Musik och kultur

Här hittar du alla våra konserter och kulturprogram.

med anledning av corona/Covid-19

Observera att ändringar kan komma att ske gällande datum och tider. Landskrona församling följer de riktlinjer och rekommendationer som kommer från myndigheter. Begränsningar för respektive kyrka hittar du längst ner. Mer information hittar du här!

Gospelkonsert med Koinonia Gospel - INSTÄLLD
Kom och dela gemenskapen och glädjen med att få uppleva den fantastiska gospelmusiken, och bli berörd och upplyft tillsammans med Koinonia Gospel och musiker!

SÖN. 31 MAJ 18.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

Orgelfantasi

Fredrik Albertsson spelar Fantasior från olika århundraden komponerade för orgel av Sweelinck, Bach, Mozart och Vierne med flera.

ONS. 17 JUNI 19.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

Författarkväll med Tony Johansson

En död man hittas i en hyrd stuga på Ven och i ett självmordsbrev säger han sig ha mördat en kvinna på ön. Men det finns inga spår efter henne.

Så inleds Tony Johanssons nya deckare, den tredje med Landskronapolisen My Englund och Sydsvenskanjournalisten Erik Larsson i huvudrollerna. Tony Johanssons har omnämnts som en modern Sjöwall-Wahlöö och kommer denna kväll att tala om sitt författarskap, den samhällskritiska litteraturens roll och om varför Ven är en så bra plats att förlägga ett fiktivt mord till.

ONS. 1 JULI 17.30 I S:T IBBS KYRKA

Musik i sommarkväll - Musik för en pilgrimskyrka

S:t Ibbs kyrka på Ven heter på svenska S:t Jacob eller Jacob den yngre och räknas bland annat som köpmännens skyddshelgon. Allt sedan medeltiden har människor pilgrimsvandrat vandrat den långa vägen genom Europa till S:t Jacobs grav i norra Spanien, Santiago de Compostela. Idag pilgrimsvandrar vi också till S:t Ibbs kyrka på Ven och stora skaror besöker S:t Ibbs kyrka varje sommarhalvår. Under medeltiden var köpmännen och sjöfararna ålagda besöka kyrkan för att få bedriva handel på Ven. Vad kan ha sjungits i S:t Ibbs kyrka genom århundraden och vad kan ha sjungits på vägen till Santiago de Compostela? Kom och följ med! Dag Videke sjunger, spelar och spekulerar.

ONS. 1 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA

Musik i sommarkväll - ”dichterliebe”

Dag Videke, sång
Fredrik Albertsson, piano

ONS. 8 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA

Pilgrimsvandring i stadsmiljö

Vi ger oss ut på en vandring i Landskrona där vi möter medeltida platser med heliga betydelser. Vi guidas av prästen Charlotte Winther och historieläraren Kalle Nilsson som ger oss en inblick i historien, samtidigt som vi låter tankarna kring de olika platserna vandra fritt.

ONS. 14 JULI 18.30 SAMLING VID LANDSKRONA KONSTHALL

Kyrkogårdsvandring

med Lars Wall. Mer information kommer!

ONS. 15 JULI 17.30 I S:T IBBS KYRKA

Musik i sommarkväll - Folklikt

Blandad musik utan höga hästar eller trösklar utlovas av vår kantor David Westerholm tillsammans med två medlemmar ur Kinds stråkkvartett: Kristin Freidlitz (violin) och Ida Benjaminsson (cello) båda hemmahörande i Västergötland.

ONS. 15 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA

Orgelklanger från Paris

Orgelkonsert med Fredrik Albertsson. Musik av 150-års jubilaren Louis Vierne (1870-1937) som verkade i katedralen Notre Dame i Paris samt Marcel Dupré, organist i katedralen St. Sulpice.

LÖR. 18 JULI 19.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

Musik i sommarkväll - ”Valv bakom valv”

Tomas Tranströmers dikt ”Romanska bågar” har fått ge titel och inspirera ton och text i det program som Anna och Paul Thorstensson framför. Den röda tråden som går genom konserten är det som finns i våra ”valv bakom valv” och detta lyfts fram i underrubrikerna glädje, kärlek, vägval, sorg och eftertanke. När far och dotter får chans att musicera tillsammans så blir det ett program som blandar välkänd, okänd, gammal och ny musik, framförd på cello, piano, orgel och sång.

ONS. 22 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA

Orgelkonsert

Den tyske konsertorganisten Hartwig Barte-Hanssen bjuder på orgelmusik från fransk barock, tysk romantik till nutida klanger. Musik av bl a Marchand, Händel, Mendelssohn och Willscher.

LÖR. 25 JULI 19.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

Musik i sommarkväll - Ensemblen Vittra

Ensemblen Vittra ger ett somrigt konsertprogram med inslag av hav som ger musikaliskt utrymme för både eftertanke och energi! Musiken framförs i egna arrangemang där stämsång, piano, fiol och flöjt är tätt sammanflätat.

ONS. 29 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA

Augusti

Musik i sommarkväll

Mer information kommer!

SÖN. 2 AUGUSTI 18.00 I OTTARPS KYRKA

Växtvandring på Landskrona kyrkogård med några hortikulturella gravar

Mer information kommer.

TOR. 6 AUGUSTI 18.00-19.30, SAMLING VID JOHANNESGÅRDEN

Musik i sommarkväll

Mer information kommer!

SÖN. 7 AUGUSTI 18.00 I OTTARPS KYRKA

Musik i sommarkväll - Ännu doftar kärlek

En hyllning till Marie Fredriksson.

SÖN. 16 AUGUSTI 18.00 I OTTARPS KYRKA

Begränsning vid 50 personer

Från och med söndag 29 mars förbjuder regeringen allmänna och offentliga sammankomster som samlar fler än 50 personer. I Landskrona församlings kyrkor firar vi gudstjänst som planerat (med vissa förändringar, se längre avsnittet ”Gudstjänst och mässa”), men anpassar antalet medverkade till storleken på respektive kyrka.

Max 15 personer, plus personal

• S:t Jakobs kapell