Foto: Josefin Casteryd /Ikon

Årskurs F–3

FÖRSKOLEKLASS

Anmälan till alla aktiviteter sker till vår församlingsexpedition på 0418- 574 00
Expeditionen är öppen helgfria vardagar 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Det går också bra att skicka mejl till landskrona.expeditionen@svenskakyrkan.se

Påskvandring

Tid ca.40min

Påsken är kyrkans största helg. Vi vill därför bjuda in förskoleklasser och förskolegrupper att besöka vår kyrka Sofia Albertina  för att få ta del berättelsen om påsken. Det blir en vandring i påskens landskap där vi berättar om varför vi kristna firar påsk. Det finns möjlighet att få stöd via TAKK, meddela vid anmälan i så fall!

Koppling till läroplan

Frågor? Kontakta vår församlingspedagog Tobias Broddéne eller präst Malin Pihlgren Nylander.

Julkrubbevisning

Tid ca.40min

Under adventstiden bjuder vi förskoleklasser i Landskrona för att besöka vår julkrubba. Vid visningen får barnen höra berättelsen om när Jesus föddes och varför kristna firar jul.

Kontakta oss i god tid eftersom det är många grupper som skall bokas in. Det finns möjlighet att få stöd via TAKK, meddela vid anmälan.

Koppling till läroplan

Frågor?  Kontakta vår församlingspedagog Tobias Broddéne eller präst Malin Pihlgren Nylander.

ÅRSKURS 1-3

Anmälan till aktiviteter sker till vår församlingsexpedition på 0418- 574 00
Expeditionen är öppen helgfria vardagar 10.00-12.00 och 13.00-15.00.

Det går också bra att skicka mejl till landskrona.expeditionen@svenskakyrkan.se

OBS! Anmälan till Studiebesök, klassrumsbesök samt ”Samtal om döden och livet” görs till ansvarig församlingspedagog eller präst. Kontaktuppgifter finns längre ner.

Påskvandring

Tid ca. 40min

Det finns möjlighet att få stöd via TAKK, meddela vid anmälan i så fall!

Koppling till läroplan

Frågor?  Kontakta vår församlingspedagog Tobias Broddéne eller präst Malin Pihlgren Nylander.

Julkrubbevisning

Vi är abrahams barn

S:t Johannes kyrka
Tid ca.90 min

Foto: Maria Sääw

Ni blir välkomnade i foajén av vår personal och ni tar av er ytterkläder och skor. En guide kommer sedan att leda er runt på upplevelsevandringen. Gemensamma berättelser från syskonreligionerna judendom, kristendom och islam berättas och gestaltas. I slutet av vandringen pratar vi även om högtider och religiösa föremål. Efter vandringen bearbetas den genom en bildövning. Vi har förkläden till alla elever. Därefter är programmet slut.

Det finns möjlighet att få stöd via TAKK. Meddela vid anmälan.

Studiebesök i kyrkan

Tid ca.60 min

Välkommen till kyrkan för en guidad visning i vår kyrka där vi pratar om allt som finns i kyrkan. Vi anpassar gärna vår visning utifrån era önskemål och behov.
Det finns möjlighet att få stöd via TAKK, meddela vid anmälan.

Frågor och anmälan

Samtal om döden och livet

Anpassad plats och tid

Under tiden före allhelgona finns det möjlighet att boka in samtal eller en upplevelsevandring om döden och livets stora frågor.
Det finns möjlighet att få stöd via TAKK, meddela vid anmälan.

Klassrumsbesök

Anpassad plats och tid

Vi kommer gärna ut till er och håller ett lektionspass kring något tema

Frågor och anmälan

Vill du anmäla din klass? Kontakta oss!

Landskrona församling Expedition

Mer om Landskrona församling Expedition