musicera tillsammans så blir det ett program som blandar välkänd, okänd, gammal och ny musik, framförd på cello, piano, orgel och sång.

ONS. 22 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA

Orgelafton med Maja malmström

Musik av bl a Bach, Bovet och jubilaren Vierne.

Maja Malmström har solistdiplom i orgel efter studier för professor Bine Bryndorf vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hon är tidigare utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och har där en organist- och masterexamen med Anders Johnsson som orgellärare och dessförinnan studerade hon jazz- och improvisationspiano i fyra år. Maja är bosatt i Malmö och arbetar sedan 2009 som organist i Kirsebergskyrkan med ansvar för församlingens musikverksamhet och leder där flera körer. Parallellt med kyrkomusikeryrket frilansar hon som ackompanjatör och solist, medverkar i ensembler inom klassisk musik och jazz samt undervisar i orgel och piano. Hon har mottagit Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium och var en av prisvinnarna i Svenska Orgelsällskapets nationella orgeltävling 2018.

LÖR. 25 JULI 19.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

Musik i sommarkväll - SOL, VIND OCH VATTEN

Sköna, varma låtar med sångerskan Caroline Dahlberg och pianisten Bengt Wittje.

ONS. 29 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA

Augusti

Musik i sommarkväll - SOMMARMUSIK

Trubaduren David Westerholm och Jarl Stanley bjuder på sköna sommarlåtar.

SÖN. 2 AUGUSTI 18.00 I OTTARPS KYRKA

Musik i sommarkväll - GITARRSPEL

För många är en gitarr just bara en gitarr, men för Mikael Strandberg är gitarrer som smycken i olika träslag, storlek och inte minst ljudbilder. Han kommer att ta med några av sina smycken till sommarkyrkan i Ottarp.

SÖN. 9 AUGUSTI 18.00 I OTTARPS KYRKA

Musik i sommarkväll - Ännu doftar kärlek

En hyllning till Marie Fredriksson, med musikern Titti Ertsborn.

SÖN. 16 AUGUSTI 18.00 I OTTARPS KYRKA

Begränsning vid 50 personer

Från och med söndag 29 mars förbjuder regeringen allmänna och offentliga sammankomster som samlar fler än 50 personer. I Landskrona församlings kyrkor firar vi gudstjänst som planerat (med vissa förändringar, se längre avsnittet ”Gudstjänst och mässa”), men anpassar antalet medverkade till storleken på respektive kyrka.

Max 15 personer, plus personal

• S:t Jakobs kapell

Max 30 personer, plus personal

• Borstahusens kapell