Matkassen

Har du det tufft ekonomiskt? På Matkassen kan du köpa matvaror med kort datum. Kostnaden är 20 kronor - eller mer om du vill och har möjlighet. Maten skänks av lokala matbutiker i Landskrona

Utdelning av matpaket

Från och med torsdagen den 26 mars finns det möjlighet för dig med behov av mat att hämta kostnadsfria matpaket hos Matkassen. Matpaketen delas ut under ordinarie öppettider 13.00 -14.00 på Regeringsgatan 53.

Den ordinarie verksamheten kommer att fortsätta, det går alltså bra att få en matkasse med matvaror mot en donation på 20kr – precis som vanligt!
Ett stort tack till Landskrona stad som gör det möjligt för oss att dela ut matpaketen!

Med anledning av Corona / Corvid -19

Vi får frågor om hur gudstjänster, konserter och annan verksamhet påverkas av den höga risken för spridning av coronaviruset, som ger sjukdomen covid-19. Matkassen kommer att fortsätta sin verksamhet som vanligt. Samtliga av Matkassens volontärer använder handskar och handsprit. Våra volontärer kommer att packa färdiga matkassar som sedan delas ut för att minska risken för smittspridning.

Klicka här för mer information!

Har du det tufft ekonomiskt och är i behov av mat? Då är du välkommen till Matkassen. Du tar med en egen kasse och donerar 20 kr - eller mer om du vill och har möjlighet. Allt överskott går till lokala välgörenhetsinsatser.

På Matkassen arbetar volontärer som delar ut matvaror med kort datum, som vi får från lokala matbutiker i Landskrona.

Butiken ligger på Regeringsgatan 53 och har öppet tisdagar och torsdagar 13.00-14.00 samt fredagar 12.00-13.00.

Matkassen– är ett delaktighetsprojekt med Svenska kyrkan och Malvan. Projektet har som mål att gemensamt minska utanförskap, hunger och matsvinn.

När du donerar 20 kr eller mer till Matkassen är du med och bidrar till att:

• Betala lokalens hyra
  • Minska utanförskap
  • Minska hunger
  • Minska matsvinn
  • Skapa en bättre miljö

Allt överskott går till lokala välgörenhetsinsatser.
Vill du veta mer om verksamheten? Välkommen att kontakta våra diakoner.

För mer information, kontakta oss!

Eva Persson

Diakonassistent, Socionom