Årskurs F–3

FÖRSKOLEKLASS

Anmälan till alla aktiviteter sker till vår församlings expedition på 0418- 574 00
Expeditionen är öppen helgfria vardagar kl. 10-12 och kl. 13-15

Julkrubbevisning

Landskrona församlingshem, 3 december - 14 december
Tid ca.40min
Anmälan i god tid

Under adventstiden bjuder vi förskoleklasser i Landskrona för att besöka Borstahusens kapell och vår julkrubba. Vid visningen får barnen höra berättelsen om när Jesus föddes och varför kristna firar jul.

Visningen av julkrubban inleds den 27 november och pågår till den 15 december. Kontakta oss i god tid eftersom det är många grupper som skall bokas in. Gemensamt försöker vi finna en tid som passar. Det finns möjlighet att få stöd via TAKK, meddela vid anmälan.

Frågor? Kontakta vår församlingspedagog Helena Eriksson

jAKTEN PÅ KYRKOMÖSSEN

Sofia Albertina kyrka, när som helst på terminen
Tid ca.60min
Anmälan i god tid

Vi tar emot er i vapenhuset i Sofia Albertina kyrka. Det finns möjlighet att ta av sig ytterkläderna. Vi börjar med att prata om vad en symbol är. Sen ger vi oss tillsammans ut på jakt efter kyrkmössen. Via kyrkmössens halsband lär vi oss om kyrkans symboler.

Kyrkan är tillgänglighetsanpassad och det finns toalett. Det finns möjlighet att få stöd via TAKK, meddela vid anmälan.

ÅRSKURS 1-3

Expeditionen är öppen helgfria vardagar kl. 10-12 och kl. 13-15

Julkrubbevisning åk 1-3

Sofia Albertina kyrka, 3 december - 14 december
Tid ca.40min
Anmälan i god tid

Under adventstiden bjuder vi klasser i årskursena 1-3 i Landskrona för att besöka Sofia Albertina kyrka och vår julkrubba. Vid visningen får barnen höra berättelsen om när Jesus föddes och varför kristna firar jul.

Visningen av julkrubban inleds den 4:e december och pågår till den 14:e december. Kontakta oss i god tid eftersom det är många grupper som skall bokas in. Gemensamt försöker vi finna en tid som passar. Det finns möjlighet att få stöd via TAKK, meddela vid anmälan.

Frågor? Kontakta vår församlingspedagog Helena Eriksson

Vi är abrahams barn

Landskrona församlingshem, 21- 25 januari 2019 (v.4)
Tid ca.90 min
Anmälan senast 12 december 2018

Bild: Maria Sääw

Ni blir välkomnade i foajén av vår personal och ni tar av er ytterkläder och skor. En guide kommer sedan att leda er runt på upplevelsevandringen som är på entréplan. Gemensamma berättelser från syskonreligionerna judendom, kristendom och islam berättas och gestaltas. I slutet av vandringen pratar vi även om högtider och religiösa föremål. Efter vandringen bearbetas den genom en bildövning. Vi har förkläden till alla elever. Bilden kommer att levereras till skolan tillsammans med ett återkopplingsquiz inom ett par veckor. Därefter är programmet slut.

Det finns möjlighet att få stöd via TAKK. Meddela vid anmälan.

jAKTEN PÅ KYRKOMÖSSEN

Sofia Albertina kyrka, när som helst på terminen
Tid ca.60min

Koppling till läroplan

Vill du anmäla din klass? Kontakta oss!

Landskrona församling Expedition

Mer om Landskrona församling Expedition