Foto: Alex Giacomini /Ikon

Musik och kultur

Här hittar du alla våra konserter och kulturprogram.

Få den senaste informationen direkt till din e-post!

Anmäl dig till vår nyhetsbrev och få senaste informationen varje månad om vad som pågår i Landskrona församling!

Prenumera

JULI

Orgelafton

Organisten Benjamin Åberg bjuder på en spännande blandning av musik från barocken och 1900-talsmodernism.

LÖR. 30 JULI 19.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré, insläpp 18.30

AUGUSTI

Music for a while - engelsk barock från dess gyllene år!

Sommarens finalkonsert inleds och avslutas med klockspelsmusik från Sofia Albertinas kyrktorn. Den kanadensiske carillonisten Gerald Martindale bjuder på kända klassiker från opera, film och svenska psalmer.

Dag Videke, sång
Lena Tove, violin
Ezequiél Cortabarrìa, traversflöjt
Björn Blöndal, violone

LÖR. 6 AUG 18.30 SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré, insläpp 18.00

Caisa Östlund
Klassisk sommarstämning. Lite Mozart, lite svenska romanser, lite pianomusik och förhoppningsvis en vacker sommarkväll och trevlig samvaro.

SÖN. 7 AUG 18.00 OTTARPS KYRKA

Cecilia Göth och Jasmin Eiman

SÖN. 14 AUG 18.00 OTTARPS KYRKA

Anna Dror
Anna Dror är en utbildad och erfaren  sångerska med allt från musikal till show och revy på sin musikaliska resa. Hon har en extra förkärlek till musikal - både som regissör och som aktör. Senaste musikalproduktion hon medverkade i var i Chess på svenska i Helsingborg. Nu kommer hon till oss och bjuder på massa härliga musikallåtar.

SÖN. 21 AUG 18.00 OTTARPS KYRKA

SEPTEMBER

Upplevelsevandringen-Vi är alla Abrahams barn

Enligt både Bibeln och Koranen levde en man för länge sedan, litet mer än 4000 år sedan, som hette Abraham. Han kom från staden Ur i ett rike som hette Babylonien (numera Irak). I Babylonien och på många ställen dyrkade man en mångud, men något händer med Abraham som gör att han börjar dyrka en ny Gud. Den Gud som senare kom att ses som den ende Guden för både judar, kristna och muslimer.

Enligt Bibeln kom en dag Gud och berättade för Abraham att han skulle bli urfader
för ett stort folk. Tillsammans med sin fru Sara skulle han lämna sitt hemland och ta sig ut på en resa som skulle leda honom och hans familj till ett nytt land. Han och Sara packade därför sina ägodelar och begav sig till Kanaan, landet dit Gud ville att han skulle gå. Få människor har haft så stort inflytande på världens religioner som Abraham. Med utgångspunkt i denna gemensamma berättelse välkomnar vi till en upplevelsevandring om syskonreligionerna judendom, kristendom och islam. Vandringen tar upp viktiga berättelser som delas av syskonreligionerna. Man visar också olika sätt att fira högtider, och religioner ser ut i vardagen.

Vandringen är lämplig för familjer med barn i åldern 5-12 år men även du som är vuxen är välkommen att delta.

TORS. 8 SEP. 16.00 & 18.00 I KYRKANS HUS
Fri entré, ingen anmälan krävs

Jämtvisor i blom med Trio Suecia

Musik och sånger av tonsättaren Olof Lindgren.

Kristina Hellgren, sopran
John Ehde, cello
Bengt Wittje, piano

SÖN. 25 SEP. 18.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

Artist talk - Carolina Agüero

En del av Landskrona foto. Fotografisk sammanställning av Valparaísos lokala identitet” ägde rum 2009–2021. Projektet reflekterar sammansättningen av befolkningens
identiteter, värdesätter dess transformationer och genrer genom den fotografiska bilden. Karaktärerna har modigt poserat och visat upp sina liv, erkänt sina respektive identiteter som subjekt. I utställningen finns tre grundläggande teman: Tran personer: ”Utopia
– min kropp är inte min kropp”; Berättelser om lesbiska kvinnor: ”Den ofullkomliga bilden mellan ditt ord och mitt” samt Transformism: ”Evolution i sammet”.

Festivalens konstnärliga ledare Monica Allende i samtal med Carolina Agüero.

4 SEPTEMBER 16.15-17.00 I SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré, ingen anmälan.

OKTOBER

Orgel- och körkonsert

Organist Fredrik Albertsson, Sofia Albertina vokalensembles herrkör, Dag Videke - dirigent. Messe "Cum jubilo" för kör och orgel av Maurice Duruflé samt festlig orgelmusik av bl.a. Bach och Guilmant.

SÖN. 9 OKT. 18.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

När musik blir till

Orgelkonsert med improvisation till bilder
Bengt Wittje, orgel

SÖN. 23 OKT. 18.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

Guidad krematorievisning

Sedan sin invigning 25 april 1961 har över 26 000 personer kremerats i Landskronas Krematorium och nyfikenheten över vad som egentligen händer i ett krematorium är stor. Därför öppnar krematoriet upp för två guidade visningar som leds av Krematorieföreståndare Anette Sportare och Krematorietekniker Jerry Fast.

31 OKTOBER 17.00-17.45 LANDSKRONA KREMTORIUM
31 OKTOBER 18.00-18.45 LANDSKRONA KREMTORIUM
Begränsat antal platser, anmälan krävs och görs till landskrona.kyrkogardsforvaltning@svenskakyrkan.se eller 0418-574 50 (öppet helgfria vardagar 10.00-12.00 och 13.00-15.00)

NOVEMBER

Tänk om jag gifter mig med prästen

Tonie Lewenhaupt, Jan von Gerber, Fredrik Albertsson och Per Johansson. Det kommer att handla om prästen på landet, prästen i staden och arvet!

MÅN. 14 NOV. 18.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA

How Great is our God

Gospelkonsert med Koinonia Gospel, Solister och musiker under ledning av Bengt Wittje.

SÖN. 20 NOV. 18.00 SOFIA ALBERTINA KYRKA